r
Nosalty Logó

Egyszerű céklatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ada
Egyszerű céklatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tortához

Csokikrém (csoki ganache)

Összesen 502 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tortához

Csokikrém (csoki ganache)

Összesen 6034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tortához

Csokikrém (csoki ganache)

Összesen 337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 502 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.7 g

Zsír

  • Összesen
    338.6 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3979.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    630 mg
  • Foszfor
    1672 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    683.7 g
  • Cukor
    423 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1095 micro
Összesen 6034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

A tortához

Csokikrém (csoki ganache)

Elkészítés

A tortához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. (Én hőlégkeverésen sütöttem, 28 cm-es szilikon tortaformában.)
  2. A diót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, és durvára törjük. A céklát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A tésztához a száraz alkotóelemeket (lisztek, sütőpor, fahéj, csipet só) egy tálban összekeverjük.
  4. A tojásokat a cukorral (én most kókuszvirágcukrot használtam) és a vaníliás cukorral robotgéppel habosra keverjük. Ezután fakanállal hozzávegyítjük az étolajat. Majd apránként hozzákeverjük a lisztes egyveleget.
  5. Ezután jöhet a tésztához a durvára tört dió és a reszelt cékla. Jól elkeverjük, beleöntjük a tortaformába, és mehet a sütőbe. (Nekem elég volt 40 perc 180 fokon, de hagyományos sütőben 220 fokon 40 percig sült -a sütőjét mindenki maga ismeri-, tűpróbával ellenőrizhetjük.)
  6. Ha kisült és kihűlt a tészta, bevonjuk a finom csoki ganache-sal, és ha van kedvünk, színes cukorkákkal díszítjük.

Csokikrém (csoki ganache)

  1. A habtejszínt felforrósítjuk - nem forraljuk.
  2. A tűzről levéve hozzákeverjük az összetört étcsokit, minél magasabb a csoki kakaótartalma, annál ízletesebb a krém. Addig keverjük, míg gyönyörű, homogén, fényes csokikrémet kapunk, majd hozzáadjuk a reszelt tonkababot, de ezt akár el is hagyhatjuk.
  3. A krémet addig hűtjük, amíg állaga sűrű nem lesz, így nem fog folyni, és könnyen kenhető lesz a torta felületén.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1379
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a répatortát, és volt egy felesleges céklám itthon, így répa helyett cékla került bele, és nagyon finom lett.

Hozzávalók

A tortához

Csokikrém (csoki ganache)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...