r
Nosalty Logó

Cubano

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Cubano
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sült sertéshúshoz

A szendvicshez

Összesen 1951 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sült sertéshúshoz

A szendvicshez

Összesen 5853 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sült sertéshúshoz

A szendvicshez

Összesen 204 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.1 g

Zsír

  • Összesen
    134.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3764.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1348 mg
  • Nátrium
    1506 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    365 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    111 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 1951 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    360.4 g

Zsír

  • Összesen
    403.8 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11294.6 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    502 mg
  • Kálcium
    1638 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    4043 mg
  • Nátrium
    4519 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1465.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    1095 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    1062 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1446 micro
  • β-crypt
    333 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 5853 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A sült sertéshúshoz

A szendvicshez

Elkészítés

A sült sertéshúshoz

  1. A koriandert és a mentát apróra vágjuk, a római köményt és a koriandert összezúzzuk. A narancs héját lereszeljük, a levét és a lime levét is kicsavarjuk.
  2. Az egészet összekeverjük az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
  3. A húst ebbe a pácba tesszük, és 24 órára, de legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, néha megforgatjuk, jól belemasszírozzuk.
  4. Másnap előmelegítjük a sütőt 220 fokra. A húst kivesszük a pácból, egy nagyobb tepsibe tesszük, és egyszer megforgatva, kb. 20 perc alatt barnásra sütjük a külsejét.
  5. Kivesszük, fóliával letakarjuk, a hőfokot levesszük 180 fokra, és egyszer-kétszer megforgatva addig sütjük, amíg a hús omlós és puha nem lesz. Ez a hús minőségétől függően 1,5-2,5 óra lehet. A végén még picit rápiríthatunk a fólia nélkül. Ha úgy éreznénk, hogy száraz a hús, locsoljunk rá a maradék marinádból.
  6. Ha kész, rácsra téve fél órán át pihentetjük, majd vékony szeleteket vágunk belőle.

A szendvicshez

  1. A bagettet keresztben 3 részre vágjuk, majd mindegyik darabot hosszában félbe.
  2. A szeleteket serpenyőben megpirítjuk kicsit, majd megkenjük a puha vajjal és mustárral.
  3. Rátesszük a sonkaszeleteket, a sajtot, és a karikára vágott uborkát, majd a vékonyra vágott sült lapockát.
  4. Rátesszük a bagett másik felét, kicsit összenyomkodjuk. Ha van szendvicssütőnk, beletehetjük átmelegedni, vagy visszatesszük a serpenyőbe, és egy tányérral kicsit lenyomjuk, hogy vékonyabb legyen, de ez a lépés ki is hagyható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 15382
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 19.

Ajánló

A maradék hús másnapra tökéletes vacsora vagy ebéd!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amerika egyik kevésbé ismert, de nem kevéssé finom szendvicse. Recept Roi Choi Los Angeles-i séf nyomán.

Hozzávalók

A sült sertéshúshoz

A szendvicshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...