r
Nosalty Logó

Szegedi halászlé 2. - többféle halból

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Szegedi halászlé 2. - többféle halból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2940 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 43 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1858.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    1013 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    842.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    1511 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 490 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    348.9 g

Zsír

  • Összesen
    140.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1796 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11153.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    677 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    574 mg
  • Foszfor
    6077 mg
  • Nátrium
    3446 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    5054.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    56 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    9066 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    1793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    2717 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2365 micro
Összesen 2940 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    39 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 43 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halszeletek kivételével az összes halat vágjuk fel nagyobb darabokra, sózzuk meg, és tegyük fel bő lében főni a zöldségekkel együtt.
  2. Főzzük addig, amíg a hús már elválik a csonttól.
  3. Ezután az alapléből vegyük ki a haldarabokat, távolítsuk el a csontokat, majd paszírozzuk át, és a paszírt tegyük vissza az alaplébe.
  4. A tűzre visszatéve lassan forraljuk, közben készítsünk paprikaszínt: a zsírt olvasszuk fel egy edényben, majd a tűzről levéve adjuk hozzá a fűszerpaprikát, és gyors mozdulatokkal keverjük el benne. A zsír hőmérséklete akkor jó, ha a paprika felhabzik.
  5. A paprikaszínt öntsük az alapléhez, forraljuk, és kóstoljuk a levet, szükség szerint ízesítsük sóval. Ha nem kellőképpen intenzív az íze, szabad hozzáadni egy-két halászlékockát is, de ne felejtsük el, hogy a hozzáadandó halszeletek is ízesítik még.
  6. Ha az alaplével elkészültünk, adjuk hozzá a haltejet, az ikrát, és az előzőleg már besózott halszeleteket, majd főzzük pontosan tíz percig. Tíz perc elteltével a főzést be kell fejezni. Ellenkező esetben a halhús szétfő, rosszabb esetben szétesik, az étel nem lesz gusztusos.
  7. A halászlét minden esetben még forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 315
  • Tegnapi nézettség: 75
  • 7 napos nézettség: 414
  • Össznézettség: 146490
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 06.

Ajánló

Miután a paszírozás révén viszonylag sűrű levet kapunk, nem szoktunk külön betétet adni hozzá, kizárólag a vastag héjú friss házi kenyeret. Valaki azonban a bajai gyufatésztával szereti. Ha tésztát főzünk bele, akkor számolni kell a veszéllyel, hogy esetleg túlságosan besűrűsödik. Célszerű a tésztát külön megfőzni, és külön is tálalni a fogyasztás előtt.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi levesek

Receptjellemzők

Szegedi halászlé 2. - többféle halból
Kornél 167 recept

Karácsonykor tradíció a családban a halászléfőzés Szentestére. Nagyapám főzte évtizedeken keresztül, amióta nincs köztünk, a feladat rám hárul. Jellegzetesen magyar karácsonyi étel. A gyerekek miatt nem teszünk bele erőspaprikát, ha "felnőtt" halászlét főzök, elmaradhatatlan a cseresznyepaprika.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...