r
Nosalty Logó

Szilvás galette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TV Paprika
Szilvás galette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 334 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1998 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 334 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    93.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1051 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    919 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1051 micro
  • β-crypt
    176 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 1998 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a kockákra vágott vajat, a cukrot és a sót gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Nem kell hogy összeálljon tésztává, az a jó, ha morzsás állagú. Ezután adjuk hozzá a hideg vizet, gyúrjuk össze és formáljunk belőle egy lapos kerek korongot, majd fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe egy órára.

A töltelékhez

  1. Közben a szilvát tegyük egy tálba, szórjuk meg a cukorral, a fűszerekkel és a citrom reszelt héjával. Szórjuk meg a keményítővel, és keverjük össze.
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  3. Vegyük ki a tésztát a hűtőből, és lisztezett deszkán nyújtsuk ki, hogy egy kb. 30 cm átmérőjű kerek lapot kapjunk.
  4. A szilvacikkelyeket tegyük a kerek lap közepére úgy, hogy a szélén, körben, hagyjunk egy 2-3 cm széles szabad sávot. A széleket hajtogassuk a szilvatöltelékre. Az illeszkedéseknél nyomkodjuk össze, majd tojással kenjük meg. Süssük kb. 40 percig, amíg szép aranybarna színe nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 318
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 35243
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás galette
TV Paprika 35 recept

A GALETTE (gálett) egy francia piteféle, általában kerek alakú tészta, ami középen nyitott, a széleket pedig a közepe felé behajtják. Bármilyen szezonális gyümölccsel készíthetünk hozzá édes tölteléket, de léteznek sós változatai is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...