r
Nosalty Logó

Cheddar sajtos spenótos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
AnitaSztaricsek
Cheddar sajtos spenótos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Paradicsomszószos darált hús

Cheddar sajtos besamel mártás

Lasagne tészta

Összesen 1180 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Paradicsomszószos darált hús

Cheddar sajtos besamel mártás

Lasagne tészta

Összesen 5898 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Paradicsomszószos darált hús

Cheddar sajtos besamel mártás

Lasagne tészta

Összesen 131 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4266.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    2606 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1209 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    14993 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 1180 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    296 g

Zsír

  • Összesen
    294.3 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21333.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    434 mg
  • Kálcium
    4231 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    605 mg
  • Foszfor
    2968 mg
  • Nátrium
    13032 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.9 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1668.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2846 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    827 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1263 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2339 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6043 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    74965 micro
  • Lut-zea
    5704 micro
Összesen 5898 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1655 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Paradicsomszószos darált hús

Cheddar sajtos besamel mártás

Lasagne tészta

Elkészítés

Paradicsomszószos darált hús

  1. Az újhagymát apróra összevágjuk, egy kis olajat rakunk alá és 1.5 dl vizet, elkezdjük párolni. Lereszeljük a fokhagymákat, és a darált hússal együtt hozzáadjuk, majd egy 15-20 percig fedő alatt hagyjuk főni.
  2. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a fűszereket és a paradicsompürét, illetve az apróra vágott paradicsomkonzervet (lehet friss is). Főzzük őket, kb. 10 percig, majd a tűzről levesszük.

Cheddar sajtos besamel mártás

  1. A margarint lassú tűzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és a langyos/szobahőmérsékletű tejet fokozatosan elkezdjük hozzáadni, és habverővel gyors mozdulatokkal kevergetjük. A tej 3/4-t hozzáadjuk, és lassú tűzőn főzzük, kb. 15 percig folyamatosan kevergetés mellett (nagyon hamar leég). Miután kezd sűrűsödni, úgy a maradék tejet hozzáadjuk, illetve a sajtot, és főzzük ismét 10-15 percig, ameddig egy krémes állagot nem kapunk.
  2. Fűszerezzük ízlés szerint.

Lasagne tészta

  1. A tepsi aljára rakunk egy kis cheddar sajtos besamel mártást, szépen eloszlatjuk, majd egy sor darált hús, egy sor tészta és egy sor besamel mártás, így rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A teteje nálam besamellel végződik, és egy jó adag resztelt trappista sajtot a tetejére szórunk. (1 közepes paradicsomos felvágok, és a tetejére rakom.)
  2. Irány a sütő addig, ameddig a sajt gyönyörű szép barna nem lesz. Kb. 30-40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 470
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 11.

Ajánló

Egy remek, finom, üde, friss fehérborral ajánlanám jéghidegen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cheddar sajtos spenótos lasagne
AnitaSztaricsek 26 recept

Nagyon szeretem elkészíteni, igazán krémes és extrán sajtos finomság. 

Hozzávalók

Paradicsomszószos darált hús

Cheddar sajtos besamel mártás

Lasagne tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...