Savanyú-csípős pontyhalászlé
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Baroness konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
270
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
150g pontyfej0 kcal
-
100g ponty76 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
500g lecsó205 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
800g ponty610 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
10g halászlékocka44 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1085
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
7.5g pontyfej0 kcal
-
5g ponty4 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
24.9g lecsó10 kcal
-
5g burgonya3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
39.8g ponty30 kcal
-
8.5g citrom1 kcal
-
0.5g halászlékocka2 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
53
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.7 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1039.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 586 mg
-
Nátrium 309 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 174.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 1334 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
270
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.9 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 356 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4159.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 292 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 2346 mg
-
Nátrium 1237 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 697.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 5335 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 375 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
1085
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 265 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
53
kcal
Hozzávalók
-
2 db vöröshagyma
-
50 dkg lecsó
-
1 db burgonya
-
só ízlés szerint
-
csípős fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 db citrom
-
1 db halászlékocka
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A halfejet és a farkat megtisztítjuk a pikkelyektől. Az uszonyokat levágjuk, a fejből a kopoltyút, a hal szemeit és a keserű fogat kivesszük. A vöröshagymákat rákockázzuk, a lecsót és a vékony karikára vágott burgonyát hozzáadjuk, sózzuk, csípős paprikával meghintjük és felengedjük annyi vízzel, ami bőven ellepi.
- Addig főzzük, amíg a hal húsa leválik a gerincről. A nagyobb csontokat és szálkákat kivesszük, a többit botmixerrel pépesítjük. Tésztaszűrőn átpasszírozzuk, a szűrőben maradt pépet kis víz hozzáadásával addig kavarjuk, amíg csak a csontok maradnak benne. Ha szükséges, az alaplevet tetszés szerinti sűrűségűre hígítjuk.
- Sót és a halászlékockát hozzáadva felfőzzük. Amikor forr, megszórjuk 1 evőkanál fűszerpaprikával. Beletesszük a halat, csípős paprikával fűszerezzük és készre főzzük. A végén belefacsarunk 1 citrom levét. Egy nagyon finom, tartalmas halászlevet kapunk, ami a korhely halászlének egy fitt, könnyedebb változata.
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 839
- Feltöltés dátuma: 2021. december 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Baroness konyhája
96 recept