Ananászos lecsó sült oldalassal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
1001kemence
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
római tál
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
A lecsó
-
167g sertésoldalas323 kcal
-
83g vöröshagyma30 kcal
-
33g fehér hagyma12 kcal
-
167g kápia paprika36 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
167g paradicsom30 kcal
-
162g ananász41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g olívaolaj63 kcal
-
0g chili0 kcal
-
33g paradicsomszósz8 kcal
-
28g bacon111 kcal
-
42g gyors rizs149 kcal
Az oldalas pácolása
-
0g só0 kcal
-
7g mustár4 kcal
-
17g méz51 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
14g olívaolaj125 kcal
-
17g paradicsomszósz4 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
993
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
A lecsó
-
1000g sertésoldalas1939 kcal
-
500g vöröshagyma182 kcal
-
200g fehér hagyma73 kcal
-
1000g kápia paprika213 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
1000g paradicsom180 kcal
-
970g ananász247 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
0g chili0 kcal
-
200g paradicsomszósz48 kcal
-
170g bacon668 kcal
-
250g gyors rizs895 kcal
Az oldalas pácolása
-
0g só0 kcal
-
40g mustár24 kcal
-
100g méz304 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
100g paradicsomszósz24 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
5956
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
A lecsó
-
17.6g sertésoldalas34 kcal
-
8.8g vöröshagyma3 kcal
-
3.5g fehér hagyma1 kcal
-
17.6g kápia paprika4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
17.6g paradicsom3 kcal
-
17.1g ananász4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g olívaolaj7 kcal
-
0g chili0 kcal
-
3.5g paradicsomszósz1 kcal
-
3g bacon12 kcal
-
4.4g gyors rizs16 kcal
Az oldalas pácolása
-
0g só0 kcal
-
0.7g mustár0 kcal
-
1.8g méz5 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
1.8g paradicsomszósz0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
103
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 60.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1283.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 391 mg
-
Nátrium 639 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.4 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 593.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 249 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 196 micro
-
β-karotin 3131 micro
-
β-crypt 673 micro
-
Likopin 11236 micro
-
Lut-zea 299 micro
Összesen
993
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 181.1 g
Zsír
-
Összesen 363.8 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 182 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 672 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7702.2 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 249 mg
-
Kálcium 604 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 595 mg
-
Foszfor 2345 mg
-
Nátrium 3833 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 518.4 g
-
Cukor 230 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 3562.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1809 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 1496 mg
-
D vitamin: 664 micro
-
K vitamin: 211 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1347 micro
-
Kolin: 724 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 1174 micro
-
β-karotin 18785 micro
-
β-crypt 4038 micro
-
Likopin 67415 micro
-
Lut-zea 1794 micro
Összesen
5956
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 331 micro
-
β-crypt 71 micro
-
Likopin 1187 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
A lecsó
-
1 kg sertésoldalas
-
0.5 kg vöröshagyma
-
20 dkg fehér hagyma
-
1 kg kápia paprika
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 kg paradicsom
-
1 db ananász
-
3 csipet só
-
2 csipet bors
-
0.5 dl olívaolaj
-
6 db chili
-
2 dl paradicsomszósz
-
10 szelet bacon
-
25 dkg gyors rizs
Az oldalas pácolása
-
2 csipet só
-
4 ek mustár
-
4 ek méz
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 dl olívaolaj
-
1 dl paradicsomszósz
-
1 csipet szerecsendió
-
2 csipet fehér bors
-
chili ízlés szerint
Elkészítés
A lecsó
- A vöröshagymát az olívaolajon( vagy egyéb olajon, zsíron ) üvegesre pároljuk.
- A megpárolt hagymát a római tál ( természetesen lehet jénai tál vagy tepsi is ) alján egyenletesen szétterítjük.
- Rászeletelünk 1 réteg vegyes paprikát és 1 réteg vegyes paradicsomot.
- Csipetnyi sóval és borssal megszórjuk.
- Rászeljük 1 rétegnek a fehér- és a lila sonkahagymáinkat, valamint a 4 gerezd fokhagymát.
- Újra rászeletelünk 1 réteg vegyes paprikát és 1 réteg vegyes paradicsomot.
- Ismét megsózzuk és megborsozzuk.
- Az egészet lefedjük az 1 doboz szeletelt konzervananásszal (természetesen lehet frissből is). A konzerv levét is ráönthetjük, attól függően mennyire szeretnénk édesre.
- Az ananász szeletek közepébe 1-1 koktélparadicsomot helyezünk, a szeletek közé tesszük a 6 db chilit egészben(csak a zöld csuma részt távolítjuk el).
- Az egészet leöntjük a paradicsomszósszal és lefedjük a bepácolt oldalasokkal.
- Leborítjuk vagy alufóliával lefedjük és 150 C-fokon 2 órán át sütőben vagy kemencében sütjük.
- Ha már az oldalas megpuhult, kiszedjük és megforgatjuk a félretett mézes-mustáros páclében.
- A lecsó levét egy lábosba leöntjük( kb. 1 liter ). A leöntött lébe beletesszük főni a 2 zacskó gyors rizst.
- A lecsót lefedjük a baconszalonnával és 200 C fokra, 10 percre fedő nélkül visszatesszük a sütőbe.
- Amíg fő a rizsünk és pirul a bacon, addig egy serpenyőben vagy wok-ban közepes lángon az oldalasokra pirítjuk a pácot.
- Nagyjából egyszerre lesz kész mind a három.(kb. 10-12 perc)
- A megpirított oldalasokat visszatesszük a lecsónk tetejére. A rizst a zacskókból kibontva egy nagy tányérra rakjuk(ez lesz a lecsónk mellé a köret).
- Tálaljuk és jóízűen elfogyasztjuk! : )
Az oldalas pácolása
- Az oldalast 1-2 bordánként felvágjuk.
- A pác összetevőit alaposan összekeverjük.
- Az oldalasokat a pácba tesszük , átkeverjük, hogy mindenhol érje a húst.
- Minimum 2-3 órára, de legjobb ha egy egész napra lefedve a hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 259
- Feltöltés dátuma: 2021. október 07.
Ajánló
Mindenkinek ajánlom, aki nem fél újítani egy kicsit a régi megszokott (akár már megunt)receptjein . :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
1001kemence
8 recept
Régóta sütünk-főzünk hagyományos lecsót. De valahogy mindenki ráunt a családban. Ezért gondoltam, hogy valamit újítani kellene rajta. Az édes-savanyú szósz és a mézes-mustáros hús nálunk mindenkinek bejön. Ezeket próbáltam kombinálni a lecsóval. Az első sütés a vasárnapi ebédnél máris nagy sikert aratott . : )