r
Nosalty Logó

Halászlé 5.

Tábori József
Halászlé 5.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az alapléhez

A halászléhez

737
Kalória
91.8g
Fehérje
15.1g
Szénhidrát
32.2g
Zsír
2034g
Víz
332.4g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Az alapléhez

A halászléhez

Összesen 737 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Az alapléhez

A halászléhez

Összesen 4418 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Az alapléhez

A halászléhez

Összesen 29 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3314.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    2130 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    2034 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    4943 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    873 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 737 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    550.6 g

Zsír

  • Összesen
    193 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1994 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19889.6 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    384 mg
  • Kálcium
    1737 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1093 mg
  • Foszfor
    12778 mg
  • Nátrium
    3801 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    12203.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    342 mg
  • D vitamin:
    29655 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    2028 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    256 micro
  • β-karotin
    5239 micro
  • β-crypt
    1010 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4159 micro
Összesen 4418 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 29 kcal

Elkészítés

Az alapléhez

  1. Alaplé készítése:
  2. A hagymát kockára vágjuk (nem fontos egyenlő méretre), 1 ek zsíron megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, belerakjuk az alaplének való halat (a ponty fejét-farkát, a kárászt-keszeget), és felöntjük a teljes vízmennyiséggel, 7-9 l. Belekerül a paradicsom és a zöldpaprika is, sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és egy mk őrölt paprikát.
  3. Addig főzzük, amíg teljesen leválik a csontról (kb. 2 óra), azután passzírozzuk a halat. (Passzírozáskor is csak a saját levét öntjük alá, és így passzírozzuk át.)
  4. Halászlé készítése:
  5. Az alaplét fölrakjuk főni, és amikor felforrt, akkor adjuk hozzá a halszeletet. A szelet elhűti, de amikor újra felforrt, hozzáadjuk a cseresznyepaprikát és 1 ek őrölt paprikát. Csak annyira szabad főzni, épp hogy "peszeregjen". 1-1 1/2 óra alatt fő készre.
  6. A fennmaradó paprikát a szelet forrásától számított 3/4 órával később kell hozzáadni. A sósságát a paprika belerakása után nézzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 240 p

A családban nagyon bejött. Rozsdamentes halfőzőbográcsban készítettem.

További receptek

Lebbencsleves

Ha valamiben, a mennyei és laktató levesekben nagyon erős a magyar konyha. A lebbencsleves is ezen a fronton helyezkedik el, amit a lepirított csuszatészta tesz különlegessé, a sok-sok ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...