r
Nosalty Logó

Mousse torta meggysorbet és mogyorótrüffel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mousse torta meggysorbet és mogyorótrüffel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A meggysorbethez

A mogyorós alaphoz

A mousse-hoz

A mogyorótrüffelhez

789
Kalória
11g
Fehérje
78.9g
Szénhidrátok
49.8g
Zsír
95.3g
Víz
211.4g
Koleszterin
4.3g
Rost
69.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A meggysorbethez

A mogyorós alaphoz

A mousse-hoz

A mogyorótrüffelhez

Összesen 789 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A meggysorbethez

A mogyorós alaphoz

A mousse-hoz

A mogyorótrüffelhez

Összesen 4724 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A meggysorbethez

A mogyorós alaphoz

A mousse-hoz

A mogyorótrüffelhez

Összesen 327 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    95.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 789 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    298.7 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4205.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1192 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    1744 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.6 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    571.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    781 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1184 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1709 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 4724 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 327 kcal

Elkészítés

A meggysorbethez

  1. A meggysorbet elkészítésével kell kezdeni, mert időre van szükség, hogy megfagyjon. 1 dl vízből és 10 dkg cukorból szirupot készítünk, azaz gyorsforralóban addig forraljuk a cukros vizet, amíg szirupos állagú nem lesz. Ezután hozzáadjuk a leöblített, magozott meggyet, és tovább forraljuk pár percig. Utána leturmixoljuk, egy zárható tálba öntjük, és mélyhűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. A mogyorós alaphoz a tojásfehérjét és a cukrot felverjük, majd hozzáadjuk a darált mogyorót és az átszitált lisztet és sütőport.
  3. 18cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 8-10 perc alatt). Hagyjuk kissé kihűlni az alapot, majd óvatosan vegyük ki, a tortaformát mossuk el, mert az összeállításhoz szükségünk lesz rá.
  4. A mousse-hoz a tojássárgáját egy tálban gőzfürdő felett habosra verjük a cukorral. Amikor levesszük a gőzről, tovább kell még keverni, amíg ki nem hűl. Gőzfürdő felett olvasszuk meg először az étcsokoládét.
  5. A tojásos krémet válasszuk ketté, majd az egyik felét keverjük el az étcsokoládéval. Ezután reszeljük bele ízlés szerint tonkababot (óvatosan, mert intenzív fűszer). Kemény habbá verünk 1,5 dl tejszínt, majd azt is hozzáadjuk az étcsokoládés krémhez.
  6. Közben a tortaformába visszahelyezzük a kihűlt mogyorós alapot, majd ráöntjük az étcsokoládés mousse-t. Hagyjuk megdermedni a hűtőben.
  7. A fehér csokoládés réteg ugyanúgy készül, mint az étcsokoládés: a megmaradt tojáshabhoz hozzáadjuk az olvasztott fehér csokoládét,majd 1 dl felvert tejszínt. Ezután óvatosan rátönjük a megdermedtétcsokoládés rétegre. A tortát egy éjszakára a hűtőbe helyezzük.
  8. A mogyorótrüffelhez olvasszuk meg a csokoládét és a vajat, adjunk hozzá tejszínt, és keverjük el a masszát.
  9. Tegyük hűtőbe, majd ha megszilárdult, kis golyókat formázunk a masszából, és darált mogyoróba meghempergetjük.
  10. Tálaláskor tányérra helyezünk egy szelet mousse tortát, megszórjuk kevés reszelt csokoládéval, ésmogyorótrüffellel díszítjük. A torta mellé tegyünk a meggysorbet-ből – mutatós, ha két kiskanál segítségével megformázzunk egy kicsit.
  11. TIPP: Amennyiben vendégeknek készítjük a desszertet, praktikus egy kevés házi készítésű kakaós kekszmorzsát szórni a sorbet alá, hogy egy helyben maradjon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

Tonkababos duplacsokoládés mousse torta, meggysorbet és mogyorótrüffel. Gyakran készítek mousse tortákat, mert szinte mindenki szereti és nem utolsó sorban rendkívül látványosak is. Ezt a tortát a barátnőm születésnapjára sütöttem, nagy sikere volt. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!