Tonkababos panna cotta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
A gyümölcspüréhez:
A panna cotta-hoz:
-
125g habtejszín365 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g tonkabab0 kcal
-
2g lapzselatin5 kcal
Összesen
520
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
A gyümölcspüréhez:
A panna cotta-hoz:
-
500g habtejszín1460 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
1g tonkabab0 kcal
-
6g lapzselatin21 kcal
Összesen
2080
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
A gyümölcspüréhez:
A panna cotta-hoz:
-
33.5g habtejszín98 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.1g tonkabab0 kcal
-
0.4g lapzselatin1 kcal
Összesen
139
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 221.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 398 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 343 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 597 micro
-
β-crypt 117 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
520
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.1 g
Zsír
-
Összesen 156.1 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 555 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1218.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 529 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 400 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.6 g
-
Cukor 139 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 885.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1590 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 308 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 1370 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 2387 micro
-
β-crypt 469 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 555 micro
Összesen
2080
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 81.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
A gyümölcspüréhez:
-
2 közepes db narancs
-
1 evőkanál étkezési keményítő
A panna cotta-hoz:
-
500 ml habtejszín
-
50 g cukor
-
1 db tonkabab
-
3 db lapzselatin
Elkészítés
A gyümölcspüréhez:
- A püréhez a mangót meghámozzuk, durvára vágjuk. A narancsot kifilézzük. A kétféle gyümölcsöt egy lábasba tesszük, felfőzzük, kb. 2-3 perc alatt. Pürésítjük, sűrű szitán átszűrjük, ismét felfőzzük, majd a kevés vízzel elkavart keményítővel besűrítjük. Elosztjuk 4 pohár aljára és hagyjuk hűlni.
A panna cotta-hoz:
- A tejszínt a cukorral és a tonkababbal felfőzzük, kb. 5 perc alatt, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kb. 20 percet állni. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínből kivesszük a tonkababot, felmelegítjük, és felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint, hagyjuk hűlni.
- A gyümölcspürés poharakat kb. 15 percre betesszük a fagyasztóba, majd ráöntjük a már hideg tejszínt. Kb. 5 órára a hűtőbe tesszük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1558
- Feltöltés dátuma: 2015. október 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A finom krémes gyümölcspüré és a tonkababbal ízesített panna cotta egy költemény. Ha a gyümölcsök nem elég édesek, ízesítsük kevés cukorral a pürét. A tonkababot miután kivettük a tejszínből, mossuk le, hagyjuk száradni, így 5-6-szor is felhasználhatjuk a tonkababot.