r
Nosalty Logó

Csípős marhahúsos bucatini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csípős marhahúsos bucatini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 950 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3803 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1437.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    7779 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 950 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.4 g

Zsír

  • Összesen
    96.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5748.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    440 mg
  • Kálcium
    1033 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    568 mg
  • Foszfor
    2620 mg
  • Nátrium
    1015 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.7 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1799.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1163 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1924 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    31115 micro
  • Lut-zea
    1920 micro
Összesen 3803 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1179 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott hagymát megpirítjuk a libazsíron. Amikor már üveges, belezúzzuk a fokhagymát.
  2. A kis darabokra felkockázott marhahúst rátesszük a hagymára, és dinszteljük. Kevergetjük, levet ereszt, megvárjuk, míg nagyjából elfő a lé.
  3. Ekkor fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval, fehérborssal.
  4. Hozzáadjuk a paprikakrémet, sűrített paradicsomot, a hámozott és felkockázott konzerv paradicsomot a levével együtt, a cukrot, a citromlevet, majd borral felöntjük.
  5. Fedő alatt, közepes lángon 2-2,5 órán át főzzük, néha kevergetjük (ellenőrizzük, hogy a hús megpuhult-e, és ízesítjük ízlés szerint). Időközönként kevés vizet öntünk hozzá, nehogy leégjen.
  6. A végén, amikor a hús megpuhult, a szaft besűrűsödött, hozzáadjuk a kukoricát is, amivel 10 percig főzzük.
  7. A megfőtt tésztára rákanalazzuk a szószt, tetejére sajtot reszelünk.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1716
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyen elkészíthető, laktató étel, nálunk nagy kedvenc:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...