r
Nosalty Logó

Csirkemell zöldbabos - olaszos szószban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Csirkemell zöldbabos - olaszos szószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 3632 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 79 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2033.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    906.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    1788 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1776 micro
Összesen 910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    238.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8133.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    461 mg
  • Kálcium
    1895 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    716 mg
  • Foszfor
    3233 mg
  • Nátrium
    1769 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    3627.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1068 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1016 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1613 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    7151 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    7103 micro
Összesen 3632 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    226 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A csirkemellfilét felkockázzuk, a hagymákat felaprítjuk, a petrezselymet és zellert finomra vágjuk.
  2. Olajon a kétféle hagymát kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk. A tűzről levéve beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, beletesszük a húst, elkeverjük, kicsit a tűzön pirítjuk, pároljuk, majd beletesszük: a babért, oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet, rozmaringot, a kétféle finomra vágott zöldfűszert, a hámozott paradicsomot, a cukrot, és fedő alatt néhányszor keverve főzzük 40-45 percig, néha kóstoljuk és ízesítjük, ha szükséges. Amikor ízre finom és minden puha benne beleteszük a zöldbabot, 10 percig főzzük, pároljuk (egyszer óvatosan keverjük meg, aztán már ne nagyon, mert a bab összetörik) - utána kóstoljuk meg, ha kell ízesítünk rajta. Tálalásig melegen tartjuk.
  3. A forrásban lévő sós-olajos vízben az előírás szerint kifőzzük a tésztát, lecsepegtetjük, és tálalásig melegen tartjuk.
  4. Tálaljuk a zöldbabos-olaszos csirkemellet a tésztával, reszelt sajttal bőven megszórva.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5284
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 31.

Ajánló

Sok reszelt sajt, trappista (vagy aki teheti, parmezán). Finom vörösbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell zöldbabos - olaszos szószban
Éva-Anyóca 350 recept

A csirkemellet a finom, olaszos fűszerek és a paradicsom kellemes olasz szósszá tették,- de leginkább a zöldbab tette egyedivé. Nyáron friss, zsenge zöldbabból (sárga vagy zöldhüvelyű) el lehet készíteni, nyári ételnek is nevezhető, a paradicsom is frissen, kéznél van:-) Mindig belevágom a készítendő ételbe a zellerzöld és petrezselyemzöld szárát, mert nagyon finom ízt ad az ételnek, és tele van vitaminnal, ásványi anyaggal, amire szükségünk van. Fantasztikus ízt adnak a friss fűszernövények, :-))) - sajnálni fogom, ha az idő nem fogja engedni, hogy a kertben legyenek. A spagettivel, reszelt sajttal nagyon ízletes ebédet tudtam tálalni:-))

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...