Kardamomos-tonkababos panna cotta karamellszósszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 27% Zsír
A panna cottához:
-
3g lapzselatin9 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0 kcal
-
0g tonkabab0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
0g só0 kcal
A fenyőmagos karamellszószhoz:
-
20g cukor77 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
5g fenyőmag34 kcal
Összesen
505
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 27% Zsír
A panna cottához:
-
10g lapzselatin35 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0 kcal
-
1g tonkabab0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g só0 kcal
A fenyőmagos karamellszószhoz:
-
80g cukor310 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
20g fenyőmag135 kcal
Összesen
2019
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 27% Zsír
A panna cottához:
-
1.3g lapzselatin5 kcal
-
39.4g habtejszín115 kcal
-
26.3g tej15 kcal
-
0 kcal
-
0.1g tonkabab0 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
0g só0 kcal
A fenyőmagos karamellszószhoz:
-
10.5g cukor41 kcal
-
2.6g vaj19 kcal
-
13.1g habtejszín38 kcal
-
2.6g fenyőmag18 kcal
Összesen
266
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 313 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 308 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
505
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 157.5 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 487 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1208.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 513 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 364 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.4 g
-
Cukor 130 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 257.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1253 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 1230 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 275 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
2019
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
266
kcal
Hozzávalók
A panna cottához:
-
5 db lapzselatin
-
300 ml habtejszín
-
200 ml tej
-
2 db zöld kardamom
-
1 db tonkabab
-
30 g cukor
-
1 csipet só
A fenyőmagos karamellszószhoz:
-
80 g cukor
-
20 g vaj
-
100 ml habtejszín
-
20 g fenyőmag
Elkészítés
A panna cottához:
- A panna cottához a kardamomt mozsárban durvára morzsoljuk. A tonkababot lereszeljük.
- A tejszínt a tejjel, tonkababbal, kardamommal, sóval és a cukorral felfőzzük, kb. 1-2 percig főzzük, majd alacsony hőmérsékleten kb. 30 percet hagyjuk állni. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
- A meleg tejszínes keveréket sűrű szitán átszűrjük, majd hozzáadjuk a kicsavart zselatint, és felolvasztjuk benne.
- Hagyjuk hűlni. Elosztjuk 4 hideg vízzel kiöblített, kávés pohárba aljára, kb. 4-5 órára betesszük a hűtőbe.
- A karamellszószhoz a cukrot egy kis edényben karamellizáljuk, hozzákeverjük a vajat és a tejszínt, és alacsony hőmérsékleten melegítjük, míg a karamell felolvad. Félretesszük.
- A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk, majd a karamellszószhoz keverjük.
- A panna cottát tányérra borítjuk, és a karamellszósszal tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1364
- Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Az olasz klasszikus kardamommal és tonkababbal ízesítve, és finom fenyőmagos karamellszósszal leöntve, egy álom finom desszert. Tonkabab helyett ízesíthetjük a panna cottát kb. 30 g kávébabbal is.