r
Nosalty Logó

Chili con carne ahogy Marjorie Stewart Baxter készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marianne / Marjorie
Chili con carne ahogy Marjorie Stewart Baxter készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a chilis babhoz

tálaláshoz

Összesen 1646 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a chilis babhoz

tálaláshoz

Összesen 4941 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a chilis babhoz

tálaláshoz

Összesen 168 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3080 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    628 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    1839 micro
  • β-crypt
    426 micro
  • Likopin
    10372 micro
  • Lut-zea
    1879 micro
Összesen 1646 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250 g

Zsír

  • Összesen
    179.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9240.1 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1489 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    1158 mg
  • Foszfor
    4189 mg
  • Nátrium
    2065 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    98 mg

VÍZ

  • Összesen
    1411.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1885 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    294 micro
  • β-karotin
    5517 micro
  • β-crypt
    1277 micro
  • Likopin
    31115 micro
  • Lut-zea
    5638 micro
Összesen 4941 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    1065 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

a chilis babhoz

tálaláshoz

Elkészítés

a chilis babhoz

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, olívaolajon fonnyasztjuk, majd rádobjuk a húst, és barnulásig pirítjuk.
  2. Ezután jöhet rá a bor és/vagy sör, illetve az alaplé és a felkockázott paprika.
  3. Ezután fűszerezzük: chili, római kömény, fűszerpaprika, oregánó, só, bors ízlés szerint, és egy babérlevél.
  4. Erre mehet a paradicsomkonzerv és a paradicsomsűrítmény. 40 percig kis lángon rotyogtatjuk.
  5. Ha elfőné a levét, alaplével, sörrel, borral pótoljuk, és beletesszük az apróra vágott fokhagymát és a lecsöpögtetett babot, 10-15 percet még hagyjuk kis lángon főni.

tálaláshoz

  1. Tejföllel, sajttal, hagymával, tortillával tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2181
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chili con carne ahogy Marjorie Stewart Baxter készíti
Marianne / Marjorie 20 recept

Kedvenc változatom.

Hozzávalók

a chilis babhoz

tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...