r
Nosalty Logó

Töltött káposzta Márti konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Marti48
Töltött káposzta Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 542 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3780 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2830.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    2040 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    976 micro
Összesen 542 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.5 g

Zsír

  • Összesen
    208.6 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19811 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    1431 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    693 mg
  • Foszfor
    2962 mg
  • Nátrium
    14280 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    6242.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    925 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    638 mg
  • D vitamin:
    379 micro
  • K vitamin:
    471 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1286 micro
  • Kolin:
    1268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6834 micro
Összesen 3780 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát ízlés szerinti mangalicazsíron, a fűszerekkel együtt (bors, boróka, gyömbér, erős paprika, kapor) megpároljuk ca. 1 liter vízzel. Ezt pótoljuk szükség esetén, ha nagyon elfőtt volna. Ajánlatos egy db füstölt szalonnabőrt ízesítő gyanánt hozzáadni.
  2. Mialatt párolódik a káposzta, elkészítjük a tölteléket. A felkockázott szalonna zsírjában megpároljuk az apróra vágott hagymát és paprikát.
  3. A rizst külön pároljuk (ne főzzük szét!). Várjuk meg, míg minden kihűlt, ekkor keverjük össze a hússal, adjuk hozzá a tojásokat, a fokhagymát, sózzuk-borsozzuk.
  4. Dolgozzuk össze homogén masszává. Töltsük meg vele a káposztaleveleket.
  5. A megfőtt káposztát tegyük át egy jó nagy fazékba, erre helyezzük rá óvatosan a megtöltött leveleket, öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje őket, tegyünk a tetejére 1-2 szál kaprot, és nagyon lassú tűzön pároljuk puhára a töltelékeket. (Ellenőrizzünk egyet kb. egy óra elteltével).
  6. A készre főtt töltelékeket szedjük tálba, és a káposztát rántsuk be ízlés szerinti sűrűségűre. Rétegesen rakjuk meg a töltelékekkel. A fazekat helyezzük sütőbe, tálalásig így tartsuk melegen (100-150 fok). Közben a felső töltelékek szépen megpirulnak.
  7. Tálaláskor adjunk mellé tejfölt, vágott kaprot, csípős paprikát. Megszórhatjuk egy kis tárkonnyal is - azért utólag, mert ez nem mindenki kedvence. Bár nem karbonadlit, de hirtelensült tarját is készítettem melléje az első tálaláskor.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1093
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött káposzta Márti konyhájából
Marti48 317 recept

Tradicionális karácsony-újév idején készített ételeink egyike. A recept házi savanyítású, nem "vad savanyú" káposztából készült. Ez bár időigényes, de megéri. Ha vásároljuk a káposztát, ajánlatos kicsit átmosni. (Persze mindez ízlés kérdése . . .) Lévén nem kerül gyakran asztalra, ilyenkor több adagot főzök, a hideg kamrában ilyenkor egy hétig is eláll.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...