Csorba zabpelyhes húsgombóccal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Sárika konyhája-Bíró Sára
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
50g sertéscomb91 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g zabpehely6 kcal
-
50g zöldbab14 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
20g zeller7 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
13g tv-paprika2 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
11g csiperkegomba2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
Összesen
255
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
200g sertéscomb364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g zabpehely23 kcal
-
200g zöldbab55 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
80g zeller29 kcal
-
120g karalábé24 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
42g csiperkegomba9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
1021
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
12.3g sertéscomb22 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
0.4g zabpehely1 kcal
-
12.3g zöldbab3 kcal
-
14.7g sárgarépa5 kcal
-
11.1g fehérrépa7 kcal
-
4.9g zeller2 kcal
-
7.4g karalábé1 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
12.3g paradicsom2 kcal
-
6.1g zöldborsó5 kcal
-
3.1g tv-paprika1 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
2.6g csiperkegomba1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.3g hegyes erős paprika1 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
Összesen
61
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 602.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 291 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 311.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 518 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 1949 micro
-
β-karotin 4975 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 1199 micro
Összesen
255
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.6 g
Zsír
-
Összesen 37.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 306 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2410.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 376 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 1164 mg
-
Nátrium 503 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.9 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1244.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2071 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 265 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 220 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 380 micro
-
Kolin: 407 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 7797 micro
-
β-karotin 19898 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 5148 micro
-
Lut-zea 4795 micro
Összesen
1021
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 479 micro
-
β-karotin 1222 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 316 micro
-
Lut-zea 295 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
-
1 db tojás
-
1 ek zabpehely
-
20 dkg zöldbab
-
3 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
0.5 kis db zeller
-
0.5 db karalábé
-
lestyán ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
3 db zellerlevél
-
2 db paradicsom
-
10 dkg zöldborsó
-
0.5 db tv-paprika
-
1 db vöröshagyma
-
1 nagy db csiperkegomba
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1 kávéskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál ételízesítő
-
1 ek olívaolaj
-
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, felaprított zöldhagymát, gombát, picit sózzuk (kb. két csipetnyi só), és elkezdjük dinsztelni ( a dinsztelt sárgarépától szép színt kap a levesünk) 2-3 perc után vízzel felengedjük.
- Hozzáadjuk a levesünkhöz a megpucolt zöldbabot. Fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a felkockázott paradicsomot, néhány szelet paprikát, adunk hozzá lestyánt, zeller zöldet, ételízesítőt.
- Alacsony fokozaton elkezdjük főzni. Közben elkészítjük a húsgombócot, a darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot, őrölt köményt, fűszerpaprikát, és belereszeljük a fokhagymát, belekeverjük a zabpelyhet. Összevágunk egy kis csokor petrezselymet, zeller zöldet, lestyánt és ezt is belerakjuk.
- Jól összegyúrjuk és vizes kézzel kis gombócokat formázunk, nedves vágódeszkára rakjuk. Amikor jól felforrt a levesünk hozzáadjuk. Kb. 15 percnyi főzés után beletesszük a zöldborsót. Ekkor adjuk hozzá a korpaciberét, vagy káposzta levet. Megszórjuk petrezselyemzölddel.
- A leves elkészül 30 perc alatt. Jó étvágyat!
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1254
- Feltöltés dátuma: 2022. január 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sárika konyhája-Bíró Sára
70 recept