Lenmagcsíra
Leírás
A len évezredek óta ismert és használt haszon- ill. gyógynövény. A szárából nyert rostokat szövetkészítésre, magját pedig étkezési és gyógyászati célokra használták. A lenmagból nyert olaj nem csak táplálkozási célokra alkalmas, festékeket, lakkokat, ragasztókat is gyártanak belőle. A lenmag fogyasztása rendkívül egészséges, mivel igen nagy arányban tartalmaz esszenciális zsírsavakat, amelyek előállítására az emberi szervezet képtelen. A lenmagnak magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma, fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint, kezelhetőek az ízületi gyulladások, serkenti az agyműködést. A lenmag csírája a fenti kedvező hatások mellett még bizonyítottan segíthet a rák elleni védekezésben is. Készítenek belőle olajat, étrendkiegészítő kapszulákat, de nyersen, salátákba keverve is fogyasztható.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Lenmagcsíra
fehérjetartalom
3.81 g
zsírtartalom
2.327 g
szénhidráttartalom
3.6 g
víztartalom
90.07 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
113 mg
Kalcium
51 mg
Magnézium
44 mg
Nátrium
6 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.285 g
C vitamin
28.9 mg
Niacin - B3 vitamin
2.853 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.733 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
3.81 g
Zsír
telített zsírsav
0.767 g
egyszeresen telített zsírsav
0.419 g
többszörösen telített zsírsav
1.141 g
ásványi anyagok
Kalcium
51 mg
Vas
0.86 mg
Magnézium
44 mg
Foszfor
113 mg
Nátrium
6 mg
Cink
0.56 mg
Réz
0.12 mg
Mangán
0.26 mg
Szelén
0.6 µg
szénhidrát
víz
90.07 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.102 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.103 mg
Niacin - B3 vitamin
2.853 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.733 mg
Folát
95 µg
A vitamin
20 µg
C vitamin
28.9 mg
B6 vitamin
0.285 g