Autentikus pad thai
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
PAD THAI SZÓSZ
-
10g nádcukor38 kcal
-
10g víz0 kcal
-
15g tamarind paszta36 kcal
-
5g halszósz2 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
PAD THAI
-
50g rizstészta182 kcal
-
1g rákpaszta0 kcal
-
21g salottahagyma14 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
50g garnéla36 kcal
-
50g tofu72 kcal
-
8g jégcsapretek1 kcal
-
53 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
13g mungóbabcsíra4 kcal
-
13g földimogyoró71 kcal
-
38g újhagyma zöldje10 kcal
-
21g lime5 kcal
-
0g koriander0 kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
PAD THAI SZÓSZ
-
40g nádcukor152 kcal
-
40g víz0 kcal
-
60g tamarind paszta143 kcal
-
20g halszósz7 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
PAD THAI
-
200g rizstészta728 kcal
-
2g rákpaszta0 kcal
-
84g salottahagyma55 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
200g garnéla142 kcal
-
200g tofu288 kcal
-
30g jégcsapretek3 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
50g mungóbabcsíra15 kcal
-
50g földimogyoró284 kcal
-
150g újhagyma zöldje41 kcal
-
85g lime21 kcal
-
0g koriander0 kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
PAD THAI SZÓSZ
-
2.8g nádcukor11 kcal
-
2.8g víz0 kcal
-
4.2g tamarind paszta10 kcal
-
1.4g halszósz0 kcal
-
1.4g szójaszósz1 kcal
PAD THAI
-
13.9g rizstészta51 kcal
-
0.1g rákpaszta0 kcal
-
5.8g salottahagyma4 kcal
-
1.3g fokhagyma2 kcal
-
13.9g garnéla10 kcal
-
13.9g tofu20 kcal
-
2.1g jégcsapretek0 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
11.5g tojás14 kcal
-
3.5g mungóbabcsíra1 kcal
-
3.5g földimogyoró20 kcal
-
10.4g újhagyma zöldje3 kcal
-
5.9g lime1 kcal
-
0g koriander0 kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 29.1 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2240.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 475 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 475 mg
-
Nátrium 1125 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 216.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 910 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 507 micro
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 116.3 g
Zsír
-
Összesen 84.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 792 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8962.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 1900 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 448 mg
-
Foszfor 1900 mg
-
Nátrium 4498 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 293.2 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 865.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 644 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 256 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 423 micro
-
Kolin: 672 mg
-
Retinol - A vitamin: 341 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 3638 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2026 micro
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 623.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 253 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
PAD THAI SZÓSZ
-
40 ml víz
-
4 evőkanál tamarind paszta
-
2 ek halszósz
-
2 ek szójaszósz
PAD THAI
-
200 g garnéla
-
3 ek napraforgó olaj
-
chilipehely ízlés szerint
-
3 db tojás
-
50 g mungóbabcsíra
Elkészítés
PAD THAI SZÓSZ
- Egy kis lábosban olvasszuk össze a cukrot és a vizet, majd főzzük addig, amíg karamellizálódik. Adjuk hozzá a halszószt, a szójaszószt és a tamarindpasztát. Forraljuk fel a szószt, majd kapcsoljuk le a hőt, és tegyük félre felhasználásig.
PAD THAI
- A tésztát a csomagoláson látható utasítások szerint áztassuk be forró vízbe, majd felhasználásig tegyük félre hideg vízben. Használat előtt szűrjük le.
- Egy nagy wokban hevítsük fel az olajat, majd szórjuk bele a szárított rákot, és pirítsuk le. Ezt követően mehet bele a hagyma és a fokhagyma is pirulni.
- Adjuk hozzá a megtisztított garnélarákokat, és amikor már kezd piros színt kapni, borítsuk hozzá a kockázott füstölt tofut. Jól pirítsuk össze a hozzávalókat.
- A leszűrt tésztát dobjuk bele a wokba, locsoljuk meg az előzőleg elkészített padthai-szósszal, és nagyon alaposan forgassuk össze az egészet.
- A tojásokat verjük fel egy kis tálban. A wok egyik oldalán a fakanállal csináljunk egy kis helyet, és öntsük oda a felvert tojást. Hagyjuk kb. 1 percig sülni, amíg kissé meg szilárdul, majd nagyobb darabokban keverjük hozzá a többi hozzávalóhoz.
- Pár perc pirítás után mehet bele a vékonyra vágott zöldhagyma, a mangóbabacsíra, a diakon retek és legvégül a durvára darált földimogyoró. Keverjük össze, és frissen, melegen tálalhatjuk is.
- Friss korianderrel, mungóbabcsírával, durvára darált mogyoróval és lime-szeletekkel kínáljuk.
- Elkészítettem: 14 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 33
- 7 napos nézettség: 230
- Össznézettség: 5742
- Feltöltés dátuma: 2023. április 19.
Ajánló
A thai édes tartósított retket nehéz beszerezni, ezért el is hagyható, de használhatunk helyette japán változatot, amelyet „takuannak” hívnak és élénksárga, de a sima jégcsapretek is jöhet. Ha csirkét, sertéshúst vagy marhahúst használunk, szeleteljük fel falatnyi, vékony darabokra, és pácoljuk be egy kis halszószba vagy szójaszószba, hogy a hús ne legyen teljesen natúr. Készíthetünk egy nagy adag padthai-szószt előre, amit korlátlan ideig tárolhatunk a hűtőben.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Íme az igazi, autentikus pad thai receptje, az összes klasszikus összetevővel. A szósz tökéletesen kiegyensúlyozott ízvilágú, összetett, nem túl édes, és nem is túl savanyú. A étel teljesen gluténmentes, rákkal és tofuval dúsítva. Kétség kívül az egyik legkedveltebb ázsiai tésztás fogás, mely egyszerűen és sokoldalúan elkészíthető, nincs vele sok macera, a különlegesebb hozzávalók pedig már könnyedén beszerezhetőek hozzá nagyobb bevásárlóközpontokban vagy ázsiai üzletekben. Mindenképp próbáljátok ki otthon, ha kedvelitek a Távol-Kelet ízeit!