Halászlé alaplével tisztán
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
apecs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 7% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g ponty381 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
33g zöldpaprika5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0 kcal
-
2 kcal
-
50g haltej/halikra72 kcal
Összesen
477
kcal
- 7% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
3000g ponty2286 kcal
-
0g só0 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
0 kcal
-
15 kcal
-
300g haltej/halikra429 kcal
Összesen
2869
kcal
- 7% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
43.7g ponty33 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
2.9g zöldpaprika0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
43.7g víz0 kcal
-
0 kcal
-
1.3g cseresznyepaprika0 kcal
-
4.4g haltej/halikra6 kcal
Összesen
40
kcal
- 7% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.5 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 385 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2025.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 1467 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 836.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 3206 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 368 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
477
kcal
- 7% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 393 g
Zsír
-
Összesen 120.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 2310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12151.1 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 350 mg
-
Kálcium 984 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 662 mg
-
Foszfor 8803 mg
-
Nátrium 1293 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 5019.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 475 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 58 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 288 mg
-
D vitamin: 19236 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 581 micro
-
Kolin: 2206 mg
-
Retinol - A vitamin: 432 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 497 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1464 micro
Összesen
2869
kcal
- 7% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 280 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
40
kcal
Hozzávalók
-
3 kg ponty
-
só ízlés szerint
-
3 db vöröshagyma
-
2 db zöldpaprika
-
2 gerezd fokhagyma
-
30 dl víz
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
3 db cseresznyepaprika
-
30 dkg haltej/halikra
Elkészítés
- A megtisztított pontyot vastag, kb. 3-4 cm-es szeletekre vágjuk. Az így kapott patkókból középről kivágjuk gerinccsontot két vágással. A fél patkók alsó és felső részéről a zsír- réteget levágjuk, majd minden oldalról bátran megsózzuk, és bográcsba helyezzük. Amíg az alaplé egy másik edényben elkészül, a bográcsot félretesszük.
- A kivágott gerinccsontokat, az apróra vágott vöröshagymát, zöldpaprikát és fokhagymát fazékba tesszük, fél órát főzzük.
- A csontokat eldobjuk, de előtte a halhúst lefejtjük, és visszatesszük az alaplébe. Botmixerrel aprítjuk, majd egy sűrű szűrőn keresztül rászűrjük a halszeletekre, közben egy kanállal kevergetjük, áttörjük.
- A szűrőben visszamaradt masszán keresztül annyi vizet öntünk a halszeletekre, hogy két ujjnyit ellepje.
- Nagy lángon forrástól számítva 45 percig főzzük, a bográcsot időnként megrázogatva. Forráskor beletesszük a 2-3 evőkanál pirospaprikát és a cseresznyepaprikákat. Félidőben beletesszük az ikrát vagy a tejet, vége felé kóstoljuk, ha szükséges, még sózzuk. Forrón tálaljuk.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 94
- Össznézettség: 179252
- Feltöltés dátuma: 2014. december 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
apecs
8 recept
Az alaplébe tehetünk bármilyen, nekünk tetsző halat, én szürkeharcsa gerincet szoktam. Azáltal, hogy az alaplevet teljesen leszűrjük, egy tiszta, ízletes és nem sűrű, főzelékszerű halászlevet kapunk, és a sok hagyma sem bántja a gyomrunkat, de az ízek benne vannak. A halászlékocka használata megosztja a szakácsokat, én felvállalom, szoktam használni.