r
Nosalty Logó

Tonkababos-csokoládés pite málnával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Tonkababos-csokoládés pite málnával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 590 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5897 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 340 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 590 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    412.2 g
  • Telített zsírsav
    248 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3926.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    731 mg
  • Foszfor
    1724 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.2 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    715.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2835 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2773 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    708 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 5897 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporra, a porcukorral és egy csipet sóval, majd hozzáreszelünk egy negyed tonkababot.
  2. Ehhez a keverékhez adjuk a kockára vágott, hideg vajat, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a tojássárgáját és két evőkanál vizet, majd jól összedolgozzuk a tésztát.
  4. Fóliába csomagoljuk, és 20 percig hűtőben pihentetjük. Közben a piteformát kivajazzuk és kilisztezzük.
  5. A tésztát 2 centivel szélesebbre nyújtjuk, mint a piteformánk, majd beletesszük és a széleit lenyomkodjuk, a kilógó felesleget pedig levágjuk. (A másik megoldás, hogy néhány percre bedobjuk a fagyasztóba, és nagy lyukú reszelőn belereszeljük a tésztát a formába, és utána kézzel mindenhol elegyengetjük.)
  6. A tésztát villával megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.

A töltelékhez

  1. Közben a töltelékhez egy edényben összekeverjük a cukrot a tejszínnel, majd felforraljuk.
  2. A forró tejszínt ráöntjük az apróra tört étcsokoládéra, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad a csoki.
  3. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a felvert tojásokat a csokoládés masszához, és habverővel alaposan eldolgozzuk.
  4. Az elősütött piteformába szórjuk a málnát, és ráöntjük a csokoládés krémet, majd további 20 percig 180 fokon sütjük.
  5. Akkor jó, ha a pereme már megdermed, de középen még kicsit remegős.
  6. Sütés után a pitét kihűtjük, és hűtőbe tesszük legalább két órára. Szeletelve tálaljuk, és extra málnával is megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10831
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy igazi "tömör gyönyör" desszert, amit az étcsokoládé tesz brutálissá, a tonkabab pedig különleges aromájúvá. Természetesen más idénygyümölcsökkel is variálható. Az alaprecept pedig a Jamie Oliver munkáját dicséri.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...