Cseresznyepaprika

Cseresznyepaprika

Leírás

A cseresznyepaprika gömbölyded, felfújt bogyóstermésű paprika fajta. Termése bordó színű és általában enyhén, vagy közepesen csípős. Sok fajtája közkedvelt, hazánkban a legnépszerűbb a kalocsai és a szentesi cseresznyepaprika. Kiváló alapanyaga lehet savanyúságoknak, paprikakrémeknek, nyersen vagy szárítva leveseknek, pörkölteknek, halételeknek. Különféle töltelékekkel egytálételnek vagy köretnek is ideális.

Mikor vegyem

A cseresznyepaprika szezonja nyár végére tehető, de szárított, savanyított változatát bármikor megtalálhatjuk a boltokban.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Cseresznyepaprika

fehérjetartalom

0.86 g

zsírtartalom

0.128 g

szénhidráttartalom

4.64 g

víztartalom

93.89 g

gramm cseresznyepaprika?

Top ásványi anyagok

Foszfor

20 mg

Kalcium

10 mg

Magnézium

10 mg

Nátrium

3 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.224 g

C vitamin

80.4 mg

Kolin

5.5 mg

Niacin - B3 vitamin

0.48 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.86 g

Zsír

telített zsírsav

0.058 g

egyszeresen telített zsírsav

0.008 g

többszörösen telített zsírsav

0.062 g

ásványi anyagok

Kalcium

10 mg

Vas

0.34 mg

Magnézium

10 mg

Foszfor

20 mg

Nátrium

3 mg

Cink

0.13 mg

Réz

0.066 mg

Mangán

0.122 mg

szénhidrát

rost

1.7 g

cukor

2.4 g

víz

93.89 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.057 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.028 mg

Niacin - B3 vitamin

0.48 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.099 mg

Folát

10 µg

Kolin

5.5 mg

Alfa-karotin

21 µg

Béta-karotin

208 µg

Béta-kriptoxantin

7 µg

Lutein+zeaxantin

341 µg

E vitamin

0.37 mg

K vitamin

7.4 µg

A vitamin

18 µg

C vitamin

80.4 mg

B6 vitamin

0.224 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...