Gorgonzolás füge pármai sonka-köntösben
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fügéhez
-
90g füge66 kcal
-
30g gorgonzola106 kcal
-
20g pármai sonka43 kcal
A tálaláshoz
-
80g madársaláta17 kcal
-
2g málnaecet0 kcal
-
20g mandula118 kcal
-
2g balzsamecet2 kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fügéhez
-
90g füge66 kcal
-
30g gorgonzola106 kcal
-
20g pármai sonka43 kcal
A tálaláshoz
-
80g madársaláta17 kcal
-
2g málnaecet0 kcal
-
20g mandula118 kcal
-
2g balzsamecet2 kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fügéhez
-
36.9g füge27 kcal
-
12.3g gorgonzola43 kcal
-
8.2g pármai sonka18 kcal
A tálaláshoz
-
32.8g madársaláta7 kcal
-
0.8g málnaecet0 kcal
-
8.2g mandula48 kcal
-
0.8g balzsamecet1 kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 50139.6 g
-
Cink 81 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 268 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 49427 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 149 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 50139.6 g
-
Cink 81 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 268 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 49427 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 149 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20549 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 20257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A fügéhez
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A fügéket felülről X alakban bevágjuk (nem vágjuk végig) és óvatosan szétnyitjuk.
- Az "üregbe" gorgonzola sajtot töltünk.
- A fügét betekerjük egy szeletpármai sonkába, a sonka alját alul behajtjuk.
- 10 percig sütjük.
- Közben egy száraz serpenyőben a mandulát megpirítjuk (rázogassuk, elég könnyen leég!).
- Tálaláskor a tányérra halmozunk egy kis salátát, meglocsoljuk pici málnaecettel, ráhelyezzük a fügét, körbeszórjuk a pirított mandulával és balzsamkrémmel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5434
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 20.
Ajánló
Akik nem szeretik a gorgonzolát, vagy olyan helyen laknak, ahol azt a boltokban még hírből sem ismerik (megjegyzem, Miskolcon 2, jól látjátok, ket-tő helyen lehet kapni), reszeljenek le nagylyukú reszelőn bármilyen márványsajtot és egy picike tejszínnel keverjék ki (jó sűrű legyen!).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Tudom-tudom, van már itt a No Saltyn egy kéksajttal töltött füge recept, a Petráé. Ez azonban egy kicsit más. Ha emlékeim nem csalnak, több, mint egy éve is volt már, hogy az RTL Klub Vacsoracsata c. műsorában Hajdú Péter kedves felesége készített ilyet a vendégeinek. Nem tudom, hogy csak a show része volt-e, de annyira fogalma nem volt a témáról, hogy egy csomag szárított fügét vett. A barátnője, a nem kisebb celeb Tornóczky Anita sietett a segítségére, hogy helló, ez nem lesz jó, mire Katácska mobil elő: "Sziamianyuszipuszi, hozzálmárfügétlécci...." snitt, majd Hajdú Péter berobogott egy doboz - friss - fügével. A következő felvonás az volt, amikor kiderült, hogy szeletelt, füstölt lazacot vett friss helyett. (Persze megint szalajtotta az urát.) Tudom, szenya vagyok, de egyik pillanatban a fejemet fogtam, a másikban a röhögéstől fuldokoltam. Elég az hozzá, hogy azóta vágyom rá, hogy elkészítsem ezt a fügét, aminek már akkor a számban véltem érezni az ízét, amikor a műsort néztem. Sajnos én nem tudok leugrani pl. a Fény utcai piacra, valamint nem tudom felhívni a párom, hogy ugyan hozzon már egy doboz fügét, itt nálunk úgy kell vadászni az ilyesmire.:( A receptet azóta őrizgetem a szívemben, most végre fügét is kaptam, hát íme. A pirított mandula és a málnaecetes saláta már az én ötletem volt. A legzseniálisabb benne - az ízén kívül - hogy rövidebb idő alatt kész van, mint ahogy a sütő bemelegedne...:)