r
Nosalty Logó

Tökéletes túrógombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sodrofa
Tökéletes túrógombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Túrógombóc

Morzsa

Réteslap

Levendulás cukor

Édes krém

Összesen 1938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Túrógombóc

Morzsa

Réteslap

Levendulás cukor

Édes krém

Összesen 5814 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Túrógombóc

Morzsa

Réteslap

Levendulás cukor

Édes krém

Összesen 298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    79.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1859.3 g
  • Cink
    435 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    335 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.8 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    42 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    200 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    570 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 1938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.7 g

Zsír

  • Összesen
    239.8 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1011 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5577.9 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1691 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    779.3 g
  • Cukor
    526 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1745 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1710 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 5814 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.3 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Túrógombóc

Morzsa

Réteslap

Levendulás cukor

Édes krém

Elkészítés

Túrógombóc

  1. Először is törjük át a túrót egy szitán. Ez segít majd, hogy szép egyenletes, szebb állagú gombócokat kapjunk. Keverjük a búzadarát az áttört túróhoz. A tojást a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a túróhoz. A fehérjéket verjük laza habbá, majd forgassuk ezt is a túrós keverékhez. Tegyük hűtőbe egy órára.
  2. Egy nagy lábasban forraljunk vizet, adjuk hozzá a tk. sót és egy ek. cukrot majd a túrós keverékből formázzunk 8 egyforma gombócot. Amint a víz felforrt vegyük le a hőfokot a legalacsonyabbra. Óvatosan engedjük a gombócokat, az alig gyöngyöző vízbe és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Kapcsoljuk le a tűzhelyet, fedjük le az edényt és hagyjuk a túrógombócokat a vízben kb. 20 percig.

Morzsa

  1. Tegyük a cukrot, a lisztet, a sót egy tálba és keverjük össze. Adjuk hozzá a vajat és morzsoljuk össze a tenyerünkkel zsemlemorzsás állagúra. Süssük 170 °C-on, amíg ropogós és aranybarna nem lesz. Kb. 15-20 perc. Sütés után hagyjuk kihűlni majd őröljük morzsává.

Réteslap

  1. A ropogós laphoz hajtsunk hosszában félbe 3 réteslapot. Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit és tegyük rá az első lapot. Locsoljuk meg vajjal és szórjuk meg a levendulás cukorral. A második és a harmadik lappal tegyünk ugyanígy. Fedjük le még egy sütőpapírral és súlyozzuk le egy másik tepsivel. Süssük 200°C -on előmelegített sütőben aranybarnára kb. 10 perc alatt.

Levendulás cukor

  1. A levendulás cukorhoz tegyük a levendulavirágokat és a cukrot egy kávédarálóba és 2-3 gombnyomással őröljük finomabbra.

Édes krém

  1. Az édes krémhez verjük a tejszínt a cukrokkal nagyon laza habbá. Adjuk hozzá a tejfölt és reszeljük bele a tonkababot. Forgassuk össze a krémet és tegyük hűtőbe tálalásig.
  2. Tegyünk két evőkanál tonkás krémet a tényérba. Vegyünk ki egy gombócot a vízből és forgassuk bele az édes morzsába és helyezzük a tányérra. Törjünk össze néhány ropogós réteslapot és tegyük a gombóc köré. Végül szórjuk meg néhány levendulavirággal. A végeredmény mennyei könnyű desszert édes roppanással.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 6556
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökéletes túrógombóc
sodrofa 33 recept

8 gombóc készül ebből az adagból.

Hozzávalók

Túrógombóc

Morzsa

Réteslap

Levendulás cukor

Édes krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...