Egyszerű céklatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ada
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tortához
-
12g rétesliszt42 kcal
-
12g finomliszt42 kcal
-
25g nádcukor95 kcal
-
8g dió55 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
29g cékla8 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Csokikrém (csoki ganache)
-
17g habtejszín49 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
0g tonkabab0 kcal
Összesen
502
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tortához
-
140g rétesliszt510 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
300g nádcukor1140 kcal
-
100g dió654 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
350g cékla101 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Csokikrém (csoki ganache)
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
1g tonkabab0 kcal
Összesen
6034
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tortához
-
7.8g rétesliszt28 kcal
-
7.8g finomliszt28 kcal
-
16.8g nádcukor64 kcal
-
5.6g dió37 kcal
-
12.3g tojás15 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
19.6g cékla6 kcal
-
7.1g napraforgó olaj63 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Csokikrém (csoki ganache)
-
11.2g habtejszín33 kcal
-
11.2g étcsokoládé61 kcal
-
0.1g tonkabab0 kcal
Összesen
337
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 43.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
502
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.7 g
Zsír
-
Összesen 338.6 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 103 g
-
Koleszterin 958 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3979.8 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 785 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 630 mg
-
Foszfor 1672 mg
-
Nátrium 666 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 683.7 g
-
Cukor 423 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 523.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 877 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 528 micro
-
Kolin: 692 mg
-
Retinol - A vitamin: 858 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1095 micro
Összesen
6034
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
337
kcal
Hozzávalók
A tortához
-
14 dkg rétesliszt
-
14 dkg finomliszt
-
10 dkg dió
-
4 db tojás
-
2 teáskanál sütőpor
-
35 dkg cékla
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 csipet só
Csokikrém (csoki ganache)
-
200 ml habtejszín
-
20 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tortához
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. (Én hőlégkeverésen sütöttem, 28 cm-es szilikon tortaformában.)
- A diót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, és durvára törjük. A céklát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- A tésztához a száraz alkotóelemeket (lisztek, sütőpor, fahéj, csipet só) egy tálban összekeverjük.
- A tojásokat a cukorral (én most kókuszvirágcukrot használtam) és a vaníliás cukorral robotgéppel habosra keverjük. Ezután fakanállal hozzávegyítjük az étolajat. Majd apránként hozzákeverjük a lisztes egyveleget.
- Ezután jöhet a tésztához a durvára tört dió és a reszelt cékla. Jól elkeverjük, beleöntjük a tortaformába, és mehet a sütőbe. (Nekem elég volt 40 perc 180 fokon, de hagyományos sütőben 220 fokon 40 percig sült -a sütőjét mindenki maga ismeri-, tűpróbával ellenőrizhetjük.)
- Ha kisült és kihűlt a tészta, bevonjuk a finom csoki ganache-sal, és ha van kedvünk, színes cukorkákkal díszítjük.
Csokikrém (csoki ganache)
- A habtejszínt felforrósítjuk - nem forraljuk.
- A tűzről levéve hozzákeverjük az összetört étcsokit, minél magasabb a csoki kakaótartalma, annál ízletesebb a krém. Addig keverjük, míg gyönyörű, homogén, fényes csokikrémet kapunk, majd hozzáadjuk a reszelt tonkababot, de ezt akár el is hagyhatjuk.
- A krémet addig hűtjük, amíg állaga sűrű nem lesz, így nem fog folyni, és könnyen kenhető lesz a torta felületén.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1382
- Feltöltés dátuma: 2015. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ada
18 recept
Szeretem a répatortát, és volt egy felesleges céklám itthon, így répa helyett cékla került bele, és nagyon finom lett.