Tonkabab

Tonkabab

Leírás

A pillangósvirágúak családjába tartozó, Guyanából és az Orinoco vidékéről származó, Cumarou fán termő, hosszúkás, fakó héjú babfajta. Igen összetett íze és illata van: mandula, dohány, vanília, szegfűszeg. A gasztronómiában főként desszertek fűszerezésére használják. Kumarin tartalma miatt csak kis mennyiségben szabad használni, mert nagy dózisban mérgező (véralvadásgátló). Élelmiszer-ipari felhasználása az Egyesült Államokban tiltott. Fotó: Flickr by Fred Benenson

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Tonkabab

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm tonkabab?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!