r
Nosalty Logó

Sós mogyorókrémes-étcsokoládés pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Sós mogyorókrémes-étcsokoládés pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 839 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6711 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 839 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    497.1 g
  • Telített zsírsav
    257 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4953.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    857 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1018 mg
  • Foszfor
    2399 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.3 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2728 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    704 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2674 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    648 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 6711 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 417 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a kakaót, a porcukrot és a sót egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott, hideg vajat, és az egészet alaposan elmorzsoljuk.
  2. Az egynegyed deci tejszínhez hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkeverjük benne, majd a tésztához adjuk, és az egészet alaposan összegyúrjuk.
  3. Mehet fóliába, majd a hűtőbe legalább 45 percre.
  4. A hideg tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és kivajazott/kikakaóporozott piteformába tesszük, és villával megszurkáljuk.
  5. 175 fokos sütőben 10-12 perc alatt elősütjük, amíg a tészta felülete meg nem szilárdul, majd kivesszük, és hagyjuk kicsit hűlni.

A töltelékhez

  1. Az elősütött, langyos pitetésztába kenjük a mogyoróvajat.
  2. A tejszínhez hozzáreszeljük a tonkababot, és melegíteni kezdjük, majdnem forrásponting, de még azelőtt elzárjuk. A forró tejszínt ráöntjük az összetört étcsokira, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik.
  3. Ekkor kézi habverőt ragadunk, és folyamatos, gyors keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  4. A csokis masszát a mogyoróvajas pitére tesszük.

A tetejére

  1. A pite tetejét megszórjuk a szeletelt földimogyoróval, és visszatesszük a sütőbe 20-25 percre, amíg a tetején a mogyoró meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 421
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 24996
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ehhez egy nagyon hasonló pitét már készítettem, akkor málnás kivitelben. Mivel annak még nincs itt a szezonja, így az idei Restaurant Day-re kicsit átvariálva sütöttem meg, és így talán még finomabb is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...