Vegyes halleves
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
83g kárász64 kcal
-
83g keszeg64 kcal
-
83g törpeharcsa99 kcal
-
250g ponty191 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
17g tv-paprika3 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
15 kcal
-
0 kcal
-
3g sertészsír23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
667g víz0 kcal
Összesen
503
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g kárász381 kcal
-
500g keszeg381 kcal
-
500g törpeharcsa595 kcal
-
1500g ponty1143 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
20g halászlékocka88 kcal
-
0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4000g víz0 kcal
Összesen
3004
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
6.4g kárász5 kcal
-
6.4g keszeg5 kcal
-
6.4g törpeharcsa8 kcal
-
19.2g ponty15 kcal
-
1.3g paradicsom0 kcal
-
1.3g tv-paprika0 kcal
-
2.6g burgonya1 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g halászlékocka1 kcal
-
0 kcal
-
0.2g sertészsír2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
51.3g víz0 kcal
Összesen
39
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.1 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2104.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 1244 mg
-
Nátrium 556 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 1019.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 2480 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
503
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 354.5 g
Zsír
-
Összesen 136.1 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 1279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12627.6 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 232 mg
-
Kálcium 887 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 656 mg
-
Foszfor 7466 mg
-
Nátrium 3335 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 6118.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 37 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 14880 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 383 micro
-
Kolin: 1357 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 624 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 429 micro
Összesen
3004
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 78.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 191 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 33 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
39
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg kárász
-
50 dkg keszeg
-
50 dkg törpeharcsa
-
1.5 kg ponty
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db tv-paprika
-
2 db burgonya
-
4 közepes fej vöröshagyma
-
2 db halászlékocka
-
csípős fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 ek sertészsír
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 l víz
Elkészítés
- A halakat megtisztítjuk és feldaraboljuk.
- Kb. 4 liter vízbe odatesszük főni az apróhalakat, a pontynak a fejét és farkát a felaprított hagymával, krumplival, paradicsommal és paprikával. Amikor a hal húsa teljesen leválik a szálkákról, levesszük a tűzről, és átpaszírozzuk a jó öreg paradicsompaszírozón.
- Az átpaszírozott alaplevet visszatesszük a tűzre, és ízesítjük sóval, borssal.
- 1 ek zsírt felolvasztunk, elkeverjük benne a fűszerpaprikát és az őrölt csípőspaprikát, merünk rá egy merőkanál alaplevet, s feloldjuk benne a 2 halászlékockát, majd az egészet hozzáöntjük az alapléhez.
- Beletesszük a pontyszeleteket, és 30 perc alatt készre főzzük.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 21394
- Feltöltés dátuma: 2012. január 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt az ételt azért hívjuk hallevesnek és nem halászlének, mert édesapám szerint a halászt nem kell megfőzni, mert különben legközelebb ki fogná ki nekünk a halat a Tiszából.