Borjúbríz
Leírás
Az ínyencfalatnak számító borjúbríz tulajdonképpen az állat csecsemőmirigye. Textúrája és íze a velőjéhez hasonlít, de az állaga annál egy kicsit feszesebb.
Mikor vegyem
Bármikor
hogyan tároljam
Ahogyan más hústermékeket. Lehetőleg frissen készítsük el vagy dolgozzuk fel. Hűtve egy-két napig eláll, mélyhűtőben egy-két hétig megőrzi minőségét.
100g Borjúbríz
fehérjetartalom
17.21 g
zsírtartalom
250001.81 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
79.16 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
533 mg
Nátrium
67 mg
Magnézium
23 mg
Kalcium
3 mg
Top vitaminok
C vitamin
49.2 mg
B6 vitamin
0.035 g
Niacin - B3 vitamin
4.77 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.23 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
17.21 g
Zsír
telített zsírsav
0.806 g
egyszeresen telített zsírsav
0.775 g
többszörösen telített zsírsav
0.229 g
koleszterin
250 g
ásványi anyagok
Kalcium
3 mg
Vas
1.05 mg
Magnézium
23 mg
Foszfor
533 mg
Nátrium
67 mg
Cink
1.55 mg
Réz
0.079 mg
Mangán
0.018 mg
Szelén
16.1 µg
szénhidrát
víz
79.16 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.069 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.188 mg
Niacin - B3 vitamin
4.77 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.23 mg
Folát
22 µg
E vitamin
0.09 mg
B12 vitamin
3.33 µg
C vitamin
49.2 mg
B6 vitamin
0.035 g