r
Nosalty Logó

Tonkababos panna cotta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Tonkababos panna cotta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gyümölcspüréhez:

A panna cotta-hoz:

Összesen 520 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gyümölcspüréhez:

A panna cotta-hoz:

Összesen 2080 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gyümölcspüréhez:

A panna cotta-hoz:

Összesen 139 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    597 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 520 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    156.1 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1218.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    885.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    2387 micro
  • β-crypt
    469 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 2080 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A gyümölcspüréhez:

A panna cotta-hoz:

Elkészítés

A gyümölcspüréhez:

  1. A püréhez a mangót meghámozzuk, durvára vágjuk. A narancsot kifilézzük. A kétféle gyümölcsöt egy lábasba tesszük, felfőzzük, kb. 2-3 perc alatt. Pürésítjük, sűrű szitán átszűrjük, ismét felfőzzük, majd a kevés vízzel elkavart keményítővel besűrítjük. Elosztjuk 4 pohár aljára és hagyjuk hűlni.

A panna cotta-hoz:

  1. A tejszínt a cukorral és a tonkababbal felfőzzük, kb. 5 perc alatt, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kb. 20 percet állni. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínből kivesszük a tonkababot, felmelegítjük, és felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint, hagyjuk hűlni.
  2. A gyümölcspürés poharakat kb. 15 percre betesszük a fagyasztóba, majd ráöntjük a már hideg tejszínt. Kb. 5 órára a hűtőbe tesszük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1558
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A finom krémes gyümölcspüré és a tonkababbal ízesített panna cotta egy költemény. Ha a gyümölcsök nem elég édesek, ízesítsük kevés cukorral a pürét. A tonkababot miután kivettük a tejszínből, mossuk le, hagyjuk száradni, így 5-6-szor is felhasználhatjuk a tonkababot.

Hozzávalók

A gyümölcspüréhez:

A panna cotta-hoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...