Tonkababos narancsos csokoládé mousse
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta alap
-
17g kekszmorzsa70 kcal
-
5g vaj36 kcal
Mousse
-
0g tonkabab0 kcal
-
40g étcsokoládé218 kcal
-
27g vaj191 kcal
-
3g porcukor13 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
53g tojásfehérje28 kcal
-
5g cointreau12 kcal
-
0g só0 kcal
Tetejére
-
17g víz0 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
Összesen
697
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta alap
-
50g kekszmorzsa210 kcal
-
15g vaj108 kcal
Mousse
-
1g tonkabab0 kcal
-
120g étcsokoládé655 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
16g cointreau37 kcal
-
0g só0 kcal
Tetejére
-
50g víz0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
Összesen
2093
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta alap
-
8.2g kekszmorzsa34 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
Mousse
-
0.2g tonkabab0 kcal
-
19.6g étcsokoládé107 kcal
-
13.1g vaj94 kcal
-
1.6g porcukor6 kcal
-
9.8g tojássárgája32 kcal
-
26.1g tojásfehérje14 kcal
-
2.6g cointreau6 kcal
-
0g só0 kcal
Tetejére
-
8.2g víz0 kcal
-
8.2g cukor32 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
Összesen
343
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 44.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 494.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.9 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 82.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 294 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 287 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 231 micro
Összesen
697
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 38.1 g
Zsír
-
Összesen 133.8 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 865 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1483.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 529 mg
-
Nátrium 486 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 176.8 g
-
Cukor 128 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 248.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 881 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 512 mg
-
Retinol - A vitamin: 860 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 234 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 694 micro
Összesen
2093
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
343
kcal
Hozzávalók
Tészta alap
-
1.5 dkg vaj
Mousse
-
1 db tonkabab
-
8 dkg vaj
-
1 dkg porcukor
-
3 db tojássárgája
-
4 db tojásfehérje
-
2 ek cointreau
-
1 csipet só
Tetejére
Elkészítés
Tészta alap
- A kekszet és a hideg vajat késes robotgépben összedolgozzuk.
- Három kerek sütőformát egy sütőpapírral bélelt tepsibe állítunk, s egyenlően elosztjuk benne a tésztát. Simára lenyomkodjuk.
- 180 fokos sütőben hőlégkeverésen 5 percig sütjük, majd félretesszük hűlni.
Mousse
- A csokoládét egy keverőtálban vízgőz felett megolvasztjuk, vigyázva, hogy ne melegítsük túl.
- Amint elkezd olvadni, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat, teljesen elkeverjük benne.
- A tojássárgákat a cukorral, az összetört tonkababbal és a likőrrel világosodásig keverjük, majd elkeverjük a hűlő csokoládéval.
- A négy tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
- A tojásfehérjék egyharmadát alaposan elkeverjük a csokoládés-tojásos masszával, majd a következő harmad fehérjét már óvatosan elegyítjük a csokis masszával, hogy ne törjön össze a hab, de mégis egynemű legyen. Ugyanígy járunk el a fehérje utolsó harmadával.
- A kihűlt kekszalapra töltjük a formát színültig a mousse-szal. Az elkészült édességet egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Tetejére
- Fél dl vízben 5 dkg cukrot felteszünk forrni, és hozzáadjuk a narancsról vékonyan lehántott héját, melyet julienere vágtunk. Addig forraljuk, míg teljesen besűrűsödik.
- Az elkészült édesség tetejére néhány szál hideg kandírozott narancshéjat teszünk némi sziruppal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 8x8
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 1698
- Feltöltés dátuma: 2015. május 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Mivel a kandírozott narancshéj szeletek szirupban eltéve ott figyeltek a hűtőmben napok óta, kérlelve, hogy készítsek belőlük valami finomat, és tonkababot is vettem, nem volt kétséges, hogy valamit alkotok belőlük. Sajnos nem tudtunk várni egy napot, míg az ideális állagot eléri, így bizony a külcsín elmaradt, de a belbecs nagyon is ott volt.