Csőben sült tejszínes spárga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katicabogaram
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g fehér spárga35 kcal
-
34g koktélparadicsom6 kcal
-
25g sonka35 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
50g tej28 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
71 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
533
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g fehér spárga70 kcal
-
68g koktélparadicsom12 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
100g tej56 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
1064
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
44.2g fehér spárga6 kcal
-
1 kcal
-
4.4g sonka6 kcal
-
17.7g főzőtejszín23 kcal
-
8.8g tej5 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
8.8g sajt31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
93
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 26.8 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1667.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 553 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 397 mg
-
Nátrium 635 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 331.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 335 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 976 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 875 micro
-
Lut-zea 1289 micro
Összesen
533
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 53.6 g
Zsír
-
Összesen 72.1 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3335 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 1105 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 795 mg
-
Nátrium 1271 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 662.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 671 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 157 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 503 micro
-
α-karotin 100 micro
-
β-karotin 1951 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1750 micro
-
Lut-zea 2578 micro
Összesen
1064
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 172 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 155 micro
-
Lut-zea 228 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
-
500 g fehér spárga
-
4 db koktélparadicsom
-
2 dl főzőtejszín
-
1 dl tej
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
0.5 db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
0.5 teáskanál cukor
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Először meghámozzuk a spárgát, és a végükből úgy 2 cm-t levágunk. Beledobjuk a cukros, sós, citromleves forrásban lévő vízbe, és 5 percig főzzük.
- A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, és megpároljuk kevés olajon.
- Elkészítjük a hamis besamelt úgy, hogy a hideg tejet feltesszük főni 1 ek liszttel. Amikor a liszt kezdi besűríteni a tejet, beleöntjük a tejszínt, és sűrű krémet főzünk belőle 1-2 perc alatt. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és a citrom héjával.
- A jénaiba belefektetjük a spárgákat, rászórjuk a fokhagymás-hagymás keveréket, meglocsoljuk a mártással és végül ráhintjük a felkockázott sonkát, a sajtot és a koktélparadicsomot.
- Előmelegített sütőben addig pirítjuk, amíg a sajt szép barna lesz. A végén kevés petrezselyemmel díszítjük. (Kiváló előétel vagy egy könnyű vacsora.) Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 225
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 32281
- Feltöltés dátuma: 2012. március 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katicabogaram
38 recept
A spárga nagyon finom, diétás étel. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Egy nagyon finom vacsora lehet egy kis salátával egy nehéz nap után. Vigyázzunk, hogy sose főzzük túl a spárgát, mindig maradjon kicsit ress, így benne maradnak az értékes vitaminok és ásványi anyagok.