r
Nosalty Logó

Tonkababos-csokoládés pite málnával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Tonkababos-csokoládés pite málnával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

590
Kalória
7.2g
Fehérje
50.6g
Szénhidrátok
41.2g
Zsír
71.6g
Víz
153.2g
Koleszterin
5.5g
Rost
27.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 590 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5897 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 340 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 590 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    412.2 g
  • Telített zsírsav
    248 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3926.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    731 mg
  • Foszfor
    1724 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.2 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    715.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2835 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2773 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    708 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 5897 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 340 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporra, a porcukorral és egy csipet sóval, majd hozzáreszelünk egy negyed tonkababot.
  2. Ehhez a keverékhez adjuk a kockára vágott, hideg vajat, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a tojássárgáját és két evőkanál vizet, majd jól összedolgozzuk a tésztát.
  4. Fóliába csomagoljuk, és 20 percig hűtőben pihentetjük. Közben a piteformát kivajazzuk és kilisztezzük.
  5. A tésztát 2 centivel szélesebbre nyújtjuk, mint a piteformánk, majd beletesszük és a széleit lenyomkodjuk, a kilógó felesleget pedig levágjuk. (A másik megoldás, hogy néhány percre bedobjuk a fagyasztóba, és nagy lyukú reszelőn belereszeljük a tésztát a formába, és utána kézzel mindenhol elegyengetjük.)
  6. A tésztát villával megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.

A töltelékhez

  1. Közben a töltelékhez egy edényben összekeverjük a cukrot a tejszínnel, majd felforraljuk.
  2. A forró tejszínt ráöntjük az apróra tört étcsokoládéra, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad a csoki.
  3. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a felvert tojásokat a csokoládés masszához, és habverővel alaposan eldolgozzuk.
  4. Az elősütött piteformába szórjuk a málnát, és ráöntjük a csokoládés krémet, majd további 20 percig 180 fokon sütjük.
  5. Akkor jó, ha a pereme már megdermed, de középen még kicsit remegős.
  6. Sütés után a pitét kihűtjük, és hűtőbe tesszük legalább két órára. Szeletelve tálaljuk, és extra málnával is megszórhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30

Ez egy igazi "tömör gyönyör" desszert, amit az étcsokoládé tesz brutálissá, a tonkabab pedig különleges aromájúvá. Természetesen más idénygyümölcsökkel is variálható. Az alaprecept pedig a Jamie Oliver munkáját dicséri.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!