r
Nosalty Logó

Beef kofta curry

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Mango
Beef kofta curry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    279 micro
  • β-karotin
    1512 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    11549 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 491 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.4 g

Zsír

  • Összesen
    96.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4698.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1948 mg
  • Nátrium
    1688 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1934.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    910 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    1275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    1115 micro
  • β-karotin
    6046 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    46197 micro
  • Lut-zea
    2326 micro
Összesen 1962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1741 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát és a gyömbért lereszeljük, és a reszelt fokhagyma felét félretesszük.
  2. A darált húst alaposan elkeverjük a fél adag reszelt fokhagymával, hozzáadjuk a garam masalat, a lisztet, paprikát, chilipelyhet, és ízlés szerint megsózzuk. Dió nagyságú húsgombócokat formázunk.
  3. A húsgombócokat forrásban lévő vízbe pakoljuk, és 10 percig forraljuk, majd papírtörlőre szedjük őket. Tegyük félre azt a vizet, amiben a húsgombócokat főztük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és addig sütjük a húsgombócokat, amíg szint nem kapnak. Papírtörlőre szedjük őket, és félretesszük.
  4. Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát. Kevergetve pirítjuk, amíg a gyömbér nyers illata elillan. Hozzáadjuk a római köményt, és addig pirítjuk, amíg pattogni nem kezd. Hozzáadjuk a fahéjrudat, a fekete kardamomot, az őrölt koriandert és a kurkumát, majd ízlés szerint megsózzuk. A zöld kardamomot enyhén törjük össze, és szedjük ki a belsejét, ezt adjuk hozzá a hagymához. Kevergetve, nagy lángon pirítjuk három percig, majd kiszedjük a fahéjrudat.
  5. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott paradicsomot, és fedő alatt addig főzzük, amíg a paradicsom teljesen pépes lesz. Ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd a húsgombócok főzővizével felöntjük, kb. 3 dl-t adjunk hozzá. Kis lángon, fedő alatt főzzük, amíg besűrűsödik, és az olaj elválik a szósztól.
  6. Amíg elkészül a paradicsomos szósz, keményre főzünk négy tojást (ízlés szerint több is lehet, de el is hagyható), és eltávolítjuk a héjukat. Félretesszük.
  7. A besűrűsödött paradicsomos szószhoz hozzáadjuk az apróra vágott friss korianderlevelet és a húsgombócokat. Elkeverjük, majd fedő alatt kis lángon kb. 5 percig hagyjuk rotyogni, majd levéve a gázról, hozzáadjuk a félbevágott főtt tojásokat. 10 percig állni hagyjuk. Párolt rizzsel, chapatival vagy naan-nal, azaz laposkenyérrel találjuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1328
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kofta egy igen közkedvelt ázsiai étel. Bármilyen darált húsféléből el lehet készíteni. A recept a sógornőmtől származik, Pakisztán azon területén gyakran kerül főtt tojás a húsgombócok mellé, bár eredetileg nem kell bele. Hasonlít a magyar paradicsomos húsgombócra, csak sokkal fűszeresebb annál. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...