Calzone 4.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jolán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
175g finomliszt637 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
25g tej14 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
A szószhoz
-
180g paradicsom32 kcal
-
71 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g cukor2 kcal
A töltelékhez
Összesen
1099
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
700g finomliszt2548 kcal
-
40g élesztő42 kcal
-
100g tej56 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A szószhoz
-
720g paradicsom130 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g cukor10 kcal
A töltelékhez
Összesen
4398
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
28.8g finomliszt105 kcal
-
1.6g élesztő2 kcal
-
4.1g tej2 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
1.6g tejföl3 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.1g víz0 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
A szószhoz
-
29.6g paradicsom5 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
7.4g vöröshagyma3 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
A töltelékhez
Összesen
180
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 40.7 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2497.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 449 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 521 mg
-
Nátrium 1356 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 327.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 266 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 184 micro
-
β-karotin 851 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 336 micro
Összesen
1099
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 163 g
Zsír
-
Összesen 141.4 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 487 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9989.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 298 mg
-
Kálcium 1796 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 348 mg
-
Foszfor 2084 mg
-
Nátrium 5423 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 607.9 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1308.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1065 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 96 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 738 micro
-
Kolin: 375 mg
-
Retinol - A vitamin: 749 micro
-
α-karotin 736 micro
-
β-karotin 3405 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 18526 micro
-
Lut-zea 1344 micro
Összesen
4398
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 761 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A szószhoz
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 kk kakukkfű
-
1 kk oregánó
-
0.5 tk bazsalikom
-
1 db babérlevél
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 teáskanál cukor
A töltelékhez
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
- Lisztet elkeverjük a sóval, oregánóval, borssal.
- Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat, tejfölt, valamint annyi langyos vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
- Letakarva, kétszeresére kelesztjük (kb. 1 óra).
- Ezalatt elkészítjük a pizzaszószt. Hagymát apróra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a hámozott, kisebb darabokra vágott paradicsomot, sózzuk, és kb 1 dl vizet teszünk hozzá. Amikor felfő, hozzáadjuk a fűszereket a fokhagyma kivételével.
- 3-4 percig sűrűn megkeverve főzzük, majd a legvégén belereszeljük a fokhagymát. Ezzel elkészült a szósz.
- A megkelt tésztát 4 részre vesszük, és egyenként finoman kinyújtjuk, kezünkkel segítve a kívánt kerek forma elérését.
- A tésztát ügyesen ráhelyezzük a zsiradékkal kikent tepsire, majd a tészta felét megkenjük a fűszeres szószunkkal.
- Erre ráhalmozunk sonkát, gombát, valamint megszórjuk bőségesen durvára reszelt sajttalRáhajtjuk a pizza másik felét és a széleket felgöngyöljük,
- Igyekezzünk, hogy a calzonénk a tepsi egyik felébe kerüljön, hiszen még egy töltött tészta kell, hogy mellé kerüljön.
- A két calzonét megkenjük tojássárgával és már mehet is be a forró sütőbe, pirosra sütjük.
- Amíg sül elkészítjük a következő két tésztánkat.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14533
- Feltöltés dátuma: 2011. június 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Jolán
84 recept
Kis családom nagyon szereti a pizzát, így sűrűn neki kell állnom. Kipróbáltam ezt a variációt is, szerintem nagyon nyerő :-). Igyekeztem nagyon részletesen leírni, de valójában kis rutinnal nagyon hamar össze lehet dobni. Én sosem használok bolti alapot, szeretem magam elkészíteni, hiszen így tudom, mit tartalmaz.