r
Nosalty Logó

Almás-mandulás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rumiszivi
Almás-mandulás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tészta tetejére

Az almatöltelékhez

A joghurtos töltelékhez

Összesen 818 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tészta tetejére

Az almatöltelékhez

A joghurtos töltelékhez

Összesen 4894 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tészta tetejére

Az almatöltelékhez

A joghurtos töltelékhez

Összesen 211 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 818 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.6 g

Zsír

  • Összesen
    270.3 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4497.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    1870 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550.6 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1286.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1971 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1928 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 4894 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta tetejére

Az almatöltelékhez

A joghurtos töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát: a puha vajat a kétféle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a csipet sót, újra kikeverjük.
  2. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a tejet a tojással és a sárgával, majd jó alaposan keverjük hozzá a cukros vajhoz.
  3. A kapott tésztát kizsírozott, kilisztezett tepsibe kenjük, lekenjük egy felvert tojással, majd megszórjuk a fahéjas mandulaszirmokkal.
  4. Előremelegített sütőben kb. 12 percet sütjük 200 fokon.
  5. A sütőben hagyjuk kb. 10 percet pihenni, majd még forrón kettévágjuk.
  6. Elkészítjük az almás tölteléket: A megtisztított, és kockákra vágott almát a 3 dl vízben megfőzzük a citromlével, és a cukrokkal együtt
  7. A pudingport kevés vízben simára keverjük, majd ráöntjük az almára, és folytonos keverés mellett kb. 1 percet főzzük, hogy sűrű legyen.
  8. A kettévágott tésztánk egyik darabját megfordítjuk, hogy a mandulaszirmok legyenek alul, majd rásimítjuk a még forró almás tölteléket. Hagyjuk alaposan kihűlni.
  9. Elkészítjük a joghurtos tölteléket: A joghurtokat fakanállal összekeverjük a porcukorral és a fahéjas cukorral, hozzákeverjük a felvert tejszínt, majd a forró vízben feloldott zselatint is. Alaposan összekeverjük és rásimítjuk az almatöltelékre.
  10. A tésztánk fennmaradó darabját rátesszük a joghurtos töltelékre, hűtőbe dugjuk min. 4 órára.
  11. Tálalás előtt tetszés szerint szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x37
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6164
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 18.

Ajánló

Mindenkinek :D

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rumiszivi 91 recept

Ezt a receptet egy cseh oldalon láttam, nagyon megtetszett, gondoltam elkészítem. Ilyenné sikeredett :). A sütemény elkészítése bonyolultnak tűnhet a rétegek miatt, de valójában csak ennyi: szétkenjük a tésztát, lekenjük tojással, megszórjuk mandulaszirmokkal. A kész tésztát még forrón kettévágjuk, elkészítjük a töltelékeket, megtöltjük a sütit és egy-kettő (csehül raz-dva :-D) már készen is van  :)))  

Hozzávalók

A tésztához

A tészta tetejére

Az almatöltelékhez

A joghurtos töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...