Pontyfej
Leírás
A ponty egyike a leginkább kedvelt és legtöbbször fogyasztott halaknak Magyarországon. Húsa rendkívül ízletes, bár kissé szálkás, az idősebb példányok húsa pedig kissé zsíros is lehet. Számtalan magyaros halétel alapanyaga. A pontynak nem csak a húsát, hanem a fejét és a farkát is fel szokták használni a konyhában. A ponty fejével általában fehér húsú halakból készült halleveseket, halászlét ízesítenek. Bár sokak kedvét biztosan elveszi a látvány, de íze rendkívül zamatos, érdemes megkóstolni.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Pontyfej
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok