r
Nosalty Logó

Autentikus pad thai

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Autentikus pad thai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír

PAD THAI SZÓSZ

PAD THAI

Összesen 585 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír

PAD THAI SZÓSZ

PAD THAI

Összesen 2335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír

PAD THAI SZÓSZ

PAD THAI

Összesen 163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2240.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    1125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 585 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8962.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1900 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    1900 mg
  • Nátrium
    4498 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.2 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    865.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    644 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3638 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2026 micro
Összesen 2335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

PAD THAI SZÓSZ

PAD THAI

Elkészítés

PAD THAI SZÓSZ

  1. Egy kis lábosban olvasszuk össze a cukrot és a vizet, majd főzzük addig, amíg karamellizálódik. Adjuk hozzá a halszószt, a szójaszószt és a tamarindpasztát. Forraljuk fel a szószt, majd kapcsoljuk le a hőt, és tegyük félre felhasználásig.

PAD THAI

  1. A tésztát a csomagoláson látható utasítások szerint áztassuk be forró vízbe, majd felhasználásig tegyük félre hideg vízben. Használat előtt szűrjük le.
  2. Egy nagy wokban hevítsük fel az olajat, majd szórjuk bele a szárított rákot, és pirítsuk le. Ezt követően mehet bele a hagyma és a fokhagyma is pirulni.
  3. Adjuk hozzá a megtisztított garnélarákokat, és amikor már kezd piros színt kapni, borítsuk hozzá a kockázott füstölt tofut. Jól pirítsuk össze a hozzávalókat.
  4. A leszűrt tésztát dobjuk bele a wokba, locsoljuk meg az előzőleg elkészített padthai-szósszal, és nagyon alaposan forgassuk össze az egészet.
  5. A tojásokat verjük fel egy kis tálban. A wok egyik oldalán a fakanállal csináljunk egy kis helyet, és öntsük oda a felvert tojást. Hagyjuk kb. 1 percig sülni, amíg kissé meg szilárdul, majd nagyobb darabokban keverjük hozzá a többi hozzávalóhoz.
  6. Pár perc pirítás után mehet bele a vékonyra vágott zöldhagyma, a mangóbabacsíra, a diakon retek és legvégül a durvára darált földimogyoró. Keverjük össze, és frissen, melegen tálalhatjuk is.
  7. Friss korianderrel, mungóbabcsírával, durvára darált mogyoróval és lime-szeletekkel kínáljuk.
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 317
  • Össznézettség: 4885
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 19.

Ajánló

A thai édes tartósított retket nehéz beszerezni, ezért el is hagyható, de használhatunk helyette japán változatot, amelyet „takuannak” hívnak és élénksárga, de a sima jégcsapretek is jöhet. Ha csirkét, sertéshúst vagy marhahúst használunk, szeleteljük fel falatnyi, vékony darabokra, és pácoljuk be egy kis halszószba vagy szójaszószba, hogy a hús ne legyen teljesen natúr. Készíthetünk egy nagy adag padthai-szószt előre, amit korlátlan ideig tárolhatunk a hűtőben.

Receptkategóriák

Autentikus pad thai
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Íme az igazi, autentikus pad thai receptje, az összes klasszikus összetevővel. A szósz tökéletesen kiegyensúlyozott ízvilágú, összetett, nem túl édes, és nem is túl savanyú. A étel teljesen gluténmentes, rákkal és tofuval dúsítva. Kétség kívül az egyik legkedveltebb ázsiai tésztás fogás, mely egyszerűen és sokoldalúan elkészíthető, nincs vele sok macera, a különlegesebb hozzávalók pedig már könnyedén beszerezhetőek hozzá nagyobb bevásárlóközpontokban vagy ázsiai üzletekben. Mindenképp próbáljátok ki otthon, ha kedvelitek a Távol-Kelet ízeit!

Hozzávalók

PAD THAI SZÓSZ

PAD THAI

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...