Halászlé 5.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Tábori József
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
Az alapléhez
-
167g kárász127 kcal
-
167g keszeg127 kcal
-
83g pontyfej0 kcal
-
113g vöröshagyma41 kcal
-
3g sertészsír23 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
33g zöldpaprika5 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1500g víz0 kcal
A halászléhez
Összesen
737
kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
Az alapléhez
-
1000g kárász762 kcal
-
1000g keszeg762 kcal
-
500g pontyfej0 kcal
-
680g vöröshagyma248 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
9000g víz0 kcal
A halászléhez
-
3000g ponty2286 kcal
-
150g cseresznyepaprika25 kcal
-
20g halászlékocka88 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
16g fűszerpaprika45 kcal
Összesen
4418
kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
Az alapléhez
-
6.4g kárász5 kcal
-
6.4g keszeg5 kcal
-
3.2g pontyfej0 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g sertészsír1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.6g paradicsom0 kcal
-
1.3g zöldpaprika0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
57.4g víz0 kcal
A halászléhez
-
19.1g ponty15 kcal
-
0 kcal
-
0.1g halászlékocka1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
Összesen
29
kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.8 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 332 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3314.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 290 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 2130 mg
-
Nátrium 634 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 2034 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 4943 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 338 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 873 micro
-
β-crypt 168 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 693 micro
Összesen
737
kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 550.6 g
Zsír
-
Összesen 193 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 1994 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19889.6 g
-
Cink 48 mg
-
Szelén 384 mg
-
Kálcium 1737 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 1093 mg
-
Foszfor 12778 mg
-
Nátrium 3801 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.8 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 12203.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 758 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 46 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 342 mg
-
D vitamin: 29655 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 619 micro
-
Kolin: 2028 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 256 micro
-
β-karotin 5239 micro
-
β-crypt 1010 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 4159 micro
Összesen
4418
kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 77.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 189 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 16 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
29
kcal
Hozzávalók
Az alapléhez
-
1 kg kárász
-
1 kg keszeg
-
4 nagy fej vöröshagyma
-
1 ek sertészsír
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 db paradicsom
-
2 db babérlevél
-
1 kk fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
9 l víz
A halászléhez
-
só ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
4 ek fűszerpaprika
Elkészítés
Az alapléhez
- Alaplé készítése:
- A hagymát kockára vágjuk (nem fontos egyenlő méretre), 1 ek zsíron megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, belerakjuk az alaplének való halat (a ponty fejét-farkát, a kárászt-keszeget), és felöntjük a teljes vízmennyiséggel, 7-9 l. Belekerül a paradicsom és a zöldpaprika is, sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és egy mk őrölt paprikát.
- Addig főzzük, amíg teljesen leválik a csontról (kb. 2 óra), azután passzírozzuk a halat. (Passzírozáskor is csak a saját levét öntjük alá, és így passzírozzuk át.)
- Halászlé készítése:
- Az alaplét fölrakjuk főni, és amikor felforrt, akkor adjuk hozzá a halszeletet. A szelet elhűti, de amikor újra felforrt, hozzáadjuk a cseresznyepaprikát és 1 ek őrölt paprikát. Csak annyira szabad főzni, épp hogy "peszeregjen". 1-1 1/2 óra alatt fő készre.
- A fennmaradó paprikát a szelet forrásától számított 3/4 órával később kell hozzáadni. A sósságát a paprika belerakása után nézzük.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 164
- Tegnapi nézettség: 21
- 7 napos nézettség: 126
- Össznézettség: 189931
- Feltöltés dátuma: 2010. január 13.
Ajánló
Forrón, cseresznyepaprikát szétnyomva, természetesen kenyérrel fogyasztva!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Tábori József
18 recept
A családban nagyon bejött. Rozsdamentes halfőzőbográcsban készítettem.