Savanyú krumplisaláta cigánypecsenyével
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
A salátához
-
167g burgonya96 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g ecet0 kcal
-
1g só0 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g zöldség alaplé4 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
2g mustár1 kcal
A pecsenyéhez
-
200g mangalicatarja372 kcal
-
10g sertészsír90 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g mustár4 kcal
-
28g olívaolaj250 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
Összesen
867
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
A salátához
-
1000g burgonya578 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
13g ecet2 kcal
-
6g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g zöldség alaplé21 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
10g mustár6 kcal
A pecsenyéhez
-
1200g mangalicatarja2232 kcal
-
60g sertészsír541 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g mustár24 kcal
-
170g olívaolaj1503 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
Összesen
5215
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
A salátához
-
33.6g burgonya19 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g ecet0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10.1g zöldség alaplé1 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
A pecsenyéhez
-
40.4g mangalicatarja75 kcal
-
2g sertészsír18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.3g mustár1 kcal
-
5.7g olívaolaj51 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
Összesen
175
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.1 g
Zsír
-
Összesen 67.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1458.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 470 mg
-
Nátrium 775 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 265.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 385 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 438 micro
Összesen
867
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 228.9 g
Zsír
-
Összesen 405.1 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 232 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 801 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8749.8 g
-
Cink 40 mg
-
Szelén 336 mg
-
Kálcium 408 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 469 mg
-
Foszfor 2820 mg
-
Nátrium 4648 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1593.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 215 mg
-
D vitamin: 421 micro
-
K vitamin: 871 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 1024 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2308 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2631 micro
Összesen
5215
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
A salátához
-
1 kg burgonya
-
1 csokor petrezselyem
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2.5 ek ecet
-
1 teáskanál só
-
1 ek cukor
-
bors ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
-
1 ek mustár
A pecsenyéhez
Elkészítés
A salátához
- A saláta krumplit héjában sós vízben puhára főzzük. Meghámozzuk és kockákra vágjuk. Az alaplevet felforrósítjuk. A krumplihoz adjuk a hagymakarikákat, apróra vágott petrezselymet, 1 ek mustárt, sót, cukrot, borsot, ecetet, olívaolajat, és a forró alaplével leöntjük. Összekeverjük és hűlni hagyjuk. Majd betesszük a hűtőbe 1éjszakára.
- A húst megmossuk, lecsepegtetjük, ahol vizes, konyhai papírtörlővel felitatjuk a vizet és felszeleteljük, kiklopfoljuk.
- Elkészítjük a pácot. Egy tálkába összekeverjük a mustárt, sót, borsot, reszelt fokhagymát, olívaolajat. A hússzeleteket bekenjük a páccal és fél órára betesszük a hűtőbe. Majd előmelegített sütőbe zsírral együtt belerakosgatjuk a tepsibe és 200 fokon alufólia alatt megsütjük 40 perc alatt, közben egyszer-kétszer megforgatjuk a szeleteket. A mikor már jön az illata, levesszük alufóliát és pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 88 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 10880
- Feltöltés dátuma: 2014. november 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
Nálunk ez a párosítás nagyon menő. A forró pecsenye és a hideg zamatos krumplisaláta ízei illenek egymáshoz. Aki szeretne, az még ehet hozzá friss fehér kenyeret.