r
Nosalty Logó

Kardamomos-tonkababos panna cotta karamellszósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Kardamomos-tonkababos panna cotta karamellszósszal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A panna cottához:

A fenyőmagos karamellszószhoz:

505
Kalória
6.6g
Fehérje
33.1g
Szénhidrátok
39.4g
Zsír
64.4g
Víz
121.8g
Koleszterin
185mg
Rost
32.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A panna cottához:

A fenyőmagos karamellszószhoz:

Összesen 505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A panna cottához:

A fenyőmagos karamellszószhoz:

Összesen 2019 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A panna cottához:

A fenyőmagos karamellszószhoz:

Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    157.5 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    257.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 2019 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

A panna cottához:

  1. A panna cottához a kardamomt mozsárban durvára morzsoljuk. A tonkababot lereszeljük.
  2. A tejszínt a tejjel, tonkababbal, kardamommal, sóval és a cukorral felfőzzük, kb. 1-2 percig főzzük, majd alacsony hőmérsékleten kb. 30 percet hagyjuk állni. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  3. A meleg tejszínes keveréket sűrű szitán átszűrjük, majd hozzáadjuk a kicsavart zselatint, és felolvasztjuk benne.
  4. Hagyjuk hűlni. Elosztjuk 4 hideg vízzel kiöblített, kávés pohárba aljára, kb. 4-5 órára betesszük a hűtőbe.
  5. A karamellszószhoz a cukrot egy kis edényben karamellizáljuk, hozzákeverjük a vajat és a tejszínt, és alacsony hőmérsékleten melegítjük, míg a karamell felolvad. Félretesszük.
  6. A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk, majd a karamellszószhoz keverjük.
  7. A panna cottát tányérra borítjuk, és a karamellszósszal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 2 perc

Az olasz klasszikus kardamommal és tonkababbal ízesítve, és finom fenyőmagos karamellszósszal leöntve, egy álom finom desszert. Tonkabab helyett ízesíthetjük a panna cottát kb. 30 g kávébabbal is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!