r
Nosalty Logó

Csőben sült tejszínes spárga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katicabogaram
Csőben sült tejszínes spárga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1064 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1667.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    976 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    1289 micro
Összesen 533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3335 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    1105 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    1271 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    671 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    1951 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    2578 micro
Összesen 1064 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    155 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először meghámozzuk a spárgát, és a végükből úgy 2 cm-t levágunk. Beledobjuk a cukros, sós, citromleves forrásban lévő vízbe, és 5 percig főzzük.
  2. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, és megpároljuk kevés olajon.
  3. Elkészítjük a hamis besamelt úgy, hogy a hideg tejet feltesszük főni 1 ek liszttel. Amikor a liszt kezdi besűríteni a tejet, beleöntjük a tejszínt, és sűrű krémet főzünk belőle 1-2 perc alatt. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és a citrom héjával.
  4. A jénaiba belefektetjük a spárgákat, rászórjuk a fokhagymás-hagymás keveréket, meglocsoljuk a mártással és végül ráhintjük a felkockázott sonkát, a sajtot és a koktélparadicsomot.
  5. Előmelegített sütőben addig pirítjuk, amíg a sajt szép barna lesz. A végén kevés petrezselyemmel díszítjük. (Kiváló előétel vagy egy könnyű vacsora.) Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 32279
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Katicabogaram 38 recept

A spárga nagyon finom, diétás étel. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Egy nagyon finom vacsora lehet egy kis salátával egy nehéz nap után. Vigyázzunk, hogy sose főzzük túl a spárgát, mindig maradjon kicsit ress, így benne maradnak az értékes vitaminok és ásványi anyagok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...