Cubano
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
A sült sertéshúshoz
-
10g koriander2 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
-
19g limelé5 kcal
-
60g narancslé28 kcal
-
15g menta11 kcal
-
8g fokhagyma11 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
1g koriander0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g sertéslapocka1180 kcal
-
57g olívaolaj125 kcal
A szendvicshez
-
83g bagett228 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
33g sonka46 kcal
-
40g edami sajt143 kcal
-
80g csemegeuborka19 kcal
-
33g sertéshús55 kcal
Összesen
1951
kcal
- 15% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
A sült sertéshúshoz
-
30g koriander7 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
56g limelé14 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
45g menta32 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
3g koriander1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1500g sertéslapocka3540 kcal
-
170g olívaolaj376 kcal
A szendvicshez
-
250g bagett685 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
120g edami sajt428 kcal
-
240g csemegeuborka56 kcal
-
100g sertéshús166 kcal
Összesen
5853
kcal
- 15% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
A sült sertéshúshoz
-
1g koriander0 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
2g limelé0 kcal
-
6.3g narancslé3 kcal
-
1.6g menta1 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0.1g koriander0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
52.4g sertéslapocka124 kcal
-
5.9g olívaolaj13 kcal
A szendvicshez
-
8.7g bagett24 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
3.5g sonka5 kcal
-
4.2g edami sajt15 kcal
-
8.4g csemegeuborka2 kcal
-
3.5g sertéshús6 kcal
Összesen
204
kcal
- 15% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.1 g
Zsír
-
Összesen 134.6 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 441 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3764.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 546 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 1348 mg
-
Nátrium 1506 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 488.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 365 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 354 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 482 micro
-
β-crypt 111 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
1951
kcal
- 15% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 360.4 g
Zsír
-
Összesen 403.8 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 178 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 1322 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11294.6 g
-
Cink 50 mg
-
Szelén 502 mg
-
Kálcium 1638 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 507 mg
-
Foszfor 4043 mg
-
Nátrium 4519 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173.4 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1465.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 822 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 1095 micro
-
K vitamin: 147 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 431 micro
-
Kolin: 1062 mg
-
Retinol - A vitamin: 591 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1446 micro
-
β-crypt 333 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 606 micro
Összesen
5853
kcal
- 15% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
A sült sertéshúshoz
-
1 csokor koriander
-
2 lime-ból nyert limelé
-
2 narancsból nyert narancslé
-
0.3 csokor menta
-
8 gerezd fokhagyma
-
2 teáskanál római kömény
-
1 ek koriander
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1.5 kg sertéslapocka
-
2 dl olívaolaj
A szendvicshez
-
6 teáskanál mustár
-
4 dkg vaj
-
6 közepes db csemegeuborka
Elkészítés
A sült sertéshúshoz
- A koriandert és a mentát apróra vágjuk, a római köményt és a koriandert összezúzzuk. A narancs héját lereszeljük, a levét és a lime levét is kicsavarjuk.
- Az egészet összekeverjük az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
- A húst ebbe a pácba tesszük, és 24 órára, de legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, néha megforgatjuk, jól belemasszírozzuk.
- Másnap előmelegítjük a sütőt 220 fokra. A húst kivesszük a pácból, egy nagyobb tepsibe tesszük, és egyszer megforgatva, kb. 20 perc alatt barnásra sütjük a külsejét.
- Kivesszük, fóliával letakarjuk, a hőfokot levesszük 180 fokra, és egyszer-kétszer megforgatva addig sütjük, amíg a hús omlós és puha nem lesz. Ez a hús minőségétől függően 1,5-2,5 óra lehet. A végén még picit rápiríthatunk a fólia nélkül. Ha úgy éreznénk, hogy száraz a hús, locsoljunk rá a maradék marinádból.
- Ha kész, rácsra téve fél órán át pihentetjük, majd vékony szeleteket vágunk belőle.
A szendvicshez
- A bagettet keresztben 3 részre vágjuk, majd mindegyik darabot hosszában félbe.
- A szeleteket serpenyőben megpirítjuk kicsit, majd megkenjük a puha vajjal és mustárral.
- Rátesszük a sonkaszeleteket, a sajtot, és a karikára vágott uborkát, majd a vékonyra vágott sült lapockát.
- Rátesszük a bagett másik felét, kicsit összenyomkodjuk. Ha van szendvicssütőnk, beletehetjük átmelegedni, vagy visszatesszük a serpenyőbe, és egy tányérral kicsit lenyomjuk, hogy vékonyabb legyen, de ez a lépés ki is hagyható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 152
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 15382
- Feltöltés dátuma: 2016. január 19.
Ajánló
A maradék hús másnapra tökéletes vacsora vagy ebéd!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Amerika egyik kevésbé ismert, de nem kevéssé finom szendvicse. Recept Roi Choi Los Angeles-i séf nyomán.