Almás-mandulás sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rumiszivi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
21g vaj149 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
6 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g finomliszt53 kcal
-
15g rétesliszt53 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
8g tej5 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A tészta tetejére
-
17g mandulapehely98 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
9g tojás12 kcal
Az almatöltelékhez
A joghurtos töltelékhez
Összesen
818
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
125g vaj896 kcal
-
125g porcukor484 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
88g finomliszt319 kcal
-
88g rétesliszt319 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
50g tej28 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A tészta tetejére
-
100g mandulapehely590 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
55g tojás69 kcal
Az almatöltelékhez
A joghurtos töltelékhez
Összesen
4894
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
5.4g vaj39 kcal
-
5.4g porcukor21 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
3.8g rétesliszt14 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
2.2g tej1 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
A tészta tetejére
-
4.3g mandulapehely25 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
Az almatöltelékhez
-
17.3g alma8 kcal
-
12.9g víz0 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A joghurtos töltelékhez
Összesen
211
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 45.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 749.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 312 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.8 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 214.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 329 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 321 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
818
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.6 g
Zsír
-
Összesen 270.3 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4497.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 1303 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 405 mg
-
Foszfor 1870 mg
-
Nátrium 775 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 550.6 g
-
Cukor 335 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1286.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1971 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 186 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 647 mg
-
Retinol - A vitamin: 1928 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 504 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 848 micro
Összesen
4894
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
125 g vaj
-
125 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
87.5 g finomliszt
-
87.5 g rétesliszt
-
2 kk sütőpor
-
50 ml tej
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
A tészta tetejére
-
100 g mandulapehely
-
fahéj ízlés szerint
-
1 db tojás
Az almatöltelékhez
-
300 ml víz
-
100 g cukor
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
fahéj ízlés szerint
A joghurtos töltelékhez
Elkészítés
A tésztához
- Elkészítjük a tésztát: a puha vajat a kétféle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a csipet sót, újra kikeverjük.
- Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a tejet a tojással és a sárgával, majd jó alaposan keverjük hozzá a cukros vajhoz.
- A kapott tésztát kizsírozott, kilisztezett tepsibe kenjük, lekenjük egy felvert tojással, majd megszórjuk a fahéjas mandulaszirmokkal.
- Előremelegített sütőben kb. 12 percet sütjük 200 fokon.
- A sütőben hagyjuk kb. 10 percet pihenni, majd még forrón kettévágjuk.
- Elkészítjük az almás tölteléket: A megtisztított, és kockákra vágott almát a 3 dl vízben megfőzzük a citromlével, és a cukrokkal együtt
- A pudingport kevés vízben simára keverjük, majd ráöntjük az almára, és folytonos keverés mellett kb. 1 percet főzzük, hogy sűrű legyen.
- A kettévágott tésztánk egyik darabját megfordítjuk, hogy a mandulaszirmok legyenek alul, majd rásimítjuk a még forró almás tölteléket. Hagyjuk alaposan kihűlni.
- Elkészítjük a joghurtos tölteléket: A joghurtokat fakanállal összekeverjük a porcukorral és a fahéjas cukorral, hozzákeverjük a felvert tejszínt, majd a forró vízben feloldott zselatint is. Alaposan összekeverjük és rásimítjuk az almatöltelékre.
- A tésztánk fennmaradó darabját rátesszük a joghurtos töltelékre, hűtőbe dugjuk min. 4 órára.
- Tálalás előtt tetszés szerint szeleteljük fel.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x37
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6164
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 18.
Ajánló
Mindenkinek :D
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Rumiszivi
91 recept
Ezt a receptet egy cseh oldalon láttam, nagyon megtetszett, gondoltam elkészítem. Ilyenné sikeredett :). A sütemény elkészítése bonyolultnak tűnhet a rétegek miatt, de valójában csak ennyi: szétkenjük a tésztát, lekenjük tojással, megszórjuk mandulaszirmokkal. A kész tésztát még forrón kettévágjuk, elkészítjük a töltelékeket, megtöltjük a sütit és egy-kettő (csehül raz-dva :-D) már készen is van :)))