r
Nosalty Logó

Mousse torta meggysorbet és mogyorótrüffel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mousse torta meggysorbet és mogyorótrüffel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A meggysorbethez

A mogyorós alaphoz

A mousse-hoz

A mogyorótrüffelhez

Összesen 789 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A meggysorbethez

A mogyorós alaphoz

A mousse-hoz

A mogyorótrüffelhez

Összesen 4724 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A meggysorbethez

A mogyorós alaphoz

A mousse-hoz

A mogyorótrüffelhez

Összesen 327 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 789 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    298.7 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4205.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1192 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    1744 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.6 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    781 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1184 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1709 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 4724 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

A meggysorbethez

A mogyorós alaphoz

A mousse-hoz

A mogyorótrüffelhez

Elkészítés

A meggysorbethez

  1. A meggysorbet elkészítésével kell kezdeni, mert időre van szükség, hogy megfagyjon. 1 dl vízből és 10 dkg cukorból szirupot készítünk, azaz gyorsforralóban addig forraljuk a cukros vizet, amíg szirupos állagú nem lesz. Ezután hozzáadjuk a leöblített, magozott meggyet, és tovább forraljuk pár percig. Utána leturmixoljuk, egy zárható tálba öntjük, és mélyhűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. A mogyorós alaphoz a tojásfehérjét és a cukrot felverjük, majd hozzáadjuk a darált mogyorót és az átszitált lisztet és sütőport.
  3. 18cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 8-10 perc alatt). Hagyjuk kissé kihűlni az alapot, majd óvatosan vegyük ki, a tortaformát mossuk el, mert az összeállításhoz szükségünk lesz rá.
  4. A mousse-hoz a tojássárgáját egy tálban gőzfürdő felett habosra verjük a cukorral. Amikor levesszük a gőzről, tovább kell még keverni, amíg ki nem hűl. Gőzfürdő felett olvasszuk meg először az étcsokoládét.
  5. A tojásos krémet válasszuk ketté, majd az egyik felét keverjük el az étcsokoládéval. Ezután reszeljük bele ízlés szerint tonkababot (óvatosan, mert intenzív fűszer). Kemény habbá verünk 1,5 dl tejszínt, majd azt is hozzáadjuk az étcsokoládés krémhez.
  6. Közben a tortaformába visszahelyezzük a kihűlt mogyorós alapot, majd ráöntjük az étcsokoládés mousse-t. Hagyjuk megdermedni a hűtőben.
  7. A fehér csokoládés réteg ugyanúgy készül, mint az étcsokoládés: a megmaradt tojáshabhoz hozzáadjuk az olvasztott fehér csokoládét,majd 1 dl felvert tejszínt. Ezután óvatosan rátönjük a megdermedtétcsokoládés rétegre. A tortát egy éjszakára a hűtőbe helyezzük.
  8. A mogyorótrüffelhez olvasszuk meg a csokoládét és a vajat, adjunk hozzá tejszínt, és keverjük el a masszát.
  9. Tegyük hűtőbe, majd ha megszilárdult, kis golyókat formázunk a masszából, és darált mogyoróba meghempergetjük.
  10. Tálaláskor tányérra helyezünk egy szelet mousse tortát, megszórjuk kevés reszelt csokoládéval, ésmogyorótrüffellel díszítjük. A torta mellé tegyünk a meggysorbet-ből – mutatós, ha két kiskanál segítségével megformázzunk egy kicsit.
  11. TIPP: Amennyiben vendégeknek készítjük a desszertet, praktikus egy kevés házi készítésű kakaós kekszmorzsát szórni a sorbet alá, hogy egy helyben maradjon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6090
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 30.

Ajánló

Nem kell megijedni a hosszú recepttől. Igaz, hogy több részből áll a desszert, de mindegyik nagyon könnyen elkészíthető, csak némi odafigyelést és jó időzítést igényel. A siker biztos nem marad el. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tonkababos duplacsokoládés mousse torta, meggysorbet és mogyorótrüffel. Gyakran készítek mousse tortákat, mert szinte mindenki szereti és nem utolsó sorban rendkívül látványosak is. Ezt a tortát a barátnőm születésnapjára sütöttem, nagy sikere volt. :)

Hozzávalók

A meggysorbethez

A mogyorós alaphoz

A mousse-hoz

A mogyorótrüffelhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...