Mangalicatarja

Mangalicatarja

Leírás

A mangalica valószínűleg a legnagyobb zsírtermelésű sertésfajta. Fajtáját a szerb sumadia, valamint a bakonyi és szalontai sertésfajták keresztezéséből tenyésztették ki. A mangalica húsának általában magas a zsírtartalma, ami viszonylag egyenletesen oszlik el a húsban, ettől lesz a mangalica húsa jóval puhább, szaftosabb az elkészítés során. A tarja a sertés nyakhúsa, ami az egyik legmarkánsabb, legízletesebb húsrész. Magasabb zsírtartalmának köszönhetően inkább sütve, egyben vagy szeletekben fogyasztják, de szaftos ételek is készíthetőek belőle, illetve apróhúsnak is kiváló. Szintén magasabb zsírtartalmának köszönhetően a mangalica tarját gyakran grillezik, amely előtt hosszabb-rövidebb ideig befűszerezve érlelik.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Mangalicatarja

fehérjetartalom

17.42 g

zsírtartalom

62011.151 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

69.18 g

gramm mangalicatarja?

Top ásványi anyagok

Foszfor

190 mg

Nátrium

61 mg

Magnézium

20 mg

Kalcium

16 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.486 g

Kolin

73.3 mg

Niacin - B3 vitamin

4.239 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.447 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

17.42 g

Zsír

telített zsírsav

4.348 g

egyszeresen telített zsírsav

5.206 g

többszörösen telített zsírsav

1.597 g

koleszterin

62 g

ásványi anyagok

Kalcium

16 mg

Vas

1.12 mg

Magnézium

20 mg

Foszfor

190 mg

Nátrium

61 mg

Cink

3.09 mg

Réz

0.096 mg

Mangán

0.011 mg

Szelén

26.2 µg

szénhidrát

víz

69.18 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.52 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.353 mg

Niacin - B3 vitamin

4.239 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.447 mg

Kolin

73.3 mg

Retinol

2 µg

E vitamin

0.22 mg

D vitamin

30 µg

B12 vitamin

0.91 µg

A vitamin

2 µg

B6 vitamin

0.486 g

Címlapról ajánljuk