r
Nosalty Logó

Bőségtál csirkével és sertéssel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Bőségtál csirkével és sertéssel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1120 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 6722 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    86.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1942.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    739 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    767 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 1120 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    395.2 g

Zsír

  • Összesen
    521.6 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    232 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    1795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11656.1 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    532 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    4434 mg
  • Nátrium
    5250 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1857.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    117 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    339 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    134 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    1605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    4603 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 6722 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    134 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fűszereket egy nagyobb tálkában alaposan összekeverjük.
  2. Előkészítjük a húsokat a pácoláshoz: A megmosott tarját és a tisztított csirkecombot külön tálba tesszük, majd kettévesszük a bekevert fűszert, és a külön tálakba jól bemasszírozzuk a fűszerekkel a húsokat. (Kicsit megszórhatjuk még őket sóval is, ki hogy szereti.)
  3. 2 db nagyméretű sütőfóliát veszünk elő és a nagyméretű tepsinket. Külön sütőzacskóba szépen elrendezve berakjuk a húsokat úgy, hogy ne egymás hegyén-hátán legyenek. Én úgy csináltam, hogy már eleve a tepsin volt a zacskó, és úgy helyezgettem be a husikat. A zacskókat lezárjuk, 1-2 lyukat csinálunk fogpiszkálóval a zacskó felső felületén, és már be is tehetjük őket az előmelegített sütőbe kb. 180 fokra úgy 1-1,5 órára. Kb. 1 óra letelte után látható, hogy szépen pirulnak. Ha így van, kivesszük a sütőből a tepsit, és vigyázva szétbontjuk úgy, hogy a finom lé ki ne folyjon, de a husik szépen pirulhassanak. Ekkor a sütőt már tehetjük grill fokozatra. 5-6 perc múltán megnézzük, nehogy lekapjon. Ha szépen megpirult, készek a sültek!
  4. Amíg a husik sülnek, nekiláthatunk a panírozásnak. A fél csirkemelleket nagyon éles késsel szétvágva szétterítjük. (Akár a hentest is meg lehet kérni rá.) Sózzuk, borsozzuk. Ráteszünk 2 szelet bacont és 1 szelet sajtot. Óvatosan feltekerjük, és hústűvel rögzítjük. Kívülről is sózzuk, borsozzuk, majd jöhet a panírozás: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Végül a forró olajban kisütjük.
  5. Elkészültek a húsok! Kiszedjük nagyon-nagyon óvatosan a sülteket egy tálba. Maradt a zacskóban a fantasztikus szaft, nehogy kidobjuk! Egy kisebb lábosba tegyünk kevés olajat, melegítsük, majd 1-1,5 ek lisztet szórjunk rá, kicsit pirítsuk, majd jöhet a szaft. Felfőzzük, kóstolgatjuk, tehetünk bele mustárt, 1 kk-t vagy 1-2 gerezd zúzott fokhagymát. Tehetünk 1 jó nagy ek tejfölt is. Homogenizáljuk, és mártásos tálba öntjük. Nagyon finom, és kb. 5 perc alatt kész:-)
  6. A tisztított gombát (nekem ez 5 nagy gomba volt) kicsit besózzuk. Pár percig állni hagyjuk, majd ugyanúgy panírozzuk, mint a húst. Jöhet a sütés. A töltött melleket nagyon lassan érdemes sütni, kb. oldalanként 5-6 percet is adhatunk, hiszen elég vaskos. A gombát is lassú tűzön sütöttem, hiszen nem főztem elő, nekem ez így jobban bejött, mint az előfőzött gomba panírozása.
  7. Minden elkészült! Veszünk egy jó nagy tálat! Teszünk pár salátalevelet a tál szélére, és elkezdjük felpakolni a húsokat szépen elrendezve. A töltött melleket érdemes ferdén kettévágni (eltávolítva a hústűket). Kicsit még díszítjük. amink otthon van, azzal, pl. paprika, paradicsom, uborka. Majd bezsebeljük az elismerő tekinteteket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 11539
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 26.

Ajánló

Ünnepi alkalmak....:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Miután mi nyáron nem tudunk elmenni pihenni, így ezt télen szoktuk megtenni. Legutóbb Tiszaugon voltunk, ahol nagyon jól éreztük magunkat. És a kaja... hát az frenetikus volt. Fantasztikus 2 személyes tálakat ettünk, teljesen készek voltunk.:-) Férjecském meg is jegyezte: hát ezt szeretné otthon. Nos, mondtam, szerintem no problem, simán kivitelezhetem. Nézelődtem a neten bőségtál címen, hát mit mondjak, nem találtam semmit. Nem mintha nem tudná az ember lánya elkészíteni ezt a "csodatálat", de azért jó látni és olvasni, hogyan is készül! Mondanom sem kell, a pasik álla kissé leesett, amikor meglátták a tálat. Azt hiszem, a fénykép sem adja vissza igazán, és miután nagyon szuper henteshez járok, ezért a húsmennyiségért, kövezzetek meg, de nem fizettem többet, mint 3500,-Ft-ot! Ez a tál szülinapomra készült, és az előállítása sem volt egy nagy kaland. Nos én ezt próbálom Veletek megosztani, mármint az elkészítési fázisokat. Szerintem ebben van a "profiság" :-) Szerintem, ha ezt a tálacskát összedobjátok egy szülinapra, vagy más jeles ünnepre, le fognak hidalni.:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...