Szilvás galette
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
TV Paprika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
37g finomliszt133 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
8g víz0 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
Összesen
334
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
220g finomliszt801 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g víz0 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
Összesen
1998
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 97 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
334
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 39.2 g
Zsír
-
Összesen 93.8 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 575 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1051 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 531 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 254 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 582.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 919 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 336 mg
-
Retinol - A vitamin: 826 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1051 micro
-
β-crypt 176 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 871 micro
Összesen
1998
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 103.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
220 g finomliszt
-
100 g vaj
-
1 db tojás
-
1 ek porcukor
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
vanília ízlés szerint
-
fahéj ízlés szerint
-
kardamom ízlés szerint
-
szegfűszeg ízlés szerint
-
gyömbér ízlés szerint
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet, a kockákra vágott vajat, a cukrot és a sót gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Nem kell hogy összeálljon tésztává, az a jó, ha morzsás állagú. Ezután adjuk hozzá a hideg vizet, gyúrjuk össze és formáljunk belőle egy lapos kerek korongot, majd fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe egy órára.
A töltelékhez
- Közben a szilvát tegyük egy tálba, szórjuk meg a cukorral, a fűszerekkel és a citrom reszelt héjával. Szórjuk meg a keményítővel, és keverjük össze.
- Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
- Vegyük ki a tésztát a hűtőből, és lisztezett deszkán nyújtsuk ki, hogy egy kb. 30 cm átmérőjű kerek lapot kapjunk.
- A szilvacikkelyeket tegyük a kerek lap közepére úgy, hogy a szélén, körben, hagyjunk egy 2-3 cm széles szabad sávot. A széleket hajtogassuk a szilvatöltelékre. Az illeszkedéseknél nyomkodjuk össze, majd tojással kenjük meg. Süssük kb. 40 percig, amíg szép aranybarna színe nem lesz.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 318
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 35324
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
TV Paprika
35 recept
A GALETTE (gálett) egy francia piteféle, általában kerek alakú tészta, ami középen nyitott, a széleket pedig a közepe felé behajtják. Bármilyen szezonális gyümölccsel készíthetünk hozzá édes tölteléket, de léteznek sós változatai is.