r
Nosalty Logó

Szarvasgombás-tejszínes tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gasztro hedonista
Szarvasgombás-tejszínes tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 853 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5119 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1835.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 853 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.2 g

Zsír

  • Összesen
    311.8 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11013.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    3244 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    3076 mg
  • Nátrium
    3842 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1925 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1271 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1736 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1953 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 5119 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    711 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szarvasgombás olajban kis lángon lepirítjuk a sárgarépát, amit milliméteresre vágtunk (nagyon apróra), a tűzről félrehúzva adjuk hozzá a vajat és a felaprított fokhagymát, a hajszálvékonyra szeletelt szarvasgombával.
  2. A tésztát közben főzzük sós vízben kb 90 %-ig, tehát úgy, hogy elbírjon még 1-2 percet később a tejszínes, szarvasgombás gőzben. Ha megvan, szűrjük le a vízéről, de a vizet ne öntsük ki.
  3. Ezután a lassú tűzre visszarakva adjuk hozzá a málnaecetet, pezsegjen egyet :), öntsük fel a tejszínnel, és adjuk hozzá a sajtokat, mikor kezd felforrni és a sajtok elolvadtak, adjuk hozzá a tésztát és a lestyánt. A tészta vizéből adjunk hozzá a szószhoz pár evőkanállal, amíg az állaga kicsit hígabb lesz, a tészta itt puhul al dente stílusúra, tehát szószerinti fordításban "foggal haraphatóra".
  4. A szarvasgombából, ha maradt egy kicsi, meg is díszíthetjük vele.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 82
  • Össznézettség: 21736
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 11.

Ajánló

finom bort, de semmi esetre sem édeset...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szarvasgombás-tejszínes tészta
Gasztro hedonista 8 recept

Vrsarban az isztrián tanultam a receptet egy partmenti éteremben, olyan szinten finom, hogy csak ezért is érdemes oda visszajárni...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...