r
Nosalty Logó

Egyszerű céklatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ada
Egyszerű céklatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tortához

Csokikrém (csoki ganache)

Összesen 502 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tortához

Csokikrém (csoki ganache)

Összesen 6034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tortához

Csokikrém (csoki ganache)

Összesen 337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 502 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.7 g

Zsír

  • Összesen
    338.6 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3979.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    630 mg
  • Foszfor
    1672 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    683.7 g
  • Cukor
    423 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1095 micro
Összesen 6034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

A tortához

Csokikrém (csoki ganache)

Elkészítés

A tortához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. (Én hőlégkeverésen sütöttem, 28 cm-es szilikon tortaformában.)
  2. A diót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, és durvára törjük. A céklát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A tésztához a száraz alkotóelemeket (lisztek, sütőpor, fahéj, csipet só) egy tálban összekeverjük.
  4. A tojásokat a cukorral (én most kókuszvirágcukrot használtam) és a vaníliás cukorral robotgéppel habosra keverjük. Ezután fakanállal hozzávegyítjük az étolajat. Majd apránként hozzákeverjük a lisztes egyveleget.
  5. Ezután jöhet a tésztához a durvára tört dió és a reszelt cékla. Jól elkeverjük, beleöntjük a tortaformába, és mehet a sütőbe. (Nekem elég volt 40 perc 180 fokon, de hagyományos sütőben 220 fokon 40 percig sült -a sütőjét mindenki maga ismeri-, tűpróbával ellenőrizhetjük.)
  6. Ha kisült és kihűlt a tészta, bevonjuk a finom csoki ganache-sal, és ha van kedvünk, színes cukorkákkal díszítjük.

Csokikrém (csoki ganache)

  1. A habtejszínt felforrósítjuk - nem forraljuk.
  2. A tűzről levéve hozzákeverjük az összetört étcsokit, minél magasabb a csoki kakaótartalma, annál ízletesebb a krém. Addig keverjük, míg gyönyörű, homogén, fényes csokikrémet kapunk, majd hozzáadjuk a reszelt tonkababot, de ezt akár el is hagyhatjuk.
  3. A krémet addig hűtjük, amíg állaga sűrű nem lesz, így nem fog folyni, és könnyen kenhető lesz a torta felületén.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1375
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a répatortát, és volt egy felesleges céklám itthon, így répa helyett cékla került bele, és nagyon finom lett.

Hozzávalók

A tortához

Csokikrém (csoki ganache)

Címlapról ajánljuk