r
Nosalty Logó

Tengeri keszeg sült édesburgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Tengeri keszeg sült édesburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 414 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 414 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 35 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1656.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    715.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    338 mg
  • D vitamin:
    1186 micro
  • K vitamin:
    886 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    17241 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7981 micro
Összesen 414 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1656.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    715.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    338 mg
  • D vitamin:
    1186 micro
  • K vitamin:
    886 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    17241 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7981 micro
Összesen 414 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1452 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    672 micro
Összesen 35 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a halat, lemossuk folyó víz alatt jó alaposan!
  2. Bedörzsöljük a bőrét sóval, citrommal és borssal, majd alufóliára helyezzük, és a belsejét alaposan megtömjük citromszeletekkel és friss petrezselyemmel, megszórjuk sóval, borssal és az alufóliába becsomagoljuk! Figyeljünk oda, hogy nem maradjon sehol szabad rés a csomagoláson, különben kifolyik az elfőtt leve.
  3. Előmelegíttt sütőbe helyezzük, és úgy kb 180 fokon 10 perc alatt puhára pároljuk.
  4. Ezután kivesszük, kicsomagoljuk és grill alá helyezzük, így a puhára párolt halunknaksós-citromos kérge képződik, ezt természetesen a másik oldalával is megismételjük. Kb 5-8 perc alatt elnyeri azt az állapotát, hogy finom sós kéreg képződött rajta.
  5. Miközben a halunk sül a sütőben, meghámozzuk és megtisztítjuk a zöldségeket, az édesburgonyát felszeleteljük és forró olajban kisütjük, vigyázzunk vele, mert sokkal gyorsabban megsül, mint a hagyományos krumpli. A brokkolit apró fejekre szedjük és lobogó sós vízben megfőzzük. A köretet viszonylag rövid idő alatt elkészíthetjük, nem macerás.
  6. Amikor a hal és a köretünk is kész, citromszelettel, friss salátával tálaljuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5631
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 09.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a natúr ételeket és a halakat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Első hetünket töltöttük Angliában, amikor a boltban megláttam a halat leárazva, nagyon olcsó volt és szerencsére friss, úgy gondoltam, ha már a szigetre költöztünk, érdemes lenne több halat és tengeri kütyüt fogyasztanunk, itt biztos sokszínűbb és olcsóbb a választék, mint otthon. Az édesburgonyát is a helyi bevásárlóközpontban fedeztem fel, szintén olcsó és laktató, és gyakran használom különböző módokon. Édeskés íze miatt remek kiegészítője a húsos, vagy fűszeres ételeknek is.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...