Töltött káposzta Márti konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
143g mangalicatarja266 kcal
-
94 kcal
-
14g vöröshagyma5 kcal
-
14g paprika2 kcal
-
0g fokhagyma1 kcal
-
16g tojás20 kcal
-
21g basmati rizs77 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
38g káposztalevél10 kcal
-
286g savanyú káposzta54 kcal
-
26g kapor11 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
1 kcal
-
0g só0 kcal
-
429g víz0 kcal
Összesen
542
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1000g mangalicatarja1860 kcal
-
100g mangalica szalonna655 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g basmati rizs537 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
266g káposztalevél67 kcal
-
2000g savanyú káposzta380 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
3000g víz0 kcal
Összesen
3780
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
14.2g mangalicatarja26 kcal
-
1.4g mangalica szalonna9 kcal
-
1.4g vöröshagyma1 kcal
-
1.4g paprika0 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
-
2.1g basmati rizs8 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3.8g káposztalevél1 kcal
-
28.4g savanyú káposzta5 kcal
-
2.6g kapor1 kcal
-
0.1g gyömbér0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0.4g cseresznyepaprika0 kcal
-
0g só0 kcal
-
42.6g víz0 kcal
Összesen
53
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.2 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2830.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 423 mg
-
Nátrium 2040 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 891.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 976 micro
Összesen
542
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 232.5 g
Zsír
-
Összesen 208.6 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 1070 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19811 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 330 mg
-
Kálcium 1431 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 693 mg
-
Foszfor 2962 mg
-
Nátrium 14280 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 248.5 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 76 mg
VÍZ
-
Összesen 6242.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 925 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 638 mg
-
D vitamin: 379 micro
-
K vitamin: 471 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1286 micro
-
Kolin: 1268 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 210 micro
-
β-karotin 494 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6834 micro
Összesen
3780
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
53
kcal
Hozzávalók
-
2 db tojás
-
15 dkg basmati rizs
-
14 db káposztalevél
-
2 kg savanyú káposzta
-
1 csokor kapor
-
1 cm gyömbér
Elkészítés
- A káposztát ízlés szerinti mangalicazsíron, a fűszerekkel együtt (bors, boróka, gyömbér, erős paprika, kapor) megpároljuk ca. 1 liter vízzel. Ezt pótoljuk szükség esetén, ha nagyon elfőtt volna. Ajánlatos egy db füstölt szalonnabőrt ízesítő gyanánt hozzáadni.
- Mialatt párolódik a káposzta, elkészítjük a tölteléket. A felkockázott szalonna zsírjában megpároljuk az apróra vágott hagymát és paprikát.
- A rizst külön pároljuk (ne főzzük szét!). Várjuk meg, míg minden kihűlt, ekkor keverjük össze a hússal, adjuk hozzá a tojásokat, a fokhagymát, sózzuk-borsozzuk.
- Dolgozzuk össze homogén masszává. Töltsük meg vele a káposztaleveleket.
- A megfőtt káposztát tegyük át egy jó nagy fazékba, erre helyezzük rá óvatosan a megtöltött leveleket, öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje őket, tegyünk a tetejére 1-2 szál kaprot, és nagyon lassú tűzön pároljuk puhára a töltelékeket. (Ellenőrizzünk egyet kb. egy óra elteltével).
- A készre főtt töltelékeket szedjük tálba, és a káposztát rántsuk be ízlés szerinti sűrűségűre. Rétegesen rakjuk meg a töltelékekkel. A fazekat helyezzük sütőbe, tálalásig így tartsuk melegen (100-150 fok). Közben a felső töltelékek szépen megpirulnak.
- Tálaláskor adjunk mellé tejfölt, vágott kaprot, csípős paprikát. Megszórhatjuk egy kis tárkonnyal is - azért utólag, mert ez nem mindenki kedvence. Bár nem karbonadlit, de hirtelensült tarját is készítettem melléje az első tálaláskor.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1093
- Feltöltés dátuma: 2016. január 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Tradicionális karácsony-újév idején készített ételeink egyike. A recept házi savanyítású, nem "vad savanyú" káposztából készült. Ez bár időigényes, de megéri. Ha vásároljuk a káposztát, ajánlatos kicsit átmosni. (Persze mindez ízlés kérdése . . .) Lévén nem kerül gyakran asztalra, ilyenkor több adagot főzök, a hideg kamrában ilyenkor egy hétig is eláll.