r
Nosalty Logó

Zöldbabos-csicseriborsó saláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Zöldbabos-csicseriborsó saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1051 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3153 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 312 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2078 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    762 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    799 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 1051 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.8 g

Zsír

  • Összesen
    155.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6233.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1531 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    627 mg
  • Foszfor
    2285 mg
  • Nátrium
    1687 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.5 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2398 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    1576 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    49574 micro
  • Lut-zea
    2941 micro
Összesen 3153 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4903 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot vágjuk fel nagyobb darabokra, majd enyhén sós vízben főzzük kb. 10 percig, hogy roppanós maradjon. Ezután szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le, hogy minél előbb kihűljön.
  2. A konzerv csicseriborsó levét öntsük le, majd öblítsük, és csepegtessük le.
  3. Tegyük egy tálba az olajban eltett aszalt paradicsomot (az olajból is kerüljön bele 1-2 kanállal) majd nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdet, kanalazzuk hozzá a málnaecetet, ízlés szerint édesítsük, sózzuk, borsozzuk, tegyünk hozzá néhány friss bazsalikomlevelet, és öntsük hozzá az olívaolajat. Ezután botmixerrel pépesítsük. (ha szükséges, még ízesítsünk utána)
  4. A sajtot vágjuk fel kisebb kockákra. Egy tálba tegyük bele a roppanósra főzött zöldbabot, a lecsepegtetett csicseriborsót, a felkockázott sajtot, majd öntsük rá a paradicsomos öntetet. Ezután óvatosan keverjük össze, majd tálalás előtt egy kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 202
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...