r
Nosalty Logó

Coney Island hot dog

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Coney Island hot dog
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hotdog-kiflik

Marharagu

Egyéb hozzávalók

672
Kalória
32.1g
Fehérje
60.1g
Szénhidrátok
31.9g
Zsír
146.4g
Víz
138g
Koleszterin
2.6g
Rost
5.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hotdog-kiflik

Marharagu

Egyéb hozzávalók

Összesen 672 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hotdog-kiflik

Marharagu

Egyéb hozzávalók

Összesen 4022 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hotdog-kiflik

Marharagu

Egyéb hozzávalók

Összesen 217 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2171.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    1340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 672 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.3 g

Zsír

  • Összesen
    191.6 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13031.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    378 mg
  • Kálcium
    1981 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    2294 mg
  • Nátrium
    8039 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    878.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1070 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1025 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    575 micro
Összesen 4022 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    195 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

Hotdog-kiflik

  1. A tejet meglangyosítjuk, szobahőmérsékletű vajat használunk.
  2. Semmi misztifikáció, minden hozzávalót dagasztógép táljába mérünk, és rábízzuk a munka dandárját. A fényesre, ruganyosra dagasztott tésztát egy órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapra borítjuk, hat felé vágjuk. Minden darabot kinyújtunk nagyjából téglalap alakúra, és a hosszabbik oldalán szorosan feltekerjük. Letakarva 20 percet kelesztjük, amíg előmelegszik a sütő.
  4. A kiflik tetejét lekenjük a megmaradt tojásfehérjével, és a 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk. Kb. 15-17 perc alatt aranybarnára sütjük.

Marharagu

  1. A hagymát felaprítjuk, olajon megpirítjuk. Ezt követően adjuk hozzá a ledarált húst és az aprított fokhagymát, sót, borsot, mustárt, ketchupot, nádcukrot, worcestershire-szószt. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük sörrel. Fedő alatt közepes tűzön pároljuk, míg elfő a sör róla, és besűrűsödik.
  2. Ellenőrizni kell, hogy a hús mikor puhul meg. Ha nem elég puha, még öntünk egy kis sört, és tovább főzzük. A végeredmény egy sűrű, szószos ragu.

Egyéb hozzávalók

  1. A virsliket megfőzzük.
  2. A kifliket hosszában felvágjuk, esetleg salátalevelet teszünk alá, megpakoljuk raguval, majd a főtt virsli és annak tetejére sok, vastagra reszelt cheddar sajt kerül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x40

Ez volt a hálaadásnapi meccsnézős vacsoránk. Minden évben más-más, nagyon amerikai fogást készítek, és ezt eszegetve nézzük végig a három amerikaifoci-meccset. Itt sincs mérlegelés a végén, mert biztosan elszörnyülködnék az eredményen.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán melegszendvics

Laktató, fűszeres krémmel, buja sajtszósszal és egyszerre ropogós-szaftos kenyérszeletekkel támad az alábbi szendvics, ami minden falatjában vegán. Kompromisszumot természetesen nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!