Kárász
Leírás
A pontyfélék családjába tartozó, nagypikkelyű, ízletes, de kissé szálás húsú, édesvízi hal. Hazánkban két faja él: a (képen is látható) ezüstkárász és a széles kárász.
Mikor vegyem
Nyáron.
hogyan tároljam
A hűtőben tartott friss kárászt egy napon belül használjuk fel, a fagyasztottat 3-4 hónapon belül.
100g Kárász
fehérjetartalom
17.83 g
zsírtartalom
66004.842 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
76.31 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
415 mg
Nátrium
49 mg
Kalcium
41 mg
Magnézium
29 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.19 g
Kolin
65 mg
Niacin - B3 vitamin
1.64 mg
C vitamin
1.6 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
17.83 g
Zsír
telített zsírsav
1.083 g
egyszeresen telített zsírsav
2.328 g
többszörösen telített zsírsav
1.431 g
koleszterin
66 g
ásványi anyagok
Kalcium
41 mg
Vas
1.24 mg
Magnézium
29 mg
Foszfor
415 mg
Nátrium
49 mg
Cink
1.48 mg
Réz
0.057 mg
Mangán
0.042 mg
Szelén
12.6 µg
szénhidrát
víz
76.31 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.115 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.055 mg
Niacin - B3 vitamin
1.64 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.75 mg
Folát
15 µg
Kolin
65 mg
Retinol
9 µg
E vitamin
0.63 mg
D vitamin
988 µg
K vitamin
0.1 µg
B12 vitamin
1.53 µg
A vitamin
9 µg
C vitamin
1.6 mg
B6 vitamin
0.19 g