r
Nosalty Logó

Ananászos lecsó sült oldalassal

1001kemence
Ananászos lecsó sült oldalassal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lecsó

Az oldalas pácolása

993
Kalória
30.2g
Fehérje
86.4g
Szénhidrát
60.6g
Zsír
593.7g
Víz
112g
Koleszterin
10.1g
Élelmi rost
38.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A lecsó

Az oldalas pácolása

Összesen 993 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A lecsó

Az oldalas pácolása

Összesen 5956 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A lecsó

Az oldalas pácolása

Összesen 103 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    593.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    196 micro
  • β-karotin
    3131 micro
  • β-crypt
    673 micro
  • Likopin
    11236 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 993 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.1 g

Zsír

  • Összesen
    363.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    182 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7702.2 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    595 mg
  • Foszfor
    2345 mg
  • Nátrium
    3833 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    518.4 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    3562.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1809 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    1496 mg
  • D vitamin:
    664 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1347 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1174 micro
  • β-karotin
    18785 micro
  • β-crypt
    4038 micro
  • Likopin
    67415 micro
  • Lut-zea
    1794 micro
Összesen 5956 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    1187 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

A lecsó

  1. A vöröshagymát az olívaolajon( vagy egyéb olajon, zsíron ) üvegesre pároljuk.
  2. A megpárolt hagymát a római tál ( természetesen lehet jénai tál vagy tepsi is ) alján egyenletesen szétterítjük.
  3. Rászeletelünk 1 réteg vegyes paprikát és 1 réteg vegyes paradicsomot.
  4. Csipetnyi sóval és borssal megszórjuk.
  5. Rászeljük 1 rétegnek a fehér- és a lila sonkahagymáinkat, valamint a 4 gerezd fokhagymát.
  6. Újra rászeletelünk 1 réteg vegyes paprikát és 1 réteg vegyes paradicsomot.
  7. Ismét megsózzuk és megborsozzuk.
  8. Az egészet lefedjük az 1 doboz szeletelt konzervananásszal (természetesen lehet frissből is). A konzerv levét is ráönthetjük, attól függően mennyire szeretnénk édesre.
  9. Az ananász szeletek közepébe 1-1 koktélparadicsomot helyezünk, a szeletek közé tesszük a 6 db chilit egészben(csak a zöld csuma részt távolítjuk el).
  10. Az egészet leöntjük a paradicsomszósszal és lefedjük a bepácolt oldalasokkal.
  11. Leborítjuk vagy alufóliával lefedjük és 150 C-fokon 2 órán át sütőben vagy kemencében sütjük.
  12. Ha már az oldalas megpuhult, kiszedjük és megforgatjuk a félretett mézes-mustáros páclében.
  13. A lecsó levét egy lábosba leöntjük( kb. 1 liter ). A leöntött lébe beletesszük főni a 2 zacskó gyors rizst.
  14. A lecsót lefedjük a baconszalonnával és 200 C fokra, 10 percre fedő nélkül visszatesszük a sütőbe.
  15. Amíg fő a rizsünk és pirul a bacon, addig egy serpenyőben vagy wok-ban közepes lángon az oldalasokra pirítjuk a pácot.
  16. Nagyjából egyszerre lesz kész mind a három.(kb. 10-12 perc)
  17. A megpirított oldalasokat visszatesszük a lecsónk tetejére. A rizst a zacskókból kibontva egy nagy tányérra rakjuk(ez lesz a lecsónk mellé a köret).
  18. Tálaljuk és jóízűen elfogyasztjuk! : )

Az oldalas pácolása

  1. Az oldalast 1-2 bordánként felvágjuk.
  2. A pác összetevőit alaposan összekeverjük.
  3. Az oldalasokat a pácba tesszük , átkeverjük, hogy mindenhol érje a húst.
  4. Minimum 2-3 órára, de legjobb ha egy egész napra lefedve a hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 150 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Régóta sütünk-főzünk hagyományos lecsót. De valahogy mindenki ráunt a családban. Ezért gondoltam, hogy valamit újítani kellene rajta. Az édes-savanyú szósz és a mézes-mustáros hús nálunk mindenkinek bejön. Ezeket próbáltam kombinálni a lecsóval. Az első sütés a vasárnapi ebédnél máris nagy sikert aratott . : )

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...