r
Nosalty Logó

Kardamomos-tonkababos panna cotta karamellszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Kardamomos-tonkababos panna cotta karamellszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A panna cottához:

A fenyőmagos karamellszószhoz:

Összesen 505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A panna cottához:

A fenyőmagos karamellszószhoz:

Összesen 2019 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A panna cottához:

A fenyőmagos karamellszószhoz:

Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    157.5 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 2019 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A panna cottához:

A fenyőmagos karamellszószhoz:

Elkészítés

A panna cottához:

  1. A panna cottához a kardamomt mozsárban durvára morzsoljuk. A tonkababot lereszeljük.
  2. A tejszínt a tejjel, tonkababbal, kardamommal, sóval és a cukorral felfőzzük, kb. 1-2 percig főzzük, majd alacsony hőmérsékleten kb. 30 percet hagyjuk állni. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  3. A meleg tejszínes keveréket sűrű szitán átszűrjük, majd hozzáadjuk a kicsavart zselatint, és felolvasztjuk benne.
  4. Hagyjuk hűlni. Elosztjuk 4 hideg vízzel kiöblített, kávés pohárba aljára, kb. 4-5 órára betesszük a hűtőbe.
  5. A karamellszószhoz a cukrot egy kis edényben karamellizáljuk, hozzákeverjük a vajat és a tejszínt, és alacsony hőmérsékleten melegítjük, míg a karamell felolvad. Félretesszük.
  6. A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk, majd a karamellszószhoz keverjük.
  7. A panna cottát tányérra borítjuk, és a karamellszósszal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1372
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az olasz klasszikus kardamommal és tonkababbal ízesítve, és finom fenyőmagos karamellszósszal leöntve, egy álom finom desszert. Tonkabab helyett ízesíthetjük a panna cottát kb. 30 g kávébabbal is.

Hozzávalók

A panna cottához:

A fenyőmagos karamellszószhoz:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...