Tökéletes túrógombóc
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
sodrofa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
Túrógombóc
-
167g tehéntúró245 kcal
-
7g búzadara24 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
0g só0 kcal
Morzsa
-
83g finomliszt303 kcal
-
37g vaj263 kcal
-
0 kcal
-
27g cukor103 kcal
-
3g barna cukor13 kcal
-
0g só0 kcal
Réteslap
Levendulás cukor
-
100g cukor387 kcal
-
0 kcal
Édes krém
-
67g habtejszín195 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
0g tonkabab0 kcal
Összesen
1938
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
Túrógombóc
-
500g tehéntúró735 kcal
-
20g búzadara72 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0g só0 kcal
Morzsa
-
250g finomliszt910 kcal
-
110g vaj789 kcal
-
0 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
0g só0 kcal
Réteslap
Levendulás cukor
-
300g cukor1161 kcal
-
0 kcal
Édes krém
-
200g habtejszín584 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g tonkabab0 kcal
Összesen
5814
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
Túrógombóc
-
25.6g tehéntúró38 kcal
-
1g búzadara4 kcal
-
2g tojássárgája7 kcal
-
4.1g tojásfehérje2 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
Morzsa
-
12.8g finomliszt47 kcal
-
5.6g vaj40 kcal
-
0.4g levendulavirág0 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0.5g barna cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
Réteslap
Levendulás cukor
-
15.3g cukor59 kcal
-
0.4g levendulavirág0 kcal
Édes krém
-
10.2g habtejszín30 kcal
-
7.7g tejföl15 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0g tonkabab0 kcal
Összesen
298
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.9 g
Zsír
-
Összesen 79.9 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 337 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1859.3 g
-
Cink 435 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 335 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 564 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 17 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 259.8 g
-
Cukor 175 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 245.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 582 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 42 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 200 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 570 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
1938
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 140.7 g
Zsír
-
Összesen 239.8 g
-
Telített zsírsav 141 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1011 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5577.9 g
-
Cink 1304 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 831 mg
-
Vas 1005 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 1691 mg
-
Nátrium 383 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 779.3 g
-
Cukor 526 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 735.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1745 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 133 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 441 mg
-
Retinol - A vitamin: 1710 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 389 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 489 micro
Összesen
5814
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.3 g
-
Cink 67 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 31 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
298
kcal
Hozzávalók
Túrógombóc
-
500 g tehéntúró
-
20 g búzadara
-
2 db tojássárgája
-
2 db tojásfehérje
-
25 g cukor
-
1 csipet só
Morzsa
-
250 g finomliszt
-
110 g vaj
-
80 g cukor
-
10 g barna cukor
-
1 csipet só
Réteslap
-
3 db réteslap
Levendulás cukor
-
300 g cukor
Édes krém
-
200 g habtejszín
-
150 g tejföl
-
50 g cukor
-
0.3 db tonkabab
Elkészítés
Túrógombóc
- Először is törjük át a túrót egy szitán. Ez segít majd, hogy szép egyenletes, szebb állagú gombócokat kapjunk. Keverjük a búzadarát az áttört túróhoz. A tojást a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a túróhoz. A fehérjéket verjük laza habbá, majd forgassuk ezt is a túrós keverékhez. Tegyük hűtőbe egy órára.
- Egy nagy lábasban forraljunk vizet, adjuk hozzá a tk. sót és egy ek. cukrot majd a túrós keverékből formázzunk 8 egyforma gombócot. Amint a víz felforrt vegyük le a hőfokot a legalacsonyabbra. Óvatosan engedjük a gombócokat, az alig gyöngyöző vízbe és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Kapcsoljuk le a tűzhelyet, fedjük le az edényt és hagyjuk a túrógombócokat a vízben kb. 20 percig.
Morzsa
- Tegyük a cukrot, a lisztet, a sót egy tálba és keverjük össze. Adjuk hozzá a vajat és morzsoljuk össze a tenyerünkkel zsemlemorzsás állagúra. Süssük 170 °C-on, amíg ropogós és aranybarna nem lesz. Kb. 15-20 perc. Sütés után hagyjuk kihűlni majd őröljük morzsává.
Réteslap
- A ropogós laphoz hajtsunk hosszában félbe 3 réteslapot. Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit és tegyük rá az első lapot. Locsoljuk meg vajjal és szórjuk meg a levendulás cukorral. A második és a harmadik lappal tegyünk ugyanígy. Fedjük le még egy sütőpapírral és súlyozzuk le egy másik tepsivel. Süssük 200°C -on előmelegített sütőben aranybarnára kb. 10 perc alatt.
Levendulás cukor
- A levendulás cukorhoz tegyük a levendulavirágokat és a cukrot egy kávédarálóba és 2-3 gombnyomással őröljük finomabbra.
Édes krém
- Az édes krémhez verjük a tejszínt a cukrokkal nagyon laza habbá. Adjuk hozzá a tejfölt és reszeljük bele a tonkababot. Forgassuk össze a krémet és tegyük hűtőbe tálalásig.
- Tegyünk két evőkanál tonkás krémet a tényérba. Vegyünk ki egy gombócot a vízből és forgassuk bele az édes morzsába és helyezzük a tányérra. Törjünk össze néhány ropogós réteslapot és tegyük a gombóc köré. Végül szórjuk meg néhány levendulavirággal. A végeredmény mennyei könnyű desszert édes roppanással.
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 6556
- Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
sodrofa
33 recept
8 gombóc készül ebből az adagból.