Zöldbabos-csicseriborsó saláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
83g zöldbab23 kcal
-
133g csicseriborsó504 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
93 kcal
-
50g edami sajt179 kcal
-
5g málnaecet1 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
28g olívaolaj250 kcal
Összesen
1051
kcal
- 15% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
250g zöldbab68 kcal
-
400g csicseriborsó1512 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
108g szárított paradicsom279 kcal
-
150g edami sajt536 kcal
-
15g málnaecet3 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
Összesen
3153
kcal
- 15% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
24.7g zöldbab7 kcal
-
39.6g csicseriborsó150 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
10.7g szárított paradicsom28 kcal
-
14.8g edami sajt53 kcal
-
1.5g málnaecet0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
8.4g olívaolaj74 kcal
Összesen
312
kcal
- 15% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.3 g
Zsír
-
Összesen 51.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2078 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 510 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 762 mg
-
Nátrium 562 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 107.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 799 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 525 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 16525 micro
-
Lut-zea 980 micro
Összesen
1051
kcal
- 15% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.8 g
Zsír
-
Összesen 155.7 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6233.9 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 1531 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 627 mg
-
Foszfor 2285 mg
-
Nátrium 1687 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 330.5 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 68 mg
VÍZ
-
Összesen 322.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 501 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 232 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2398 micro
-
Kolin: 568 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 1576 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 49574 micro
-
Lut-zea 2941 micro
Összesen
3153
kcal
- 15% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 616.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 31.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4903 micro
-
Lut-zea 291 micro
Összesen
312
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg zöldbab
-
1 gerezd fokhagyma
-
15 dkg edami sajt
-
3 ek málnaecet
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
1 dl olívaolaj
Elkészítés
- A zöldbabot vágjuk fel nagyobb darabokra, majd enyhén sós vízben főzzük kb. 10 percig, hogy roppanós maradjon. Ezután szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le, hogy minél előbb kihűljön.
- A konzerv csicseriborsó levét öntsük le, majd öblítsük, és csepegtessük le.
- Tegyük egy tálba az olajban eltett aszalt paradicsomot (az olajból is kerüljön bele 1-2 kanállal) majd nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdet, kanalazzuk hozzá a málnaecetet, ízlés szerint édesítsük, sózzuk, borsozzuk, tegyünk hozzá néhány friss bazsalikomlevelet, és öntsük hozzá az olívaolajat. Ezután botmixerrel pépesítsük. (ha szükséges, még ízesítsünk utána)
- A sajtot vágjuk fel kisebb kockákra. Egy tálba tegyük bele a roppanósra főzött zöldbabot, a lecsepegtetett csicseriborsót, a felkockázott sajtot, majd öntsük rá a paradicsomos öntetet. Ezután óvatosan keverjük össze, majd tálalás előtt egy kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 202
- Feltöltés dátuma: 2023. január 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept