r
Nosalty Logó

Banh Mi Xiu Mai – vietnami húsgolyós szendvics

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gréti
Banh Mi Xiu Mai – vietnami húsgolyós szendvics
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgolyóhoz

A szószhoz

A szendvics összeállításához

Összesen 515 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgolyóhoz

A szószhoz

A szendvics összeállításához

Összesen 3076 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgolyóhoz

A szószhoz

A szendvics összeállításához

Összesen 119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2038.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    1341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    5211 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 515 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12230.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    1143 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    2178 mg
  • Nátrium
    8043 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.4 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1645.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    553 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    766 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    2935 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    31264 micro
  • Lut-zea
    2801 micro
Összesen 3076 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1213 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

A húsgolyóhoz

A szószhoz

A szendvics összeállításához

Elkészítés

A húsgolyóhoz

  1. Egy nagy tálban kezünk segítségével jól keverjük össze a húsgolyó alapanyagait, majd formázzunk belőle kis, kb. 3 cm átmérőjű golyókat.
  2. Akinek van gőzölője, használja, akinek nincs, helyezze a golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsire, vagy egy vékonyabb hálójú rácsra, úgy tegye a sütőbe 120-150 fokon, kb 25-30 percre párolódni. A húsgolyós tepsi alá tegyünk egy vízzel telített másik tálcát, ez biztosítja majd a sütőben a párát.

A szószhoz

  1. Közben készítsük el a szószt is. Egy kisebb tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt vízzel, cukorral, szójaszósszal, halszósszal, sóval, borssal, majd adjuk hozzá a paradicsomszószt is. Keverjük simára, és tegyük félre.
  2. Egy kisebb szószos edényben, erős lángon hevítsünk olajat, dobjuk bele az áttört fokhagymát. Csak illatoznia kell, elég neki fél perc. Adjuk hozzá a reszelt salottát, gyömbért, és fél perc múlva ráönthetjük a paradicsomos szószt is. Vegyük alacsonyabbra a lángot az edény alatt, és folyamatos keverés mellett sűrűsítsük be a szószt.

A szendvics összeállításához

  1. A szendvics készítéséhez vágjuk félbe a bagettet, töltsük meg karikázott kígyóuborkával, házi savanyított sárgarépa és jégcsapretek keverékével, félbevágott húsgolyókkal, a most készített fűszeres paradicsomszósszal, frissen aprított korianderrel és újhagymával. Jó étvágyat hozzá.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3099
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 25.

Ajánló

A vietnami szendvicshez bagett receptet itt találtok (ehhez a husimennyiséghez készítsetek dupla adagot belőle). A savanyított sárgarépa és jégcsapretek receptjét pedig itt olvashatjátok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legjobb dolog, amit a francia gyarmatosítók tettek Vietnamban, hogy megismertették és megszerettették a bagettet a helyiekkel. Azóta is nagy hagyománya van a banh mi-ban (bagettben) készített szendvicseknek. Ez a recept az egyik, ha nem a legfinomabb, változata ezeknek. Akinek engedi ideje, készítse el a bagettet, itt a receptje, sőt a szendvicsbe kerülő savanyúságot is házilag. Jégcsapretek és sárgarépa keveréke, recept itt olvasható!

Hozzávalók

A húsgolyóhoz

A szószhoz

A szendvics összeállításához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...