Borjúbríz

Borjúbríz

Leírás

Az ínyencfalatnak számító borjúbríz tulajdonképpen az állat csecsemőmirigye. Textúrája és íze a velőjéhez hasonlít, de az állaga annál egy kicsit feszesebb.

Mikor vegyem

Bármikor

hogyan tároljam

Ahogyan más hústermékeket. Lehetőleg frissen készítsük el vagy dolgozzuk fel. Hűtve egy-két napig eláll, mélyhűtőben egy-két hétig megőrzi minőségét.

100g Borjúbríz

fehérjetartalom

17.21 g

zsírtartalom

250001.81 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

79.16 g

gramm borjúbríz?

Top ásványi anyagok

Foszfor

533 mg

Nátrium

67 mg

Magnézium

23 mg

Kalcium

3 mg

Top vitaminok

C vitamin

49.2 mg

B6 vitamin

0.035 g

Niacin - B3 vitamin

4.77 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.23 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

17.21 g

Zsír

telített zsírsav

0.806 g

egyszeresen telített zsírsav

0.775 g

többszörösen telített zsírsav

0.229 g

koleszterin

250 g

ásványi anyagok

Kalcium

3 mg

Vas

1.05 mg

Magnézium

23 mg

Foszfor

533 mg

Nátrium

67 mg

Cink

1.55 mg

Réz

0.079 mg

Mangán

0.018 mg

Szelén

16.1 µg

szénhidrát

víz

79.16 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.069 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.188 mg

Niacin - B3 vitamin

4.77 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.23 mg

Folát

22 µg

E vitamin

0.09 mg

B12 vitamin

3.33 µg

C vitamin

49.2 mg

B6 vitamin

0.035 g

2 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...