r
Nosalty Logó

Csirkemell gesztenyével, hercegnő burgonyával és almamártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Csirkemell gesztenyével, hercegnő burgonyával és almamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Csirke

Töltelék

Hercegnő burgonya

Almamártás

Összesen 1260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Csirke

Töltelék

Hercegnő burgonya

Almamártás

Összesen 5050 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Csirke

Töltelék

Hercegnő burgonya

Almamártás

Összesen 128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1601.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194 g

Zsír

  • Összesen
    248.1 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6406.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1711 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    2628 mg
  • Nátrium
    1435 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.5 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    2386.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1972 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    1221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1908 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    662 micro
  • β-crypt
    150 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1264 micro
Összesen 5050 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Csirke

Töltelék

Hercegnő burgonya

Almamártás

Elkészítés

Csirke

  1. A csirkemellfiléket folyó víz alatt mossuk le, majd töröljük szárazra. Ezután egy hegyes késsel óvatosan szúrjuk fel, majd helyezzük bele a tölteléket, és egy hústűvel (v. fogpiszkálóval) zárjuk le a nyílást. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd forgassuk alaposan bele a reszelt füstölt sajtba.
  2. Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg 2-3 ek olajjal, majd helyezzük rá a megtöltött húst. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra.

Töltelék

  1. A töltelék elkészítésével kezdjük, mert mielőtt a húsba töltenénk, érdemes pár órára betenni a fagyasztóba, hogy megdermedjen, és majd könnyen tudjunk vele bánni. A gesztenyemasszát villával nyomkodjuk össze, majd adjuk hozzá a mascarponét, és keverjük simára. Ezután keverjük hozzá az aszalt áfonyát is.
  2. Vágjunk le 4 nagyobb darab fóliát, majd osszuk el rajta a masszát, és a fólia segítségével szorosan tekerjük fel úgy, hogy hengeralakot kapjunk. Ezután tegyük be a fagyasztóba pár órára, hogy megdermedjen.

Hercegnő burgonya

  1. A krumplit enyhén sós vízben főzzük puhára, szűrjük le, majd hagyjuk pár percig állni, hogy leszáradjon a nedvesség. Ezután adjuk hozzá a vajat, a tojássárgákat, és ízlés szerint sózzuk, majd keverjük alaposan össze, hogy egy sima, krémes masszát kapjunk.
  2. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd az előzőleg nyomózsákba kanalazott masszából nyomjunk rá halmokat. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-25 perc alatt süssük szép pirosra.

Almamártás

  1. Az almát pucoljuk meg, majd távolítsuk el a magházat, és vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet és a citromhéjat, a fűszereket, és főzzük puhára. (arra figyeljünk, nehogy túlfőzzük az almát).
  2. A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk az almához. Ezután kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.
  3. Tálaláskor helyezzük tányérra a csirkemellet, tegyünk mellé pár darabot a hercegnő burgonyából, és kanalazzuk mellé az almamártást, majd úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 1371
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Csirke

Töltelék

Hercegnő burgonya

Almamártás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...