Keszeg
Leírás
A keszeg egy szálkás húsú, pontyfélék családjába tartozó halfaj. Sokféle keszeg van: bagolykeszeg, dévérkeszeg, jászkeszeg, karikakeszeg, lapos keszeg, szilvaorrú keszeg, vörösszárnyú keszeg. Magyarországon gyakori a jászkeszeg, a dévérkeszeg pedig mindenhol megtalálható, még tengerben is lakik. A lapos keszeg a torkolatokat kedveli, a karikakeszeg a lassú vizet. A keszeg sütve jó, lényeges hogy a hal tiszta vízből származzon.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben 1-2 napig, tovább mélyhűtőben.
100g Keszeg
fehérjetartalom
17.83 g
zsírtartalom
66004.842 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
76.31 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
415 mg
Nátrium
49 mg
Kalcium
41 mg
Magnézium
29 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.19 g
Kolin
65 mg
Niacin - B3 vitamin
1.64 mg
C vitamin
1.6 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
17.83 g
Zsír
telített zsírsav
1.083 g
egyszeresen telített zsírsav
2.328 g
többszörösen telített zsírsav
1.431 g
koleszterin
66 g
ásványi anyagok
Kalcium
41 mg
Vas
1.24 mg
Magnézium
29 mg
Foszfor
415 mg
Nátrium
49 mg
Cink
1.48 mg
Réz
0.057 mg
Mangán
0.042 mg
Szelén
12.6 µg
szénhidrát
víz
76.31 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.115 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.055 mg
Niacin - B3 vitamin
1.64 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.75 mg
Folát
15 µg
Kolin
65 mg
Retinol
9 µg
E vitamin
0.63 mg
D vitamin
988 µg
K vitamin
0.1 µg
B12 vitamin
1.53 µg
A vitamin
9 µg
C vitamin
1.6 mg
B6 vitamin
0.19 g