r
Nosalty Logó

Calzone 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Calzone 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A töltelékhez

Összesen 1099 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A töltelékhez

Összesen 4398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A töltelékhez

Összesen 180 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2497.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    1356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    184 micro
  • β-karotin
    851 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 1099 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    163 g

Zsír

  • Összesen
    141.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9989.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    1796 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    2084 mg
  • Nátrium
    5423 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1308.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1065 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    738 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    749 micro
  • α-karotin
    736 micro
  • β-karotin
    3405 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    1344 micro
Összesen 4398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    761 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Lisztet elkeverjük a sóval, oregánóval, borssal.
  3. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat, tejfölt, valamint annyi langyos vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
  4. Letakarva, kétszeresére kelesztjük (kb. 1 óra).
  5. Ezalatt elkészítjük a pizzaszószt. Hagymát apróra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a hámozott, kisebb darabokra vágott paradicsomot, sózzuk, és kb 1 dl vizet teszünk hozzá. Amikor felfő, hozzáadjuk a fűszereket a fokhagyma kivételével.
  6. 3-4 percig sűrűn megkeverve főzzük, majd a legvégén belereszeljük a fokhagymát. Ezzel elkészült a szósz.
  7. A megkelt tésztát 4 részre vesszük, és egyenként finoman kinyújtjuk, kezünkkel segítve a kívánt kerek forma elérését.
  8. A tésztát ügyesen ráhelyezzük a zsiradékkal kikent tepsire, majd a tészta felét megkenjük a fűszeres szószunkkal.
  9. Erre ráhalmozunk sonkát, gombát, valamint megszórjuk bőségesen durvára reszelt sajttalRáhajtjuk a pizza másik felét és a széleket felgöngyöljük,
  10. Igyekezzünk, hogy a calzonénk a tepsi egyik felébe kerüljön, hiszen még egy töltött tészta kell, hogy mellé kerüljön.
  11. A két calzonét megkenjük tojássárgával és már mehet is be a forró sütőbe, pirosra sütjük.
  12. Amíg sül elkészítjük a következő két tésztánkat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14545
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kis családom nagyon szereti a pizzát, így sűrűn neki kell állnom. Kipróbáltam ezt a variációt is, szerintem nagyon nyerő :-). Igyekeztem nagyon részletesen leírni, de valójában kis rutinnal nagyon hamar össze lehet dobni. Én sosem használok bolti alapot, szeretem magam elkészíteni, hiszen így tudom, mit tartalmaz.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...