Bejgli Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta 6 rúdhoz
-
130g finomliszt473 kcal
-
25g tej14 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
25g mangalica zsír226 kcal
-
19 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
18g tojás23 kcal
Diós töltelék
-
53g dió343 kcal
-
30g víz0 kcal
-
32g cukor123 kcal
-
19 kcal
-
8g babapiskóta28 kcal
-
4g mazsola11 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
Mákos töltelék
-
53g mák276 kcal
-
30g víz0 kcal
-
32g cukor123 kcal
-
19 kcal
-
8g babapiskóta28 kcal
-
8g vörösáfonya4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
Összesen
2100
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta 6 rúdhoz
-
780g finomliszt2839 kcal
-
150g tej84 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
15g élesztő16 kcal
-
75g porcukor290 kcal
-
0g só0 kcal
-
240g vaj1721 kcal
-
150g mangalica zsír1353 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
110g tojás138 kcal
Diós töltelék
-
315g dió2060 kcal
-
180g víz0 kcal
-
190g cukor735 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
45g babapiskóta169 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
Mákos töltelék
-
315g mák1654 kcal
-
180g víz0 kcal
-
190g cukor735 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
45g babapiskóta169 kcal
-
50g vörösáfonya23 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
Összesen
12610
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta 6 rúdhoz
-
24.2g finomliszt88 kcal
-
4.6g tej3 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
0.5g élesztő0 kcal
-
2.3g porcukor9 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.4g vaj53 kcal
-
4.6g mangalica zsír42 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
Diós töltelék
-
9.8g dió64 kcal
-
5.6g víz0 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
1.4g babapiskóta5 kcal
-
0.7g mazsola2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
Mákos töltelék
-
9.8g mák51 kcal
-
5.6g víz0 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
1.4g babapiskóta5 kcal
-
1.5g vörösáfonya1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
Összesen
391
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.2 g
Zsír
-
Összesen 120 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2239.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 898 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 301 mg
-
Foszfor 873 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 230.2 g
-
Cukor 104 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 117.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 339 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 331 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
2100
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 223.2 g
Zsír
-
Összesen 719.9 g
-
Telített zsírsav 225 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 182 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 270 g
-
Koleszterin 1670 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13439.7 g
-
Cink 45 mg
-
Szelén 393 mg
-
Kálcium 5388 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 1807 mg
-
Foszfor 5237 mg
-
Nátrium 467 mg
-
Réz 12 mg
-
Mangán 38 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1381.3 g
-
Cukor 623 mg
-
Élelmi rost 112 mg
VÍZ
-
Összesen 704.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2033 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 363 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1035 micro
-
Kolin: 1140 mg
-
Retinol - A vitamin: 1988 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 490 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1360 micro
Összesen
12610
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 416.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
391
kcal
Hozzávalók
Tészta 6 rúdhoz
-
3 db tojássárgája
-
1.5 dkg élesztő
-
7.5 dkg porcukor
-
3 csipet só
-
3 csomag vaníliás cukor
Diós töltelék
-
180 ml víz
-
19 dkg cukor
-
3 csomag vaníliás cukor
-
1 marék mazsola
-
2 csipet fahéj
Mákos töltelék
-
180 ml víz
-
19 dkg cukor
-
3 csomag vaníliás cukor
-
5 dkg vörösáfonya
-
2 csipet fahéj
Elkészítés
Tészta 6 rúdhoz
- A lisztet betesszük a hűtőszekrénybe legalább egy órára, hogy jól lehűljön. A hozzávalónak ugyanis hidegnek kell lennie! NAGYON FONTOS!
- A hideg lisztbe beleszitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a sót, jól elkeverjük, és belecsipkedjük gyors mozdulatokkal a fagyos vajat és a zsírt. Ezután egy kis időre betesszük a hűtőbe, hogy újra hideg legyen. Végül gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a liszttel a zsiradékot.
- Egy kisebb tálban elkeverjük a tojások sárgáját, a tejet, vaníliát, élesztőt, a narancs és citrom reszelt héját (persze mondanom se kell, minden HIDEG legyen!).
- A morzsalékos liszt közepébe öntjük a tojásos keveréket, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezután egy mérleg segítségével hat egyenlő részre osztjuk, cipókat formálunk belőle, és egy tálcára téve újra hidegre tesszük legalább 1 órára!
- A nyújtást érdemes sütőpapíron végezni, így nem ragad le, és nem kell feleslegesen lisztezni! 20x25 centis téglalappá nyújtjuk, rátesszük a tölteléket úgy, hogy a széleken 1-1 centi szabadon maradjon. Ezután a tésztacsík három oldalát ráhajtjuk, és szorosan feltekerjük, megformázzuk, és a két szélét a tenyerünkkel kicsit benyomkodni.
- Majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, egymástól kicsit távolabb (én két tepsit használtam hozzá).
- Az első lekenéshez 2 db tojássárgája és 1 egész tojás kell, villával felverve. A sütőpapíros tepsiben lévő bejgliket egy szélesebb ecset segítségével lekenjük, majd hidegre tesszük őket száradni kb. 30 percre.
- Második lekenéshez 1 tojásfehérjét villával kicsit fellazítunk, majd a teljesen száraz bejgliket lekenjük vele, vigyázzunk, ne tocsogjon, nehogy leáztassuk az előző rászáradt réteget! Ismét hidegre tesszük száradni. Ezekre a lépésekre azért van szükség, hogy márványos legyen a teteje a sütés után.
- A teljesen száraz bejglik tetejét és oldalait egy hurkapálcával megszurkáljuk. Erre azért van szükség, hogy sütés közben a keletkező gőz távozni tudjon. Ne repedjen szét a tészta!
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és 25-30 perc alatt megsütjük, majd két darab nagyobb habkártya segítségével kicsit megformázzuk a meleg bejgliket.
Diós töltelék
- Egy kisebb lábasba beletesszük a vizet, a cukrot, a narancs és citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot és a mazsolát, felforraljuk, és szép lassan pár percig főzzük. Ezután ráöntjük a szirupot a diós-morzsás keverékre, fahéjjal ízesítjük, jól összekeverjük, és hűlni hagyjuk.
Mákos töltelék
- A mákossal ugyanígy járunk el. Érdemes előző napon elkészíteni a tölteléket, hogy kellően hideg legyen. A töltelékeket egy mérleg segítségével három felé mérjük ki.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 132
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 20480
- Feltöltés dátuma: 2013. december 07.
Ajánló
Ez egy nagyon finom recept, én pontosan betartottam a leírást, olyan lett, mint ahogy az a nagy könyvben megvan írva, csak ajánlani tudom! Ha kihűltek, egyenként folpackba csomagolva tároljuk. A formázást érdemes a Laptopkonyha oldalán megnézni, ezt a finom receptet náluk találtam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom, igazi omlós a tésztája, és látványra sem utolsó, csak ajánlani tudom!!!