r
Nosalty Logó

Bejgli Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Bejgli Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta 6 rúdhoz

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 2100 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta 6 rúdhoz

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 12610 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta 6 rúdhoz

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 391 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2239.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    873 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.2 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 2100 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.2 g

Zsír

  • Összesen
    719.9 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    182 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    270 g
  • Koleszterin
    1670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13439.7 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    393 mg
  • Kálcium
    5388 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    1807 mg
  • Foszfor
    5237 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1381.3 g
  • Cukor
    623 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

VÍZ

  • Összesen
    704.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2033 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    363 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1035 micro
  • Kolin:
    1140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1988 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1360 micro
Összesen 12610 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 391 kcal

Hozzávalók

Tészta 6 rúdhoz

Diós töltelék

Mákos töltelék

Elkészítés

Tészta 6 rúdhoz

  1. A lisztet betesszük a hűtőszekrénybe legalább egy órára, hogy jól lehűljön. A hozzávalónak ugyanis hidegnek kell lennie! NAGYON FONTOS!
  2. A hideg lisztbe beleszitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a sót, jól elkeverjük, és belecsipkedjük gyors mozdulatokkal a fagyos vajat és a zsírt. Ezután egy kis időre betesszük a hűtőbe, hogy újra hideg legyen. Végül gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a liszttel a zsiradékot.
  3. Egy kisebb tálban elkeverjük a tojások sárgáját, a tejet, vaníliát, élesztőt, a narancs és citrom reszelt héját (persze mondanom se kell, minden HIDEG legyen!).
  4. A morzsalékos liszt közepébe öntjük a tojásos keveréket, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezután egy mérleg segítségével hat egyenlő részre osztjuk, cipókat formálunk belőle, és egy tálcára téve újra hidegre tesszük legalább 1 órára!
  5. A nyújtást érdemes sütőpapíron végezni, így nem ragad le, és nem kell feleslegesen lisztezni! 20x25 centis téglalappá nyújtjuk, rátesszük a tölteléket úgy, hogy a széleken 1-1 centi szabadon maradjon. Ezután a tésztacsík három oldalát ráhajtjuk, és szorosan feltekerjük, megformázzuk, és a két szélét a tenyerünkkel kicsit benyomkodni.
  6. Majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, egymástól kicsit távolabb (én két tepsit használtam hozzá).
  7. Az első lekenéshez 2 db tojássárgája és 1 egész tojás kell, villával felverve. A sütőpapíros tepsiben lévő bejgliket egy szélesebb ecset segítségével lekenjük, majd hidegre tesszük őket száradni kb. 30 percre.
  8. Második lekenéshez 1 tojásfehérjét villával kicsit fellazítunk, majd a teljesen száraz bejgliket lekenjük vele, vigyázzunk, ne tocsogjon, nehogy leáztassuk az előző rászáradt réteget! Ismét hidegre tesszük száradni. Ezekre a lépésekre azért van szükség, hogy márványos legyen a teteje a sütés után.
  9. A teljesen száraz bejglik tetejét és oldalait egy hurkapálcával megszurkáljuk. Erre azért van szükség, hogy sütés közben a keletkező gőz távozni tudjon. Ne repedjen szét a tészta!
  10. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és 25-30 perc alatt megsütjük, majd két darab nagyobb habkártya segítségével kicsit megformázzuk a meleg bejgliket.

Diós töltelék

  1. Egy kisebb lábasba beletesszük a vizet, a cukrot, a narancs és citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot és a mazsolát, felforraljuk, és szép lassan pár percig főzzük. Ezután ráöntjük a szirupot a diós-morzsás keverékre, fahéjjal ízesítjük, jól összekeverjük, és hűlni hagyjuk.

Mákos töltelék

  1. A mákossal ugyanígy járunk el. Érdemes előző napon elkészíteni a tölteléket, hogy kellően hideg legyen. A töltelékeket egy mérleg segítségével három felé mérjük ki.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20480
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 07.

Ajánló

Ez egy nagyon finom recept, én pontosan betartottam a leírást, olyan lett, mint ahogy az a nagy könyvben megvan írva, csak ajánlani tudom! Ha kihűltek, egyenként folpackba csomagolva tároljuk. A formázást érdemes a Laptopkonyha oldalán megnézni, ezt a finom receptet náluk találtam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bejgli Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, igazi omlós a tésztája, és látványra sem utolsó, csak ajánlani tudom!!!

Hozzávalók

Tészta 6 rúdhoz

Diós töltelék

Mákos töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...