Citromos borjúszelet parmezánmorzsás zöldbabbal és salátatekerccsel
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Zöldbab parmezános morzsában sütve
-
50g zöldbab14 kcal
-
25g kifli70 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
16g medvehagyma23 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
Citromos borjúszelet
-
175g borjúcomb205 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
8g citrom1 kcal
-
25g alaplé2 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tavaszi salátatekercs zsenge zöldségekből
-
128g római saláta20 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
25g retek4 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
2g lenmagcsíra1 kcal
-
0g olívaolaj0 kcal
-
0g málnaecet0 kcal
Összesen
526
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Zöldbab parmezános morzsában sütve
-
200g zöldbab55 kcal
-
100g kifli279 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
Citromos borjúszelet
-
700g borjúcomb819 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
30g citrom5 kcal
-
100g alaplé7 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tavaszi salátatekercs zsenge zöldségekből
-
510g római saláta81 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
100g retek14 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
8g lenmagcsíra3 kcal
-
0g olívaolaj0 kcal
-
0g málnaecet0 kcal
Összesen
2099
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Zöldbab parmezános morzsában sütve
-
7.8g zöldbab2 kcal
-
3.9g kifli11 kcal
-
3.9g parmezán sajt15 kcal
-
2.5g medvehagyma4 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0g só0 kcal
Citromos borjúszelet
-
27.2g borjúcomb32 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
-
1.2g citrom0 kcal
-
3.9g alaplé0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tavaszi salátatekercs zsenge zöldségekből
-
19.8g római saláta3 kcal
-
7.8g sárgarépa3 kcal
-
3.9g retek1 kcal
-
15.5g kígyóuborka2 kcal
-
0.3g lenmagcsíra0 kcal
-
0g olívaolaj0 kcal
-
0g málnaecet0 kcal
Összesen
81
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 52.7 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1993.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 463 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 707 mg
-
Nátrium 664 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 476.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 974 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 176 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 1588 micro
-
β-karotin 10181 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3197 micro
Összesen
526
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 210.8 g
Zsír
-
Összesen 77.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 614 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7975.6 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 1852 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 464 mg
-
Foszfor 2828 mg
-
Nátrium 2657 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.5 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1907.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3895 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 705 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 76 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1012 micro
-
Kolin: 793 mg
-
Retinol - A vitamin: 230 micro
-
α-karotin 6353 micro
-
β-karotin 40723 micro
-
β-crypt 106 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 12788 micro
Összesen
2099
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 247 micro
-
β-karotin 1580 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 496 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
Zöldbab parmezános morzsában sütve
-
200 g zöldbab
-
100 g parmezán sajt
-
1 csokor medvehagyma
-
2 ek olívaolaj
-
2 csipet só
Citromos borjúszelet
Tavaszi salátatekercs zsenge zöldségekből
-
1 közepes db római saláta
-
5 kis db sárgarépa
-
5 db retek
-
1 közepes db kígyóuborka
-
5 csepp olívaolaj
-
5 csepp málnaecet
Elkészítés
Zöldbab parmezános morzsában sütve
- A zöldbabok végeit levágjuk, megmossuk.
- Lobogva forró sós vízbe dobjuk, 3 percet főzzük. Közben előmelegítjük a sütőt.
- A száraz kifliket nagyobb darabokra vágjuk, a parmezánt lereszeljük. Aprítógépben morzsára őröljük.
- Egy tálat kikenünk olívaolajjal, elrendezzük benne a zöldbabot. Tetejére rászórjuk az apróra vágott medvehagymát, majd a parmezános morzsát. Meglocsolgatjuk olívaolajjal.
- 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük, amíg a tetején a morzsa aranybarna színű lesz.
Citromos borjúszelet
- A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
- Serpenyőben olívaolajat hevítünk, ebben sütjük meg a szeleteket oldalanként 3-3 percig.
- Ha minden szelet hús megsült, a visszamaradt olajhoz hozzáöntünk egy pici alaplevet, egy citrom levét és pár gerezd citromot. Rövid ideig forraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt, és ebbe tesszük vissza a hússzeleteket pihenni, amíg elkészítjük a salátatekercseket.
- Tálaláskor még citromlevet csurgatunk rá.
Tavaszi salátatekercs zsenge zöldségekből
- A salátát, zöldségeket megmossuk. A répát, retket, uborkát külön tálkákba lereszeljük.
- A római saláta száras végét kicsit levágjuk, hogy könnyebb legyen feltekerni. Ráhalmozzuk vékonyan a reszelt zöldségeket, és egy kis csírát is teszünk bele.
- Feltekerjük, majd egy másik salátalevéllel is szorosan áttekerjük. Ha szükséges, fogpiszkálóval meg lehet tűzni.
- Tálaláskor a tekercset kettévágva szépen látszanak benne a zsenge zöldségek. Pár csepp olívaolajjal és málnaecettel ízesítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2579
- Feltöltés dátuma: 2015. március 25.
Ajánló
Ajánlom mindenkinek, hiszen egészséges, cukormentes és a morzsát megfelelő módon helyettesítve még gluténmentes is lehet ez az étel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a recept jelképezi számomra a tavaszt. Friss, vitalizáló és nem utolsósorban nem túl költséges, és bárki számára könnyen beszerezhető alapanyagokból áll.