r
Nosalty Logó

Borjúbríz babéros mártással, szalvétagombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Borjúbríz babéros mártással, szalvétagombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A borjúbrízhez

A mártáshoz

A szalvétagombóchoz

A fólia kenéséhez és a tetejére

Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A borjúbrízhez

A mártáshoz

A szalvétagombóchoz

A fólia kenéséhez és a tetejére

Összesen 3379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A borjúbrízhez

A mártáshoz

A szalvétagombóchoz

A fólia kenéséhez és a tetejére

Összesen 109 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1196.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    1029 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    197.2 g

Zsír

  • Összesen
    173 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9571.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1003 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    5071 mg
  • Nátrium
    2766 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2226.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    485 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    780 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    563 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8235 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3375 micro
Összesen 3379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

A borjúbrízhez

A mártáshoz

A szalvétagombóchoz

A fólia kenéséhez és a tetejére

Elkészítés

A borjúbrízhez

  1. Borjúbríz elkészítése:
  2. 1 l vizet felforralunk a fűszerekkel, és a borjúbrízt megabáljuk benne 10 percig.
  3. A mártáshoz a babért, hagymát, fokhagymát, citromhéjat, kapribogyót, uborkát aprítógépben finomra vágjuk.
  4. Az olajon a cukrot megkaramellizáljuk, rátesszük a lisztet, kevés ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított fűszereket, tovább pirítjuk, majd felöntjük a bríz aba-levével, hozzáadjuk a mustárt, fehérbort, és jól kiforraljuk.
  5. Leszűrjük, és a feldarabolt brízt a mártásban melegen tartjuk.
  6. A szalvétagombóc elkészítése:
  7. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük. A zsírban üvegesre pároljuk a kis kockára vágott hagymát. Kihűtjük.
  8. A zsemléket is kis kockákra vágjuk, és egy tálba halmozzuk.
  9. A tojásokat kikeverjük a tejjel, és ízesítjük, sózzuk.
  10. A kihűtött szalonnás hagymát és a tojásos tejet ráöntjük a zsemlére, összekeverjük.
  11. Pihentetjük egy kicsit, hogy felszívja a nedvességet.
  12. Ezután megszórjuk 1 ek liszttel, és átkeverjük, majd folyamatosan adjuk hozzá a többi kanál lisztet. Mindezt jól összekeverjük, jól összenyomkodjuk, és fél órán át a hűtőszekrényben pihentetjük.
  13. Az 50 cm hosszú alufóliacsíkot leterítjük, beolajozzuk. A gombócmasszából 2 vastag hurkát formázunk, a fóliát szorosan felcsavarjuk. A két végét szorosra tekerjük.
  14. Lobogó vízben alaposan betekerve, 30 percet főzzük.
  15. Kivesszük a fóliából, és cikkekre vágjuk.
  16. Tálon elrendezzük, és barnulásig forrósított vajjal leöntjük, petrezselyemmel megszórjuk.
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6860
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 19.

Ajánló

Ajánlott bor: Patrícius Tokaji Furmint 2008

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borjúbríz babéros mártással, szalvétagombóccal
Mártika és Feri 107 recept

Újdonság Tállyáról- Tokaj hegyaljáról. Tállyán az Oroszlános Borvendéglő, Borház és Vendégfogadó az egykori Szirmay-kúriában található. Baranczó Attila séf úr receptje és elkészítési ajánlása alapján készült  főétel.  Jó étvágyat kívánunk hozzá!  

Hozzávalók

A borjúbrízhez

A mártáshoz

A szalvétagombóchoz

A fólia kenéséhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...