Málnaecet
Leírás
A málnaecet a málna levéből, ecetből és cukorból álló ital. Készítése: málnával megtöltünk egy üveget, ecetet adunk hozzá és 8-10 napig állni hagyjuk, majd leszűrjük a levét. Ezt többször megismételhetjük mindig friss gyümölcsökkel. Végül a leszűrt folyadékhoz cukrot adunk, 1:1 arányban, és 5 percig forraljuk, majd üvegekbe öntjük.1 pohár vízhez 1 ek. málnaecetet és 1 tk. mézet adva, frissítő üdítőitalt kapunk. Salátaöntetek hozzávalójaként is használják, különösen gyümölcssalátákhoz, de a kacsamellel és a szárnyasok májával is harmonizál
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűvös helyen, lezárt palackban.
100g Málnaecet
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0.93 g
víztartalom
93.81 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
8 mg
Kalcium
7 mg
Magnézium
5 mg
Nátrium
5 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
Kalcium
7 mg
Vas
0.2 mg
Magnézium
5 mg
Foszfor
8 mg
Nátrium
5 mg
Cink
0.04 mg
Réz
0.008 mg
Mangán
0.249 mg
Szelén
0.1 µg
szénhidrát
cukor
0.4 g
víz
93.81 g
vitaminok