Báránypörkölt vadász módra
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Mayura
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
333g bárányhús890 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
28g fehér hagyma10 kcal
-
83g sör36 kcal
-
17g zöldpaprika3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3 kcal
-
1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1121
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
2000g bárányhús5340 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
170g fehér hagyma62 kcal
-
500g sör215 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
17 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
6723
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
59.2g bárányhús158 kcal
-
19 kcal
-
0.9g sertészsír8 kcal
-
10.1g vöröshagyma4 kcal
-
5g fehér hagyma2 kcal
-
14.8g sör6 kcal
-
3g zöldpaprika0 kcal
-
3g paradicsom1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0.9g cseresznyepaprika0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
199
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59 g
Zsír
-
Összesen 88.8 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1043 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 592 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 384.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 374 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 274 micro
Összesen
1121
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 354 g
Zsír
-
Összesen 533 g
-
Telített zsírsav 227 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 224 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 1559 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6258.3 g
-
Cink 69 mg
-
Szelén 403 mg
-
Kálcium 405 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 552 mg
-
Foszfor 3555 mg
-
Nátrium 1236 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 2304.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 49 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 131 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 508 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 159 micro
-
β-karotin 2245 micro
-
β-crypt 379 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1642 micro
Összesen
6723
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 76 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg füstölt szalonna
-
2 ek sertészsír
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
1 nagy db fehér hagyma
-
0.5 l sör
-
1 db zöldpaprika
-
1 db paradicsom
-
4 szem fekete bors
-
3 db borókabogyó
-
2 db babérlevél
-
1.5 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A bárányhúst előkészítjük, felkockázzuk, a csontos részeket (pl. gerinc, borda) csontokkal együtt tesszük, majd a pörköltbe nagyobb darabokban.
- Egy lábasban feltesszük a zsírt, és rádobjuk, a felkockázott füstölt szalonnát, az apróra vágott hagymát.
- Lassú tűzön üvegesre pirítjuk, majd ráöntjük a sör egyharmadát, addig rotyogtatjuk, míg vissza nem pirul, eredeti zsírjára.
- Hozzátesszük a bárányhúst és a csontos húsokat, kissé lepirítjuk, és közben rádobjuk a paprikán kívül az összes fűszert, majd végül a pirospaprika következik.
- Miután rátettük a paprikát, elkeverjük, és felöntjük a maradék sörrel.
- Sózzuk, és 15 percig közepes lángon pároljuk, majd hozzátesszük a paradicsomot és a zöldpaprikát is, és felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el a hús felszínét teljesen.
- Lassú tűzön addig főzzük, rotyogtatjuk csendesen, míg a leve sűrű, krémes lesz. Kb 2-2,5 óra max., ha nagyon zsenge bárányunk van, lehet, hogy még hamarabb is kész lesz. Nem kell túl sok vizet önteni alá, mert ez a hús féle hamar megpuhul, és ha sok víz van alatta, nagyon híg lesz a pörink. A pörköltünk akkor van kész, amikor a kicsit inas részek is olvadnak a szájban.
- Sós főtt burgonya és kapros uborkasaláta illik hozzá, és másnap még finomabb.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 55
- Össznézettség: 112555
- Feltöltés dátuma: 2012. május 29.
Ajánló
Mindenkinek, aki kedveli a bárányhúst!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mayura
30 recept
Az én szívem csücske egyszer vadpörköltet főzött a vadászházban, és hát a nagy vidámkodásban majdnem leégett a hagyma. Nem volt mit tenni, a keze ügyében lévő sörrel orvosolta problémát... A pörkölt ettől annyira finom lett, hogy mindenki a csodájára járt, innen ered ez a recept is. Amikor megismertem először, ezt főzte nekem, és szerelmünk azóta is lángol, mint egy jóféle magyar vörös hegyes paprika.