Halászlé paprikásan
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Tesco
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1g só0 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
0 kcal
-
500g ponty381 kcal
-
250g keszeg191 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
603
kcal
- 8% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
4g só0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
10 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
0 kcal
-
2000g ponty1524 kcal
-
1000g keszeg762 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
2413
kcal
- 8% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
0.1g só0 kcal
-
1.8g paradicsom0 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
1.1g cseresznyepaprika0 kcal
-
3.6g zöldpaprika1 kcal
-
0 kcal
-
36.1g ponty27 kcal
-
18g keszeg14 kcal
-
36.1g víz0 kcal
Összesen
43
kcal
- 8% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.4 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 297 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2963.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 1896 mg
-
Nátrium 633 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 953.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 4446 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 300 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 224 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 214 micro
Összesen
603
kcal
- 8% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 325.5 g
Zsír
-
Összesen 101.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11854.8 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 228 mg
-
Kálcium 868 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 591 mg
-
Foszfor 7584 mg
-
Nátrium 2530 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 3812.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 226 mg
-
D vitamin: 17784 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 337 micro
-
Kolin: 1198 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 146 micro
-
β-karotin 894 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 857 micro
Összesen
2413
kcal
- 8% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 321 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 46 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
43
kcal
Hozzávalók
-
1 kk só
-
1 db paradicsom
-
2 db vöröshagyma
-
2 db cseresznyepaprika
-
2 db zöldpaprika
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
2 kg ponty
-
1 kg keszeg
-
2 l víz
Elkészítés
- A halakat jól megtisztítjuk. Ügyeljünk arra, hogy a ponty fejéből kivegyük az úgynevezett keserűfogat. Ezután a ponty fejét és valamennyi keszeget két liter vízben elkezdjük, lassú tűzön főzni, mert csak így olvad ki a csontok enyvanyaga.
- Amikor az így készülő alaplé már tejszínű lesz, hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott hagymát. Másfél óra múlva, levesszük a tűzről és átszűrjük.
- Az így nyert, átszűrt alaplevet visszatesszük a tűzre, és erős lángon felforraljuk. Amikor forr, beletesszük az előzőleg besózott halszeleteket.
- Tizenöt perc főzés után hozzáadjuk a pirospaprikát, és még öt percig főzzük.
- A halszeleteket lapátkanállal vesszük ki az edényből. Az elkészült levet megkóstoljuk, ha szükséges, megsózzuk. (Tálaláskor a cseresznyepaprikát felszeletelve, külön kell kínálni, hogy a levest, mindenki tetszése szerint ízesíthesse.)
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3031
- Feltöltés dátuma: 2018. december 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tesco
10 recept
Ha karácsony, akkor halászlé.