r
Nosalty Logó

Ananászos lecsó sült oldalassal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
1001kemence
Ananászos lecsó sült oldalassal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lecsó

Az oldalas pácolása

993
Kalória
30.2g
Fehérje
86.4g
Szénhidrátok
60.6g
Zsír
593.7g
Víz
112g
Koleszterin
10.1g
Rost
38.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A lecsó

Az oldalas pácolása

Összesen 993 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A lecsó

Az oldalas pácolása

Összesen 5956 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A lecsó

Az oldalas pácolása

Összesen 103 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    593.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    196 micro
  • β-karotin
    3131 micro
  • β-crypt
    673 micro
  • Likopin
    11236 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 993 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.1 g

Zsír

  • Összesen
    363.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    182 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7702.2 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    595 mg
  • Foszfor
    2345 mg
  • Nátrium
    3833 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    518.4 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    3562.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1809 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    1496 mg
  • D vitamin:
    664 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1347 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1174 micro
  • β-karotin
    18785 micro
  • β-crypt
    4038 micro
  • Likopin
    67415 micro
  • Lut-zea
    1794 micro
Összesen 5956 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    1187 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

A lecsó

  1. A vöröshagymát az olívaolajon( vagy egyéb olajon, zsíron ) üvegesre pároljuk.
  2. A megpárolt hagymát a római tál ( természetesen lehet jénai tál vagy tepsi is ) alján egyenletesen szétterítjük.
  3. Rászeletelünk 1 réteg vegyes paprikát és 1 réteg vegyes paradicsomot.
  4. Csipetnyi sóval és borssal megszórjuk.
  5. Rászeljük 1 rétegnek a fehér- és a lila sonkahagymáinkat, valamint a 4 gerezd fokhagymát.
  6. Újra rászeletelünk 1 réteg vegyes paprikát és 1 réteg vegyes paradicsomot.
  7. Ismét megsózzuk és megborsozzuk.
  8. Az egészet lefedjük az 1 doboz szeletelt konzervananásszal (természetesen lehet frissből is). A konzerv levét is ráönthetjük, attól függően mennyire szeretnénk édesre.
  9. Az ananász szeletek közepébe 1-1 koktélparadicsomot helyezünk, a szeletek közé tesszük a 6 db chilit egészben(csak a zöld csuma részt távolítjuk el).
  10. Az egészet leöntjük a paradicsomszósszal és lefedjük a bepácolt oldalasokkal.
  11. Leborítjuk vagy alufóliával lefedjük és 150 C-fokon 2 órán át sütőben vagy kemencében sütjük.
  12. Ha már az oldalas megpuhult, kiszedjük és megforgatjuk a félretett mézes-mustáros páclében.
  13. A lecsó levét egy lábosba leöntjük( kb. 1 liter ). A leöntött lébe beletesszük főni a 2 zacskó gyors rizst.
  14. A lecsót lefedjük a baconszalonnával és 200 C fokra, 10 percre fedő nélkül visszatesszük a sütőbe.
  15. Amíg fő a rizsünk és pirul a bacon, addig egy serpenyőben vagy wok-ban közepes lángon az oldalasokra pirítjuk a pácot.
  16. Nagyjából egyszerre lesz kész mind a három.(kb. 10-12 perc)
  17. A megpirított oldalasokat visszatesszük a lecsónk tetejére. A rizst a zacskókból kibontva egy nagy tányérra rakjuk(ez lesz a lecsónk mellé a köret).
  18. Tálaljuk és jóízűen elfogyasztjuk! : )

Az oldalas pácolása

  1. Az oldalast 1-2 bordánként felvágjuk.
  2. A pác összetevőit alaposan összekeverjük.
  3. Az oldalasokat a pácba tesszük , átkeverjük, hogy mindenhol érje a húst.
  4. Minimum 2-3 órára, de legjobb ha egy egész napra lefedve a hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 150 perc
  • Főzés módja: római tál
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Régóta sütünk-főzünk hagyományos lecsót. De valahogy mindenki ráunt a családban. Ezért gondoltam, hogy valamit újítani kellene rajta. Az édes-savanyú szósz és a mézes-mustáros hús nálunk mindenkinek bejön. Ezeket próbáltam kombinálni a lecsóval. Az első sütés a vasárnapi ebédnél máris nagy sikert aratott . : )

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!